27 / 04 / 2024

Sivas Eski Sanayi'nin 2. etap konut ve ticaret alanları için kuralar çekildi: Çeyrek asırlık sorun çözüldü! 

Sivas Eski Sanayi'nin 2. etap konut ve ticaret alanları için kuralar çekildi: Çeyrek asırlık sorun çözüldü! 

Sivas Belediyesi tarafından Eski Sanayi Bölgesi'nde yapımı devam eden kentsel dönüşüm projesinde ikinci etap için kura çekimi yapıldı. İşte ayrıntılar...



Sivas Belediyesi tarafından Eski Sanayi Bölgesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde ikinci etap için kura çekimi yapıldı. Belediyeden konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. 

Belediyeden gerçekleştirilen açıklamaya göre, Eski Sanayi Bölgesi'ni şehre değer katan yeni bir cazibe merkezi haline dönüştürmek için Sivas Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışması tüm hızıyla sürüyor. 

Sivas Eski Sanayi nin 2. etap konut ve ticaret alanları için kuralar çekildi: Çeyrek asırlık sorun çözüldü! 

Habertürk'te yer alan habere göre; projede Atatürk Caddesi'ne bakan ilk etabın inşasında son aşamaya gelinirken, ikinci etaptaki konut altı ticaret alanları için hak sahiplerinin katılımıyla noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi. 

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, kura çekim programında açıklamalarda bulundu. Hilmi Bilgin, yaptığı açıklamasında eski sanayi sorununun çözümünde hem hak sahiplerinin hem şehrin hukukunu koruyarak ortak bir noktada buluşulmasını hedeflediklerinin altını çizdi. 

Sivas Eski Sanayi nin 2. etap konut ve ticaret alanları için kuralar çekildi: Çeyrek asırlık sorun çözüldü! 

ÇEYREK ASIRLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ

Dedikodulara hiçbir zaman yanıt vermediklerini dile getiren Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "Pek çok haksız ithamla karşı karşıya kaldık. Ön kısımda yapılan inşaatların durdurulması noktasında dava açtılar ama biz asla yanıt vermedik. Dedikoduya, algıya, polemiğe dahil olmadık" açıklamasında bulundu. 

Hilmi Bilgin, ekip olarak tek bir odak noktaları olduğuna, bunun da bu işin çözülmesi olduğuna vurgu yaptı. 

"Çünkü söz vermiştik, Allah’a şükürler olsun sloganımıza uygun sözümüzde durduk ve Eski Sanayi sorununu çözüme kavuşturduk" diye konuşan Bilgin, "Sivas Belediyesi olarak hem Eski Sanayi Bölgesini hem de Esentepe-Yunusemre mahallelerindeki kentsel dönüşüme start vermenin mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Bilgin, Eski Sanayi sorununun uzun seneler kent gündemini meşgul ettiğini anımsattı ve "Çeyrek asırlık bir sorunu artık Sivas'ın gündeminden çıkardık. Hak sahiplerinin yüzde 100 mutabakatı ile o bölgeye değer katacak kentsel dönüşümü gerçekleştirmek bizimn için önem arz ediyor" açıklamasında bulundu. 

Konuşmalardan sonra hak sahiplerinin yerleri kurayla belirlendi.

Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat: Site yönetimlerinde ciddi usulsüzlükler yapılıyor!

Osmaniye Valisi Yılmaz'dan deprem konutlarının inşaatının yavaş ilerlediği iddialarına ilişkin açıklama!

Asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla bir ev alabiliyor! Aylık kredi taksitleri 4 asgari ücreti geçti!


Geri Dön