06 / 05 / 2024

Sivas Kalesi kentsel dönüşüm projesi

Sivas Kalesi kentsel dönüşüm projesi

Kale projesi kapsamında önceki gün Sivas Belediyesi ekipleri ile Müze Müdürlüğüne bağlı yetkililer tarafından kazı çalışması yapıldı. Kazı çalışmalarının tamamlanmasından sonra tarihi Sivas Kalesi'ndeki kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilecek.

Sivas Eski Sanayi'nin 2. etap konut ve ticaret alanları için kuralar çekildi: Çeyrek asırlık sorun çözüldü! 

Sivas Belediyesi tarafından Eski Sanayi Bölgesi'nde yapımı devam eden kentsel dönüşüm projesinde ikinci etap için kura çekimi yapıldı. İşte ayrıntılar...

Sivas Esentepe'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Sivas Esentepe sakinlerinin yıllardır beklediği kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili Sivas Belediyesi'nden sevindiren haber geldi. Kentsel dönüşüm ilçede 480 konut yenilecek. 

TOKİ Sivas Merkez 475 konut ihalesi yarın!

Sivas Merkez Esentepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 475 Adet Konut (+5 K.D.) İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İHALE) ihalesi yarın saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Sivas 475 konut ihalesi yarın!

Sivas Merkez Esentepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 475 Adet Konut (+5 K.D.) İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İHALE) ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

TOKİ'den Sivas Esentepe'ye 475 yeni konut müjdesi!

Sivas Merkez Esentepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 475 Adet Konut (+5 K.D.) İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İHALE) ihalesi 4 Haziran 2020 tarihinde saat 14:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Sivas 475 konut ihalesi 4 Haziran'da!

Sivas İli, Merkez İlçesi, Esentepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 475 Adet Konut (+5 K.D.) İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İHALE) ihalesi 4 Haziran 2020 tarihinde saat 14:00'de yapılacak.

Sivas'ın kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Sivas'ta düzenlenen Altyapı, Çevre ve Şehircilik Çalıştayı'nda, Sivas'ın şehir kimliği, şehirde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projeleri ve tarihi binalarda yapılan çalışmalar konuşuldu...

Altındağ'da Kale Mahallesi kentsel dönüşümle koruma altına alınacak!

Ankara'da yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Altındağ'daki Ankara Kalesi'nin devamı olan Kale Altı'ndaki tescilli yapıların, kentsel dönüşüm ile koruma altına alınacağını söyleyen Belediye Başkanı Asım Balcı, yerli turisti bölgeye çekebilmek için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi...

Nevşehir Kalesi ve çevresine kentsel dönüşüm ödülü!

Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Nevşehir Belediyesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'İdealkent Projesi yarışmasında Düzenleme Kurulu tarafından ödüle layık görüldü.

Sivas Kalesi'nde yıkım başladı!

Sivas Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kale Projesi'nde yıkım çalışmaları başladı. Proje kapsamında 41 bin metrekare alanda kamulaştırma yapıldı.

Sivas'ta kentsel dönüşüm ofisi açıldı!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Güçlü Türkiye'nin mutlu insanları olmasını istiyoruz. Bunun için ülkemizin de şehrimizin de yeni bir ruhla inşa veya ihya edilmesini istiyoruz." diye açıklama yaptı. 

Giresun'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Giresun Kalesi’nin çevresinde yer alan Zeytinlik semtindeki restorasyon çalışmalarının ardından yine aynı bölgedeki çarpık gecekondu mahallesinde kentsel dönüşüm başlıyor. 

Sivas'ta kentsel dönüşüm çalışması başlayacak!

Sivas'ta, "Kale Projesi Yatırım ve İşletme" konulu değerlendirme çalıştayı gerçekleşti. Proje ile ilgili konuşan Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, bölgede kentsel dönüşüm çalışmasının olduğunu söyledi.

Sivas Kalesi kentsel dönüşüm projesi Haberi

Sivas Kalesi kentsel dönüşüm projesi

Kale projesi kapsamında önceki gün, sağlık ocağı yanı eski kale evlerinin bulunduğu bölümde Sivas Belediyesi ekipleri ile Müze Müdürlüğüne bağlı yetkililer tarafından kazı çalışması yapıldı. Kazı çalışmalarının tamamlanmasından sonra ise tarihi Sivas Kalesi'ndeki kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.


3.derece sit alanı olarak sayılan bu bölümde ekipler çalışmalarını dikkatli şekilde yürüterek, her bulgu üzerinde titiz bir araştırma yapmaya başladı.


Kale projesindeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Önceki gün Sivas Belediyesi ekipleri ile Müze Müdürlüğüne bağlı yetkililer tarafından, Sivas kalesinde başlatılan kazı çalışmalarında 3. derecede sit alanı olarak sayılan bölüm, çalışma alanı olarak belirlendi.


Uzunyol Caddesi üzerindeki sağlık ocağı yanı eski kale evlerinin bulunduğu bölümdeki çalışmaların uzun süre devam etmesi bekleniyor.


Çevre esnafı sit alanı olan bölgede tarihi değeri olmayan seramik küp parçalarına rastlandığını...