05 / 05 / 2024

sivas köy yolu

sivas köy yolu

Sivas'ta kar nedeniyle 6'sı merkeze bağlı olmak üzere toplam 71 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor, İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapalı köy yollarında karla mücadele çalışmalarına devam ediyor

Hobbit Köyü Sivas'ta hizmete açıldı!

Sivas Belediyesi'nce kent merkezine 7 kilometre mesafedeki Paşabahçe Mesire Alanı'na hayata geçirilen ve dünya genelinde izlenme rekorları kıran 'Yüzüklerin Efendisi' ve 'Hobbit' serisi filmlerindeki 'Hobbit' karakterlerinin evlerine benzeyen 'Hobbit Köyü' misafirlerini ağırlamaya başladı.

Çankırı Obruklu Köy yeni yerine taşınacak!

Çankırı'da Obruklu köyün sakinleri için eski yerleşim yerine iki kilometre uzaklıkta, Ankara yolu üzerinde 65 konut ve 45 ahırdan oluşan modern bir köy inşa ediliyor.

Murat Kurum: Bisiklet ve yürüyüş yolu yapma zorunluğu getiriyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Stratejik planda, artık yeni planlanacak alanlarda bisiklet ve yürüyüşü yolu yapma zorunluğu getiriyoruz. Bu da şehirlerimizin daha yaşanabilir hal alması için önemli." diye açıklama yaptı. 

Köyüne dönmek isteyene arsa desteği!

Sivas Valisi Gül, köyüne dönmek isteyenlerin arsa ile ilgili yaşadığı sorunları ortadan kaldırarak destek olacaklarını açıkladı...

500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor!

Turizmde yeni bir dönem başlıyor. 500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor. Turizm sektöründeki önemli adımlar Torba Yasa ile atılıyor.

Sivas Kuzey Çevre Yolu'nun ihalesi yapıldı!

Geçtiğimiz günlerde proje ihalesi yapılan Sivas Kuzey Çevre Yolu’nda Mayıs ayında proje çalışmalarına başlanarak çalışmaların tamamlanmasının ardından yapım ihalesine çıkılacak.

Kadıköy Selamiçeşme Köprüsü yıkılıyor!

Selamiçeşme Köprüsü 1 Şubat Çarşamba gününden itibaren yaya ve araç trafiğine kapatılarak yıkılacak. Köprünün yerine bünyesinde bisiklet yolu ile engelli erişimine uygun yaya yolu bulunan ve projesi Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan iki şeritli bir karayolu altgeçidi yapılacak.

Niğde'deki Emirler Köyü yolu asfaltlanacak mı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Ulukışla ilçesi Emirler Köyü yolunun asfaltlanmasının 2017 yılı programına alınıp alınmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Gölcük Yeni Yazlık'a yürüyüş yolu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından Gölcük Yeni Yazlık Başöğretmen Caddesi’nde yapılan yürüyüş yolu tamamlandı.

Denizli Tutluca Köyü'ndeki tren yolu çalışması meclis gündeminde!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli İli Bozkurt ilçesine bağlı Tutluca Köyü bölgesinde yapılan tren yolu çalışmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Tekirdağ'dak tarihi beş köy restore edilerek turizme açılacak!

Tekirdağ’daki ‘Miras Yolu’ projesi kapsamında bölgedeki tarihi beş köy restore edilerek turizme açılacak.

Manisa Mevlana Caddesi'ne yürüyüş yolu!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kula’nın prestij caddelerinden biri olacak olan Mevlana Caddesi’nde derenin temizlenmesinin ardından üzerine yürüyüş yolu yaparak vatandaşın kullanımına sundu.

Gölcük Yeni Yazlık’a yürüyüş yolu yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından Gölcük Yeni Yazlık Başöğretmen Caddesi’nde yürüyüş yolu oluşturuluyor.

sivas köy yolu Haberi

sivas köy yolu

   Ulaş ilçesinde de tipi ulaşımda aksamalara yol açıyor. İlçeye bağlı Acıyurt, Kurtoğlu, Çevirme, Ovacık, Demircilik, Ezentere, Büyükpınar, Çavdar, Güneşli, Kapukaya ve Karagöl köylerinin yolları, tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. İlçe Özel İdaresi ekipleri, kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışma yaptı. 

     İşleri nedeniyle ilçeye bağlı Acıyurt köyünden Sivas'a gelen öğretmen Emel Kara, yolların ulaşıma kapalı olması nedeniyle görev yerine gidemeyince Ulaş Kaymakamlığı'ndan yardım istedi. 

     Kaymakamlık çalışanları, öğretmen Kara'yı İl Özel İdaresi'nin ilçeye tahsis ettiği pikapla köye götürmek üzere yola çıktı. Kara'yı taşıyan pikap, Atoluğu mevkisinde kara saplandı. Mahsur kalan Emel öğretmen ve beraberindekilere, Küpeli köyü muhtarı Nizamettin Küpeli ve köylüler yardım etti. 

     Pikap, traktörle çekilerek çıkarıldı. Öğretmen Emel Kara, Özel İdare'ye ait kepçeyle yolların açılmasının ardından görev...