22 / 07 / 2024

sit alanlarına imar

sit alanlarına imar

Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) Dönem Sözcüsü Ali Arif Cangı, Maliye Bakanlığının Milli Emlak Genel Tebliği'nin, açtıkları dava sonucu Danıştay 6. Dairesi tarafından iptal edildiğini bildirdi.

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı!

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı. Paylaşılan detaylara göre Çekmeköy belediyesi 4 köyü kapsayan imar planındaki “ekolojik turizm alanlarında konut yapılamaz” ibaresini iptal ederek 2 katlı konut inşaatlarının da önünü açtı.

Murat Kurum'dan sit alanları ranta açılıyor iddialarına yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sit alanları ranta açılıyor iddialarına yanıt verdi. İşte konuyla ilgili gelişmeler...

Doğal sit alanlarına bungalov ve balık çiftliği yasağı getirildi!

Doğal sitlerin ‘nitelikli doğal koruma alanlarında’ belirli kriterlerin yerine getirilmesi amacıyla bungalov ve balık çiftliği yapımına izin verilmişti. Ancak son karar ile hem bungalov yapımı hem de balık çiftliklerinin yapımı yasaklandı.

Muğla'daki Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği iddialarına yalanlama!

Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muğla'daki "Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Beş kentteki doğal sit alanlarına ilişkin önemli karar!

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van, Bitlis, Amasya, Eskişehir ve Denizli'deki bazı doğal sit alanları, "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" ve "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edildi.

İmar barışına aykırı 4 bin kaçak yapı tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından özel çevre koruma bölgelerinde ve doğal sit alanlarında imar barışına aykırı 3 bin 956 yapı belirlendi. Bu yapılardan 423'ü yıkılırken, bin 278'i için suç duyurusu yapıldı.

Hadımköy toplulaştırma alanlarına ilişkin imar planı askıda!

Arnavutköy Hadımköy Merkez Bölgesi Plan Notlarında Toplulaştırma Alanlarına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

Doğal sit alanlarında imar barışı fırsatçılığı!

Kaçak ve ruhatsız yapıların kayıt altına alınması için başlatılan imar barışı, 60 milyon yılda oluşan ve birinci derece arkeolojik ve doğal sit olan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya’da kaçak yapılaşmayı hızlandırdı.

Arnavutköy gelişme konut alanlarına ilişkin imar planı askıda!

Arnavutköy İlçesi, Merkez ve çevresi gelişme konut alanlarına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Fatih Kentsel Tarihi Sit alanları imar planı askıda!

Fatih ilçesi(Tarihi yarımada) 1.Derece Arkeolojik, Kentsel Arkeolojik, Kentsel Tarihi Sit alanları imar planı askıya çıktı..

Özel çevre koruma bölgeleri ve sit alanlarına 25 milyon TL'lik yatırım!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Öztürk yaptığı açıklamada "2018 yılı içerisinde ÖÇK bölgeleri ve sit alanlarının ıslahı, çevre düzenlemesi, restorasyonu için toplam 25 milyon 765 bin lira yatırım yapacağız." dedi.

Erden Timur: Sit alanlarına ev yapmıyoruz!

Bodrum Ekonomi Zirvesi'nde konuşma yapan Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, "Bizler doğal alanlara sit alanlarına ev yapmıyoruz. Biz sadece ön yargısız olunsun istiyoruz" dedi.

Sit alanlarına ilişkin 7 sorun mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, SİT alanlarının korunmasına ilişkin olarak Başbakan Yıldırım'a 7 soru sordu..

sit alanlarına imar Haberi

sit alanlarına imar

Cangı, yaptığı yazılı açıklamada EGEÇEP'in, 13 Haziran 2006'da Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği'nin iptali için dava açtığını belirtti.

Danıştay 6. Dairesinin tebliği iptal ettiğini ifade eden Cangı, şunları kaydetti: "Önce, 12 Nisan 2006'da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nun 13 ve 14.

Maddeleri Gereğince Yürütülen İşlemlere İlişkin Yönerge kabul edilmiş, ardından 13 Haziran 2006 tarihli Resmi Gazete'de Maliye Bakanlığının Milli Emlak Genel Tebliği yayımlanmıştı. Yönerge ve Tebliğ ile Hazineye ait korunması gereken kültür ve tabiat varlıklarının, sit alanlarının gerçek ve tüzel kişilere satışı, kiralanması ve tahsis edilmesinin alt yapısı oluşturulmuştu.

Danıştayın iptal kararıyla, sit alanlarındaki Hazine arazileri ve taşınmazların Kültür ve Turizm Bakanlığının izni olmaksızın devredilmesi...