26 / 11 / 2024

sit alanlarını kim belirledi

sit alanlarını kim belirledi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya: " Bilimsel temelli çalışmalar sonucunda, doğal sit alanları ve kategorilerini yeniden değerlendireceğiz " dedi...

Belediyeler 2 ildeki 59 adet gayrimenkulü satıyor! Sit alanları ve afete maruz alanlar da var! 

Belediyeler, Bitlis ve Muş'ta yer alan ve aralarında sit alanları ile afete maruz alanların da olduğu 59 adet gayrimenkulü satıyor. İşte ayrıntılar...

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İnşaatı bitmemiş bir yapıdan konut satın alanların karşısına iskan masrafı gibi masraf da çıkabiliyor. Peki, daire alırken iskan masrafını kim öder?

Kanal İstanbul güzergahındaki sit alanlarının koruması düşürülüyor mu?

1 Nolu Koruma Kurulu'nun gündemine, Kanal İstanbul projesinin güzergahında yer alan Küçükçekmece ve Avcılar arasındaki sulak alanın birinci derece olan sit korumasının, üçe düşürülmesi teklifi getirildi.

Güngör Erçil: Muğla'da doğal sit alanlarının statüsü düşürüldü!

Muğla Çevre Platformu Eş sözcüsü Güngör Erçil, doğal sit alanları belirlenirken hazırlanan bilimsel raporlar için “Gayrimenkul şirketinin hazırladığı raporlarla bütün Muğla’nın doğal sit alanları tespit ediliyor” dedi. Erçil, Muğla'da doğal sit alanlarının statüsünün düşürüldüğünü ileri sürdü.

Muğla Gökova'da sit alanlarının statüsünün değiştirildiği iddiası TBMM'de!

Muğla Gökova'da bazı sit alanlarının statüsünün değiştirildiği iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla'daki Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği iddialarına yalanlama!

Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muğla'daki "Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

İzmir'deki doğal sit alanları kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

İzmir İli, Çiğli, Menemen ve Foça ilçeleri dahilindeki bazı doğal sit alanlarının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 2941 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan korunan alanların imara açıldığı iddiasına yalanlama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, koruma altındaki doğal alanların yapılaşmaya açıldığıyla ilgili haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanlık, haberlerin asılsız olduğunu belirtti ve 'Yeni düzenlemelere göre doğal sit alanları'nı açıkladı...

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

Antalya'da sit alanlarını imara açan kararla ilgili yürütme durduruldu!

Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi tarafından Kaş, Patara, Fırnaz ve Yeşilköy’ü sit derecelerini düşürüp imara açan kararla ilgili yürütme durduruldu. Hukukçular bu kararın emsal niteliğinde olacağını söylüyor.

Doğal sit alanlarıyla 86 proje tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sağlıklı çevre koşullarında yaşamın sağlanması ve "Potansiyel Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi"nin başlatıldığını ve bu çalışmaların 86'sında sona gelindiğini açıkladı.

Özel çevre koruma bölgeleri ve sit alanlarına 25 milyon TL'lik yatırım!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Öztürk yaptığı açıklamada "2018 yılı içerisinde ÖÇK bölgeleri ve sit alanlarının ıslahı, çevre düzenlemesi, restorasyonu için toplam 25 milyon 765 bin lira yatırım yapacağız." dedi.

Erden Timur: Sit alanlarına ev yapmıyoruz!

Bodrum Ekonomi Zirvesi'nde konuşma yapan Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, "Bizler doğal alanlara sit alanlarına ev yapmıyoruz. Biz sadece ön yargısız olunsun istiyoruz" dedi.

sit alanlarını kim belirledi Haberi

sit alanlarını kim belirledi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya, doğal sit alanları ve kategorilerini yeniden değerlendireceklerini belirterek, "Eğer bir doğal sit alanı ülke açısından florası, faunası ve endemik oluşu nedeniyle önem arz ediyorsa buranın sahibi devlet olmalı, özel mülkiyete konu edilmemelidir ama bunların dışında kalan alanlarla ilgili de üst ölçekli plan kavramı doğrultusunda, vatandaşların problemlerine çözüm bulmalıyız" dedi.


İyimaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de bin 700'e yakın doğal sit alanı bulunduğunu, doğal sit alanlarının tespitleri, tescilleri, onayları ve arazi kullanımlarıyla ilgili yetki ve sorumlulukların, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında olduğunu, doğal sit alanlarının yeniden irdelenmesi gerektiğini söyledi.


Bunun, "daha önce tespit edilen doğal sit alanları yok ediliyor veya imara açılıyor" şeklinde anlaşılmaması gerektiğini vurgulayan İyimaya, "Böyle bir yaklaşım yok, doğru...