27 / 04 / 2024

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı!

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı!

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı. Paylaşılan detaylara göre Çekmeköy belediyesi 4 köyü kapsayan imar planındaki “ekolojik turizm alanlarında konut yapılamaz” ibaresini iptal ederek 2 katlı konut inşaatlarının da önünü açtı.



Çekmeköy Belediyesi; Sırapınar, Ömerli, Koçullu ve Hüseyinli mahallelerini kapsayan planların “ekolojik turizm alanları” başlıklı notunda dikkat çeken bir değişikliğe gitti.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre “Bu alanlarda konut yapılamaz” ifadesi iptal edildi ve ekolojik turizm alanı şeklinde planlanan yerlerde ilgililerin talepleri doğrultusunda plan değişikliğine gerek duymadan 2 kata kadar konut yapılmasına izin verildi.

Sözcü'den Özlem Güvemli imzalı habere göre tarımsal ürün işletme alanlarında da ekolojik tarım alanlarını destekleyen işleme, ambalajlama, faaliyetlerinin yer alacağı soğuk hava deposu yapılmasına ilişkin plan notuna “ticari birimler” ibaresi de eklendi.


GEREKÇE: TURİZMİ GELİŞTİRMEK

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre söz konusu değişikliğin turizmi geliştirmek için yapıldığı kaydedildi.

Ayrıca söz konusu bölgede nüfusun azlığı ile beraber çokça sanayi tesisi bulunduğu, 3. Köprü bağlantı güzergahında kalmasının da turizmin gelişmesini olumsuz şekilde etkilediği kaydedilerek “Özellikle son senelerde tüm dünyayı etkisi altına alan salgın hastalık pandemisi sebebiyle doğal yaşam alanı içinde kalan bu alanlar gözde yerleşim alanları haline gelmiştir. Hem kent dinamiğinin devam ettirildiği hem de doğa ile iç içe yaşamın sürdürülmesi adına talep edilen alanlar olması sebebiyle ekolojik turizm alanları, üzerinde az yoğunluklu konut alanları olacak biçimde yerleşim dokusu oluşturulması adına önemli ölçüde potansiyel taşımaktadır” ifadeleri yer aldı.

Yine paylaşılan detaylara göre yapılan değişiklik onay için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne gönderildi.

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı!

“İNŞAAT ALANI ARTAR, EKOLOJİK SORUNLARA NEDEN OLUR”

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Kasım ayı oturumlarında oya sunulan plan değişikliğini inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama Şube Müdürlüğü tarafından bir dizi uyarı yapıldı. Söz konusu teklif ile planlama alanına yaklaşık olarak 3 bin 457 kişilik kalıcı nüfusun getirildiği belirlendi.

Söz konusu bu düzenlemelerin planlamanın eşitlik ilkesini zedeleyeceği, emsal teşkil edeceği, plan bütünlüğünü bozacağı, ulaşım, nüfus, yapı ve trafik yoğunluğunu arttıracağı uyarısı yapıldı.

Nüfus-donatı dengesini bozan değişikliğin plan bölgesine ilave inşaat alanı getireceği ve kamu zararına neden olabileceği kaydedildi. Ayrıca büyük bir bölümü özel mülkiyete ait olan parsellere ayrıcalıklı imar hakkı tanınmak istendiğine de değinildi.

Yine konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre söz konusu bölgeye getirilmek istenen konutların doğal kaynaklara, tarım alanlarına ve ormanlara etkisinin ileride telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabileceğine de değinildi.

Düzenleme gerçekleştirilen alanların Çevre Düzeni Planı'nda “tarımsal niteliği korunacak alan” fonksiyonunda kaldığı ve söz konusu değişiklik ile tarım alanlarının konut kullanımına açılmasının ekolojik sorunlara neden olacağı, can ve mal güvenliğinin tehlikeye düşeceği kaydedildi. Söz konusu plan değişikliği kabul edildi.

TOKİ  Ankara  Beypazarı başvuruları başladı! Başkentte 6 bin 954 TL taksitle 2+1 konut fırsatı!

Üsküdar Belediyesi'nden satılık 7 konut!

TOKİ'den Bingöl'e 108 konutluk yeni proje geliyor!


Geri Dön