24 / 07 / 2024

SMS yasağı nedir

SMS yasağı nedir

SMS ve e-mail yoluyla tüketiciye izinsiz gönderim yapılmasının 1 Mayıs’tan itibaren yasaklanması, tüketiciler için bir devrim ancak şirketler ‘kurumsal hafızamız siliniyor’ endişesi yaşıyor..

Su yolu nedir?

Torba Yasa ile Marmara Denizi ile Karadeniz arasında yapımı planlanan Kanal İstanbul Projesi için İmar Kanunu’na “su yolu” tanımı eklendi. Peki, su yolu nedir?

Sebepsiz zenginleşme nedir?

Yasa gereğince; Haklı bir sebep olmaksızın, bir başkasının malvarlığından veya emeğinden zenginleşen, bu zenginleşmeyi geri vermekle yükümlü oluyor. Peki, sebepsiz zenginleşme nedir? Sebepsiz zenginleşme davası nasıl açılır?

Kiracı aleyhine düzenleme yasağı nedir?

Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiracı aleyhine düzenleme yasağı nedir?

İnşaat yasağına uymama cezası 2015!

2015 yılı inşaat yasağı turistik bölgelerde 15 Mayıs'ta başladı. 15 Ekim'e kadar devam edecek bu yasağa uymayan inşaatlar hakkında ne gibi bir ceza uygulanır? İnşaat yasağına uymama cezası 2015 nedir?

Şirketlerden SMS yasağına tepki: Kurumsal hafıza siliniyor!

SMS ve e-mail yoluyla tüketiciye izinsiz gönderim yapılmasının 1 Mayıs’tan itibaren yasaklanması, tüketiciler için bir devrim ancak şirketler ‘kurumsal hafızamız siliniyor’ endişesi yaşıyor..

Yeniden kiralama yasağı ne zaman uygulanır?

Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşme bildirim yolu ile dava yolu ile sona erebiliyor. Peki, kiracı tahliyelerinden sonra konulan yeniden kiralama yasağı nedir? Yeniden kiralama yasağı ne zaman uygulanır?

Büyük Mağazalar Değerlendirme Kurulu nedir?

Yeni AVM Yasa teklifi ile gündeme gelen Büyük Mağazalar Değerlendirme Kurulu nedir? Yeni AVM kuruluş izni Büyük Mağazalar Değerlendirme Kurulu'ndan mı alınacak? Büyük Mağazalar Değerlendirme Kurulu kimlerden oluşur?

Kirada takastan feragat yasağı nedir?

Kiraya verilen taşınmaz mal üzerinde, mal sahibi kira sözleşmesinin feshini gerektirmeyen ve kiracıdan katlanması beklenebilecek olan yenilik ve değişiklikler yapabiliyor. Peki, kirada takastan feragat yasağı nedir?

Taşkın inşaat nedir?

Komşu parsele veya imar planlarında kamu hizmeti için ayrılmış yerlere tecavüz eden, kesin inşaat yasağı olan yerlere yapılan taşkın inşaat nedir? Taşkın inşaat nasıl tescil edilir?

Kentsel dönüşümde kredili evlerin durumu nedir?

Kentsel dönüşüm kapsamında yer alan yasa ve yönetmeliklere göre riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni ve sağlam binalar inşa ediliyor. Peki kentsel dönüşümde kredili evlerin durumu nedir?

Konut finansmanı kuruluşu nedir?

Konut finansmanı kuruluşlarının kredi verirken yürürlükte bulunan yasa ve yönetmeliklere uygun bir şekilde kredi vermeleri gerekiyor. Peki, konut finansmanı kuruluşu nedir? Konut finansmanı kuruluşları nelerdir?

Yeniden kiraya verme yasağı nedir?

Yeniden kiraya verme yasağı nedir? Borçlar Kanununa göre kiraya veren, gereksinim amacıyla kiralananın boşaltılmasını sağladığında, haklı sebep olmaksızın, kiralananı üç yıl geçmedikçe eski kiracısından başkasına kiralayamıyor...

Taşkın yapı nedir?

Komşu parsele veya imar planlarında yol, yeşil alan, otopark gibi kamu hizmeti ve tesisleri için ayrılmış alanlara tecavüz eden, kesin inşaat yasağı olan yerlere yapılan yapılar taşkın yapı nedir? sorusunun en açık yanıtıdır...

SMS yasağı nedir Haberi

SMS yasağı nedir

SMS ve e-mail yoluyla tüketiciye izinsiz gönderim yapılmasının 1 Mayıs’tan itibaren yasaklanması, tüketiciler için bir devrim ancak şirketler ‘kurumsal hafızamız siliniyor’ endişesi yaşıyor. Pek çok sektörün satışlarında en önemli araçlardan biri SMS ve e-mail ile bilgilendirme gönderimi. İnşaattan hazır giyime pek çok sektör şimdilerde bu önemli aracın kaybını nasıl telafi edeceğini tartışıyor. Örneğin bir gayrimenkul şirketinin satış yöneticisi, “Yıllardır satış yaptığımız müşterilerimizden oluşan bir veri bankamız var. İlmek ilmek oluşturduğumuz bu kayıtlar 1 Mayıs’tan itibaren tamamen çöp olacak, kurumsal hafızamız silinecek” diyor. Bir başka satış sorumlusu da endişeli: “Özellikle fiyat seviyesi yüksek ürünlerin satışında SMS ve e-mail ile eski müşterilere bilgilendirme çok etkin bir yöntemdir. Sizden zaten alışveriş yapmıştır, sizi bilir. Ona ikinci kez ulaştığında çok önemli oranda bir...