13 / 05 / 2024

sivas ay yıldızlı cami

sivas ay yıldızlı cami

Sivas'ta belediye ve hayırseverlerin iş birliğiyle yapılan "ay yıldız" şeklinde mimariye sahip caminin hizmete girmesi için geri sayım başladı...

Sivas'ta, ay yıldız mimarili cami ibadete açıldı!

Sivas'ta, ay ve yıldız mimarisiyle Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip olan ve yapımı tamamlanan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Sivas Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi hizmete açıldı!

Sivas'ta ay ve yıldız mimarisine sahip Türkiye'de ilk olacak ve yapımı tamamlanan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi, gerçekleşen törenle hizmete ibadete açıldı.

Sivas Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi yarın açılacak!

Sivas'ta yapımına 2017'de başlanan ve Türkiye'nin ilk ay yıldız şeklindeki camisi olan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi yarın gerçekleşecek törenin ardından ibadete açılacak.

Sivas'ın ay yıldız mimarili camisi ibadete gün sayıyor!

Sivas'ta belediye ve hayırseverlerin iş birliğiyle yapılan "ay yıldız" şeklinde mimariye sahip caminin hizmete girmesi için geri sayım başladı...

Sivas'ta 65.2 milyon TL'ye icradan satılık 4 yıldızlı otel!

Sivas 1. İcra Dairesi Müdürlüğü, Sivas İli, Merkez İlçesi, Kadıburhanettin Mahallesi'ndeki 4 yıldızlı oteli 65 milyon 218 bin 960 TL'ye icradan satıyor...

Sivas'ta 'Ay yıldız' mimarili cami açılışa hazırlanıyor!

Sivas'ta yapımına 2017 yılında başlanan ve "ay yıldız" şeklindeki mimarisine sahip caminin inşaatında sona yaklaşıldı.

Rize'ye yeni 5 yıldızlı otel geliyor!

Rize'de 2016 yılında yıkılan Dedeman Otel'in yerine yapılan yeni otel binasının inşaatı hızla devam ediyor. 5 yıldızlı otelin 2019 yılının Nisan ayında tamamlanması planlanıyor.

Sivas Ay Yıldız Cami'sinin inşaatı son sürat!

Sivas Belediyesi tarafından Yukarı Tekke Mezarlığı'nda hayata geçirilen Ay Yıldız Cami'sinin inşaatı son sürat devam ediyor.

Ay yıldız şeklindeki cami Sivas'ta yükseliyor!

Sivas'ta belediye ve hayırseverlerin iş birliğiyle hayata geçirilen cami, "ay-yıldız" şeklindeki mimarisiyle dikkati çekiyor.

800'e yakın 5 yıldızlı otel için tahsis süresi 49 yıla çıkarılacak!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, hazine veya ormandan tahsisli 800'e yakın 5 yıldızlı otel için tahsis süresinin yeniden 49'a yıla uzatılacağını dile getirdi.

Yatırımcıların tercihi 3 yıldızlı otel projeleri!

Yılın 9 ayında teşvik belgesi alan oteller içinde 3 yıldızlı projeler toplam 60 adetle ilk sırada yer aldı.

Bega Turizm'den Antalya Side'ye 4 yıldızlı otel!

Bega Turizm, Antalya Manavgat'ta Side Mahallesi'nde 4 yıldızlı otel inşa edecek. Otel 17 ay sonra hizmete açılacak..

Al Haramain United Group'tan Medine'ye 5 yıldızlı lüks otel!

Al Haramain United Group, Medine'de 5 yıldızlı ultra lüks otel inşa ediyor. İnşaatı devam eden otelin teslimi 17 ay sonra yapılacak.

sivas ay yıldızlı cami Haberi

sivas ay yıldızlı cami

Sivas'ta inşaatına 2017'de başlanan ve "ay yıldız" şeklindeki mimarisiyle dikkati çeken caminin inşaatında son aşamaya gelindi.

Yukarı Tekke Mezarlığı yakınlarında, belediye ve hayırsever vatandaşların ortaklığında yapılan 7 bin metrekare kapalı alana kurulu "ay yıldız" şeklindeki cami, mimarisiyle Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

Yıldız şeklindeki kapalı alanında 3 bin 500, hilal şeklindeki avlusunda ise 5 bin kişinin namaz kılabileceği caminin en kısa zamanda ibadete açılması planlanıyor.

Yeni açılacak camide taziye bölümleri, kapalı otopark ve sosyal alanlar da yer alıyor. 

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, 2017 yılında temeli atılan ve mimarisiyle Türkiye'de fark yaratan "ay yıldız" caminin inşaatının son aşamaya geldiğini ifade etti. 

Bilgin, caminin temelinin atılışından bugüne kadar emek veren, katkı sağlayan herkese teşekkür etti ve şunları söyledi; "İnşallah...