04 / 05 / 2024

siyasi istikrarsızlık konut kredisi faizlerini artırdı

siyasi istikrarsızlık konut kredisi faizlerini artırdı

Kredi çekmeyi düşünenlere kötü haber geldi. İstikrarsızlık, artan terör saldırıları ve döviz kurları, seçim öncesinde 0.90 oranında seyreden banka faiz oranlarında adım adım yükselmelere neden oldu.

The Times açıkladı: Türkiye'deki zenginler, Londra'dan konut alıyor!

The Times'ta yayınlanan habere göre, Türkiye'deki zenginler, Londra'dan konut satın alıyor. Haberde yer verilenlere göre, finansal istikrarsızlık birçok kişiyi Londra'nın en önemli emlak piyasasına yönlendiriyor. 

Satılık konut fiyatları en hızlı hangi ilde arttı?

sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM)’ın hazırladığı “sahibindex Satılık Konut Piyasası Görünümü” raporunda satılık konut fiyatlarının en hızlı arttığı illere yer verildi. İşte detaylar...

Konut satışındaki hızlı çıkış yıl sonunda çok büyük bir ivme kazanacak!

Ilgın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halil Yanmaz TÜİK konut satış rakamları değerlendirdi. Yanmaz, " 2017’nin ilk 6 ayına baktığımızda yükseliş eğilimi gösteren rakamların, Temmuz Ayı’ndaki bu hızlı çıkışın ardından yıl sonunda çok büyük bir ivme kazanacağı kanaatindeyiz. " dedi.

Yabancıya vatandaşlık hakkı, konut piyasasını olumlu etkileyecek!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ağaoğlu: "Yabancıya vatandaşlık hakkı verilmesi konut piyasasını olumlu yönde etkileyecek. Döviz kurunda istikrarsızlık yaşadığımız bu dönemde böyle bir yasa çıkarılması çok yerinde bir karar" dedi.

Kiralık konut fiyatları yüzde 10 azaldı!

2016 Ağustos ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışlarında yüzde 2’lik bir büyüme kaydedilirken, yeni nesil emlak bulma sitesi Emlakjet.com’un verilerine göre kiralık konut aramalarında düşüş gözleniyor.

Gaziantep'teki satılık konut ilanlarında artış!

Gaziantep genelinde satılık konut ilanlarında artış yaşanıyor. Gaziantep Şahinbey Emlakçılar Derneği Başkanı Faraç Toktaş, konut satış ilanlarındaki artışların en büyük sebebini ödenemeyen ev kredileri ve banka borçları olduğunu söyledi.

Yazlık konut kredisi nasıl alınır?

Bankalardan konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyenlerde bazı şartlar aranıyor. Peki, yazlık konut kredisi nasıl alınır? Yazlık konut kredisi alma şartları nelerdir?

Uniform Mimarlık Konut Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uniform Mimarlık Konut Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Gülfem Çakmak ve Bilal Gülmez ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 7 Eylül'de Çekmeköy'de kuruldu.

Erler Mimarlık Konut İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erler Mimarlık Konut İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Altıner tarafından 100 bin TL sermaye ile 25 Ağustos'ta Fatih'te kuruldu.

Batman Gündüzlü Köyü asfalta kavuşuyor!

Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Gündüzlü köy yolu asfalta kavuşuyor. Köylülerin talebine sesiz kalmayan kaymakamlık, köy yolunu asfaltlamak için ihale yapmaya karar verdi.

Van'da kiralık konut fiyatları arttı!

REIDIN Emlak Endeksi verilerine göre geçen ayın kiralık konut fiyatları en çok artan üçüncü şehir Van oldu. Uzmanlara göre terörden kaçan halkın Van’a taşınmasından dolayı bölgede kiralık konut fiyatları arttı.

Türkiye'de satılık konut fiyatları Mayıs'ta en çok Muğla'da arttı!

REIDIN Emlak Endeksleri Mayıs ayı raporu açıklandı.Türkiye İş Bankası desteği ile hazırlanan rapora göre, Türkiye’nin 62 şehri içerisinde geçen aya göre satılık konut fiyatları en çok yükselen şehir yüzde 2,33 ile Muğla oldu.

Abank 5 yıllık konut kredi faizini indirdi!

2 gün önce faiz oranlarını güncelleyen Abank, 5 yıllık konut kredisi faiz oranını bugün yüzde 1,17'ye indirdi...

siyasi istikrarsızlık konut kredisi faizlerini artırdı Haberi

siyasi istikrarsızlık konut kredisi faizlerini artırdı

7 Haziran genel seçimleri sonrasında ortaya çıkan siyasi istikrarsızlık ortamı, artan terör saldırıları ve Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırımı sinyali ile Asya Borsaları'ndaki Çin etkili sarsılma sonrasında dolar ve euronun Türk Lirası karşısında rekor üstüne rekor kırması, seçim öncesinde 0.90 oranında seyreden banka faiz oranlarında adım adım yükselmeler meydana gelmesine neden oldu.


3 ayda uçuşa geçti 


Seçim öncesi durağan seyreden faizler, seçim sonrası oldukça hareketlendi. Piyasalarda yaşanan çeşitli sorunlar nedeniyle bankalar, yılın ilk 6 ayında yüzde 0,90 seviyesinden kullanılabilen ticari kredi faizlerini yüzde 1,40’a kadar yükseltti. Bir dönem yüzde 0,70’in altına gerileyen konut kredileri yüzde 1,20’ye kadar çekilirken, nisan ayında yüzde 1,10’lardan alınabilen ihtiyaç kredilerinde oranlar yüzde 1,40’ı geçti. Taşıt kredileri de yükselişten nasibini aldı. Seçim öncesi 1.05 seyreden taşıt...