21 / 05 / 2024

sit etkileşim sahası

sit etkileşim sahası

Etkileşim geçiş sahası, sit alanı olarak ilan edilen alanların yer aldığı bölgelerde söz konusu oluyor. Sit alanını bütünleyen, etkileyen ya da ondan etkilenen alanlar arasında geçiş sağlayan etkileşim geçiş sahası nedir?

Mükemmel koruma sahibi BMW 2 serisine Nisan zammı oldu mu? İşte 08 Nisan 2023 fiyat listesi

BMW 2 Serisi Coupe için bir ilk olan 12,3" Dijital Gösterge Grubu ve 14,9" Merkezi Bilgi Ekranına sahip yeni BMW Kavisli Ekran sayesinde BMW'nizle etkileşim kurmak artık  her zamankinden daha kolay. Peki 08 Nisan 2023 fiyat listesi nedir

Bu kampanya herkesi uçuracak! İşte en ucuz uçak bileti…

Otobüs biletleri uçak biletlerine yaklaşırken vatandaş seyahat tercihlerini uçaktan yana kullanmaya başladı. Uçağı tercih eden vatandaş yine de en uygun uçak bileti nerede araştırıyor. Buna Türk Hava Yollarından etkileşim gecikmedi ve bir kampanya yaptı.

İzmir’de görüntülü görüşmeyle ilk konut satışı gerçekleşti!

COVID-19 salgınıyla beraber işletmeler hızla dijital dünya ile tanışıyor. Bu dijitalleşmeye ayak uyduran sektörlerden biri de gayrimenkul oldu. İzmir’de bir ilk’e imza atan Ataseven Group, görüntülü etkileşim platformu11Sight ile ilk ev satışını yaptı.

Ataşehir Sitespor sahasının yurt yapılması kararı iptal edildi!

Ataşehir Sitespor sahası önce iki seçim arası İBB'nin kayyım yönetimince Gençlik Spor Bakanlığı'na devredildi. Sonra KHK ile öğrenci yurdu yapılması karar verilmişti. O karar iptal edildi..

Deprem uzmanından korkutan Marmara Depremi uyarısı! 

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, beklenen Marmara Depremi için "Denizin üzerinden değil, kabuktan gelecektir. O etkileşim ve deprem dalgaları dolayısıyla Bursa da 7,6 şiddetindeki depremden bayağı ciddi bazlı etkilenecektir" dedi...

Video ile ev seçiliyor!

Görüntülü etkileşim platformu 11Sight'ın Türkiye ülke müdürü Ercan Gümüş, geleneksel emlakçılık yöntemlerinin artık geride kaldığını söylüyor....

Emlak sektöründe görüntülü görüşme devri!

Görüntülü Etkileşim Platformu 11Sight’ın Türkiye Ülke Müdürü Ercan Gümüş, emlak sektörünün Türkiye’de bambaşka bir kimliğe büründüğünü belirtti...

İzmir Doğanbey’de doğal SİT alanı imara açılacak!

İzmir Doğanbey’de doğal sit alanı olan bölgede bulunan 9 parselin statüsü, 2015 yılında Davutoğlu’nun seçim hükümetinde Enerji Bakanı olan AKP'li Alaboyun’un şirketi için değiştirildi. Değişiklik, alanın imara açılmasının habercisi olarak yorumlandı.

Bolu Hokey Sahası için yeniden ihale düzenlenebilir!

Bolu'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından inşa ettirilen Çim Hokey Sahası bir yılda inşa edilecekti. Ancak, 9 Mayıs'ta teslim edilmesi gereken saha için tek bir çivi bile çakılmadı.

İstanbul-Kocaeli Yolu sit alanından geçecek!

İstanbul’un trafiğini rahatlatmak içim hazırlanan yeni İstanbul-Kocaeli Karayolu projesi, 3 ayrı ihaleyle 3 ayrı firmaya 22 ayda tamamlatılacak. Yol, Ballıkayalar Vadisi’ni de içine alan, 1. derece doğal sit alanı olan tabiat parkından geçecek...

Gebze'ye Tasarım Vadisi kurulacak!

Resmi Gazete yayınlanan 2018-2020 Tasarım Stratejisi ve Eylem Planı’na göre Gebze'de Tasarım Vadisi kurulacak. Vadi kapsamında yapılar kurularak tasarımcıların ve sanayinin etkileşim içerisinde faaliyet göstermeleri sağlanacak.

Okmeydanı'nda riskli alan imar planlarına itiraz!

Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Okmeydanı Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı Etkileşim Geçiş Sahasına ilişkin onaylanan imar planına dün itiraz etti.

Bursa Atatürk Meydanı için yıkım çalışmaları tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkım çalışmalarının tamamlandığı Atatürk Stadyumu, Atatürk Meydanı olarak içinde festival müzesi, bisiklet yolu, atletizm pisti, çim sahası ile ayrıcalıklı bir yaşam alanı olarak Bursa’ya kazandırılıyor.

sit etkileşim sahası Haberi

sit etkileşim sahası

Etkileşim geçiş sahası nedir?

Etkileşim geçiş sahası, sit alanı olarak ilan edilen alanların yer aldığı bölgelerde söz konusu oluyor. Bilindiği üzere kentsel sit alanları; mimari, mahalli, tarihsel, estetik ve sanat özelliği bulunan ve bir arada bulunmaları sebebiyle teker teker taşıdıkları kıymetten daha fazla kıymeti olan kültürel ve tabii çevre elemanlarının birlikte bulundukları alanlar olarak karşımıza çıkıyor. 

   

Etkileşim geçiş sahası ise; Kentsel sit alanın bulunduğu çevre içinde korunmasında, geliştirilmesinde etkinlik taşıyan ve kentle bütünleşmesine olanak sağlayacak kararlara konu alanlar olarak tanımlanıyor.


Geçiş dönemi koruma esasları ve kullanma şartları temel ilkeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlendi. Buna göre, sit alanlarında geçiş dönemi koruma esasları şu şekilde sıralanıyor:

       

Geçiş dönemi koruma esasları..

Kentsel sitin ilanından itibaren, üç ay içinde kentsel sit alanlarında...