30 / 04 / 2024

sivas enerji tarlası

sivas enerji tarlası

Sivas Merkez Kayadibi köyünde 50 dönüm arazi üzerine inşa edilen güneş paneli tesisinde 15 bin nüfuslu bir ilçenin elektrik enerjisi karşılanabiliyor...

Enerji Tarlası Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Enerji Tarlası Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kainat Holding A.Ş. tarafından kuruldu.

Antalya Döşemealtı'na güneş tarlası kurulacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çiftçinin enerji maliyetini sıfırlamak üzere Döşemealtı'da güneş tarlası kuruyor. Santralin ihalesi yarın yapılacak. Menderes Türel, yerel seçimlerden önce verdiği bir sözünü daha yerine getiriyor.

Güneş tarlasında 420 bin liralık elektrik üretilecek!

İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından, alternatif enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek için yaşama geçirilen Güneş Tarlası Projesi tamamlandı. Kendi imkanları ile senede 420 bin liralık elektrik üretecek.

Karşıyaka Güneş Tarlası Projesi hizmete açıldı!

Karşıyaka Belediyesi tarafından, alternatif enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek ve doğa dostu enerji kaynaklarını özendirmek için hayata geçirilen ' Güneş Tarlası Projesi ' törenle hizmete girdi.

İzmir Güneş Tarlası Projesi törenle hizmete girdi!

Karşıyaka Belediyesi tarafından, alternatif enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek ve doğa dostu enerji kaynaklarını özendirmek için hayata geçirilen İzmir Güneş Tarlası Projesi törenle hizmete girdi.

Karşıyaka Güneş Tarlası Projesi yarın açılıyor!

Karşıyaka Belediyesi tarafından, alternatif enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek için hayata geçirilen Güneş Tarlası Projesi tamamlandı. Örnekköy Mezarlığı’nın üst kısmında kurulan tesisin açılışı yarın (Salı) saat 11.00’de, törenle yapılacak.

Taner Yıldız: Konya Karapınar'da dünyanın en büyük güneş tarlasını açacağız!

Enerji Bakanı Yıldız, Konya Karapınar'da dünyanın en büyük güneş tarlasını açacaklarını belirterek, " Hedefimiz ilk etapta 600 megawatt. Bunun için 15 kat başvuru geldi " dedi...

Karşıyaka Güneş Tarlası projesi için ilk kazma vuruldu!

Karşıyaka Belediyesi'nin Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı'nda yer alan "Güneş Tarlası" projesi için ilk kazma vuruldu. 2014 yılı Haziran ayı başlarında tamamlanması planlanan proje ile 493 KW'lık güneş enerjisi elde edilecek.

şžanlıurfa'ya güneş enerjisi tarlası kuruluyor!

Enerji Bakanlığı'na bağlı Elektrik Üretim Aşž (EÜAşž) şžanlıurfa Birecik hidroelektrik santral alanında Türkiye'nin ilk güneş enerjisi tarlasını kuracak. Alman ortaklığı ile yapılacak güneş santrali 25 megawatt (MW) kurulu gücüne sahip.....

Saraçbendi HES Projesi enerji üretmeye başlayacak!

Akfen Holding bağlı ortaklıklarından Akfen Hidroelektrik Santral Yatırımları A.Ş.' nin bağlı ortaklığı Çamlıca Elektrik Üretim A.Ş.' nin, Sivas' da bulunan Saraçbendi HES Projesi bu geceden itibaren enerji üretimine başlayacak

Ağaoğlu Enerji'nin Mersin Rüzgar Enerjisi Santrali açılıyor!

Ağaoğlu Enerji Grubu tarafından Mersin´in Mut ilçesinde yaptırılan rüzgar santralinin yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın katılımıyla açılacağı bildirildi

Çeşme'de 1.2 milyar yatırımla rüzgar enerji santralı kurulacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız 50 milyon TL'lik iletim hatları ve trafo merkezleri ihalesinin  Ekim'de yapılacağını açıkladı

Sivas'ta bulunan mağara evler 4 bin yıl sonra hizmete girecek!

Sivas'ta millattan önce 2 binli yıllarda yaşayan insanların kullandığı mağara evler turizme kazandırılacak

sivas enerji tarlası Haberi

sivas enerji tarlası

Sivas Belediye Başkan Hilmi Bilgin ve Vali Salih Ayhan, özel bir firmaya ait olan güneş enerjisi santralinde incelemede bulundu. Merkez Kayadibi Köyü'nde 50 dönüm arazi üzerine kurulan tesiste 10 bin 800 panelle üretim gerçekleştiriliyor. 15 bin nüfuslu bir ilçenin ihtiyacını karşılayacak elektrik enerjisinin üretildiği tesis sayesinde, yılda 2 bin 970 karbon monoksit gazının doğaya salınımının önüne geçiliyor.

Malatya Güncel'de yer alan habere göre, firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Bilgin ve Vali Ayhan girişimcileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Bilgin, "Şehrimiz güneş enerjisi yatırımları noktasında bakir bir alan, güneşin güçlü olduğu bir alan. Farklı noktalarda bu tip güzel tesisleri görüyoruz. Firma sahiplerine hayırlı, bol kazançlar diliyorum. İnşallah buradan kazandıklarını, Sivas'a ve ekonomimize katkı sağlayacak farklı alanlarda da yatırıma dönüştürürler." dedi.