04 / 05 / 2024

smart kentler

smart kentler

Serkan Akın, yüksek binalardan, büyük kentlerden, beton ve giydirme plazalardan bir an önce vazgeçmemiz gerektiğini ifade etti.

Smart City Expo İstanbul 1-3 Haziran'da!

Nüfusu 100 bini aşan 150'den fazla belediyenin başkanı ile bazı ülke liderlerinin yanı sıra 10 bin profesyonelin katılacağı Uluslararası Smart City Expo İstanbul 1-3 Haziran tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirecek

Yeni Yaşam Biçimi Kentler ve Dönüşüm Zirvesi gerçekleşti!

Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği'nin (YAPDER) organize ettiği “Yeni Yaşam Biçimi Kentler” ve “Dönüşüm Zirvesi” 20 Nisan’da Sarıyer’de yapıldı. Zirvede kentsel dönüşüm tartışıldı...

Yeni Yaşam Biçimi Kentler ve Dönüşüm Zirvesi 20 Nisan'da!

Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği'nin (YAPDER) organize ettiği Yeni Yaşam Biçimi Kentler ve Dönüşüm Zirvesi 20 Nisan 2016 Çarşamba günü gerçekleşecek.

Newjoy Smart serisi Çin Uluslararası Mobilya Fuarı'nda!

Bebek ve genç mobilyası sektöründe dünya markası olma hedefiyle yola çıkan Newjoy, sektörde inovasyon yaratan ürünlerini ve yeni serisi Smart'ı Çin Uluslararası Mobilya Fuarı'nda dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerinin beğenisine sunuyor.

Smart City'de tapular tamam!

Şua İnşaat ve Siyapı’nın işbirliğiyle; yaklaşık 5 dönüm arsa üzerine yapımına 2015 Şubat ayında başlanan Smart City Residence projesinin tapuları çıktı.

Tarihi Kentler Birliği 2016'nın ilk toplantısını gerçekleştirdi!

Bursa'da 2000 yılında kurulan ve 15. yılını kutlayan Tarihi Kentler Birliği (TKB), 2016 yılı ilk bölge toplantısını İstanbul Sarıyer'de yaptı. Maslak Steigenberger Hotel’de gerçekleşen toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de katıldı...

Ege'de en yaşanabilir kentler Uşak ve Balıkesir seçildi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ilk defa yaptığı 'illerde yaşam endeksi' çalışmasının sonucunu yayınladı. Uşak, 'en yaşanılabilir kentler' sıralamasında Türkiye altıncısı, Balıkesir ise yedinci oldu.

Newjoy, Köln Imm Mobilya Fuarı'nda Smart serisini tanıttı!

Bebek ve genç mobilyası sektörünü sahiplenerek inovatif çalışmalara imza atan Newjoy, alanının en büyük fuarı olan Köln Imm Mobilya Fuarı'nda yenilikçi koleksiyonlarını ve sektörde fark yaratan yeni serisi Smart'ı tanıttı.

Dikey kentler geleceğin binalarını oluşturacak!

Çok gelişmiş ve neredeyse sadece konut dokusu ile sanayi kenti olmuş mega şehirlerde; temiz enerji kullanan, sürdürülebilir yaşamı destekleyen, toprağa olan hasrete cevap arayan, hava alan dikey kentler geleceğin binalarını oluşturacak.

Erginoğlu Çalışlar Mimarlık İnşaat Ticaret ve Turizm Limited Şirketi Smart Apartmanı İstanbul Şubesi açıldı!

Erginoğlu Çalışlar Mimarlık İnşaat Ticaret ve Turizm Limited Şirketi Smart Apartmanı İstanbul Şubesi, İsmail Kerem Erginoğlu Şube Müdürlüğünde 2 milyon TL sermaye ile 30 Aralık'ta Beşiktaş, Ortaköy Mahallesi'nde açıldı.

Ümraniye Smart City'de 1 oda 1 salonlar 400 bin TL'ye!

Şua İnşaat’ın sahiplerin kurduğu SİYAPI tarafından inşa edilen Finans Merkezinin en lüks konut Projesi Smart City’nin teslimine 1 sene kaldı.

Smart City Ümraniye'de 400 bin TL'ye 1+1!

SMART CITY Residence projesi güçlü portvöyü ve tecrübeleriyle sektörün öncüleri arasında yer alan Şua İnşaat ve Siyapı’nın işbirliğiyle; yaklaşık 5 dönüm arsa üzerine yapımına başlandı.

Siyapı Şua İnşaat Smart City'de teslimler 1 sene sonra!

SMART CITY Residence projesi; Ümraniye ve Ataşehir bölgesinin tam ortasında yer alan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin yanı başında konumlanıyor. Projede fiyatlar 400 bin TL'den başlıyor.

smart kentler Haberi

smart kentler

Yenisöz Gazetesi köşe yazarlarından Serkan Akın, bugün köşesinde " Medeniyetten smart kentlere" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..


Şehirleri kent yaptık


Civilisation ve uygarlığı medeniyet zannettik.


Evleri konuta çevirdik


Doğal ve kolayı varken betonla inşa ettik


Helâl ve ucuz olanı haram ve pahalı hale getirdik


Kredili ve faizli olanı para kazanıyoruz diye çok sevdik


Değeri artıyor diye her şeyimizi satışa çıkardık


Tam bir titan saadet zinciri oluşturduk


İmar artışı, rant, gelsin haksız kazanç


Kentsel dönüşümü popülizm ile zulme çevirdik


Kimsenin depremi düşündüğü yok


Müteahhit gelsin daireleri versin de nasıl olursa olsun


Kim faizli bankalara ne kadar borçlanmış, bu işin sonu nereye varır hiç hesap etmedik


Trafikte ömrümüz tükeniyor çaresizce


Yüksek binaların arasına sıkışmışız


Beton binaların içinde...