27 / 04 / 2024

sit alanları koşulları

sit alanları koşulları

Tarih öncesinden günümüze kadar gelen yaşadıkları devirlerin özelliklerini yansıtan sit alanları tabiat özellikleri ile korunması gerekli alanlar olarak karşımız çıkıyor. Peki, sit alanları koruma ve kullanma koşulları nelerdir?

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

Doğal sit alanlarıyla 86 proje tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sağlıklı çevre koşullarında yaşamın sağlanması ve "Potansiyel Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi"nin başlatıldığını ve bu çalışmaların 86'sında sona gelindiğini açıkladı.

Elite Concept ödeme koşulları!

Elite Concept ödeme koşulları haberimizde yer alıyor. Proje 785 konut, 26 ticari ünite ve sosyal yaşam alanlarından meydana geliyor. 

Esentepe AND Pastel ödeme koşulları!

Esentepe AND Pastel ödeme koşulları kapsamında sıfır faizle 60 ay boyunca taksit imkanı sunuluyor. Projede daire, ofis ve ticari alanlar yer alıyor...

Ticaret alanı yapılaşma koşulları!

Ticaret alanlarında yapılabilecek yapılar ile yapılaşma koşulları Yeni İmar Yönetmeliği kapsamınsa açıklanıyor. İşte ticaret alanı yapılaşma koşulları..

Yapı ünite fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları!

Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan Yeni İmar Yönetmeliği gereğince yapı ünite fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları nelerdir?

Maslak 1453 Ağaoğlu ödeme koşulları!

Konut, dükkan ve ofis alanları bulunan Maslak 1453 Ağaoğlu projesinde daire fiyatları 790 bin liradan başlayarak değişiklik gösteriyor. İşte Maslak 1453 Ağaoğlu ödeme koşulları...

Doğal sit alanlarında 3 yeni düzenleme!

Doğal sit alanlarında rüzgar enerjisi santralleri (RES) ilke kararı, Doğal sit alanlarında güneş enerjisi santrali (GES) ilke kararı ile Doğal sit alanları koruma ve kullanma koşulları ilke kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Doğal sit alanları koruma ve kullanma koşulları ilke kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Doğal Sit Alanları Koruma ve Kullanma Koşulları İlke Kararı ile kesin korunacak hassas alanlar, nitelikli doğal koruma alanları ve sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanları olarak yeniden tescil ediliyor..

Strada Akzirve ödeme koşulları!

Strada Akzirve ödeme koşulları kapsamında yüzde 1 peşinat fırsatı sunuluyor. Strada Bahçeşehir'de konut ve ticaret alanları olacak...

Arkeolojik sit alanlarında yapılaşmanın önü açıldı!

1999 yılında çıkarılan "Arkeolojik Sitler, Koruma ve Kullanma Koşulları İlke Kararı"na Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile yeni bir madde eklendi. Böylece bazı hallerde arkeolojik sit alanlarında yapılaşmanın önü açılmış oldu..

Bizim Evler 6 Ispartakule ödeme koşulları!

Bizim Evler 6 Ispartakule ödeme koşulları kapsamında vade farkı olmadan taksit yapılabiliyor. Bu yıl Mayıs ayında teslim edilecek projede çeşitli sosyal yaşam alanlarına yer veriliyor.

Nlogo İstanbul Evleri ödeme koşulları!

Nlogo İstanbul Evleri ödeme koşulları kapsamında vade farksız taksit imkanı sunuluyor. Özyurtlar İnşaat imzası ile yükselen projede dairelerin alanları 40 ile 175 metrekare arasında değişiyor.

sit alanları koşulları Haberi

sit alanları koşulları

Sit Alanları Koruma ve Kullanma Koşulları!

Sit alanları; Tarih öncesinden günümüze kadar gelen çeşitli medeniyetlerin ürünü olup, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik, mimari ve benzeri özelliklerini yansıtan kent ve kent kalıntıları, önemli tarihi hadiselerin cereyan ettiği yerler ve tespiti yapılmış tabiat özellikleri ile korunması gerekli alanlara deniyor.


Sit alanları taşıdıkları özelliklere ve bulundukları alanlara göre çeşitlere ayrılıyor. Arkeolojik, Doğal, Kentsel ve Tarihi sitler, sit alanları çeşitleri arasında yer alıyor.


Sit Alanları Koruma ve Kullanma Koşulları, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan kanun ve yönetmelikler ile belirleniyor. Bu sit alanları koşullarına göre, kimi sit alanlarında yapılaşma mümkün olmazken; kimi sit alanlarında ise belli yapıların inşa ve onarımına izin verilebiliyor.


Sit Alanlarında Koruma ve Kullanma Koşulları nelerdir?

A.) Arkeolojik sit alanı yapılaşma koşulları

Sit alanlarında yapılaşma verilecek yapılaşma...