05 / 05 / 2024

Socar Petkimde hisse satıyor

Socar Petkimde hisse satıyor

Petkim'de yüzde 65 hisseleri olduğunu belirten SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, "Zaman zaman yüzde 51'in altına düşülmeyecek şekilde satış düşünüyoruz" dedi.

Socar, Petkim'de hisse satıyor!

Socar Turkey Enerji, Petkim'de yüzde 1.6 payı TSP'de pay başına 4 TL'ye BCM Global Fund'a satacak.

SOCAR halka açılıyor!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), hisse senetlerinin halka arzını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Şirketin hisselerinin 20 Eylül'den itibaren halka arz edileceği bildirildi.

Socar, Petkim'de hisse satmak istiyor!

Azeri enerji şirketi SOCAR, Petkim'deki hisselerinin bir kısmını satmayı düşünüyor. SOCAR Başkanı Rovnag Abdullayev, Petkim hisselerinin bir kısmını satmayı planladıklarını söyledi.

Socar, Petkim'de hisse satıyor!

Socar Turkey Enerji, Petkim'de yüzde 1.6 payı TSP'de pay başına 4 TL'ye BCM Global Fund'a satacak.

Petkim Konteyner Limanı'nın hisse satışı iptal!

SOCAR Türkiye'nin, Petkim'de sahip olduğu payların satış işleminden vazgeçildiği bildirildi. SOCAR Türkiye'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada şunlar kaydedildi:

Socar Türkiye, Petkim hisse satışını iptal etti!

Socar Türkiye, piyasalardaki belirsizlik nedeniyle Petkim hisse satışını iptal etti. Konuyla ilgili açıklama Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.

SOCAR Türkiye, Petkim hissesi satacak!

SOCAR Türkiye, Petkim'de sahip olduğu payların bir kısmının satışını yapmak üzere Borsa İstanbul'a müracaat edileceğini duyurdu.

Reysaş GYO'dan hisse geri alım kararı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., Hisse Geri Alım Programı çerçevesinde eksik olan hususları tamamladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Şirketten konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle...

CarrefourSA, Kiler'in yüzde 85'i için hisse devir anlaşması imzaladı!

CarrefourSA,Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret'in yüzde 85 hissesini satın almak için hisse devir anlaşması imzaladı.

REYSAŞ GYO hisse geri alım kararını yayımladı!

REYSAŞ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Hisse Geri Alım Programı Çerçevesinde Hisse Alımı yayınlandı.

Halk GYO bedelsiz hisse dağıtacak!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., kar payından bedelsiz sermaye artırımına ilişkin yönetim kurulu kararını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirkettin bedelsiz dağıtacağı hisse miktarı...

SOCAR Petkim'in imar planları hazırlanıyor!

SOCAR Petkim tarafından hazırlanan termik santral ve kıyı kapasite artışı planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ön onayı aldı. Yeni imar planları ile ilgili süreç başladı.

Socar Aliağa Rafinerisi kapasite artışı için ÇED süreci başladı!

Azerbaycan petrol şirketi Socar Power Enerji Yatırımları A.Ş.’nin İzmir Aliağa’daki 5,6 milyar dolarlık rafineri ve liman projesinde çalışmalar sürüyor. Kapasite artışı yapılacak projede ÇED süreci başladı...

Socar Türkiye'ye 20 milyar dolar yatırdı!

Toplam 20 milyar dolarlık Azeri sermayesini Türkiye’ye getiren Socar Türkiye’nin CEO’su Kenan Yavuz “Petkim olmasaydı, Star Rafinerisi; rafineri olamasaydı TANAP gerçekleşemezdi. Türkiye’nin en babayiğit şirketiyiz” dedi.

Socar Petkimde hisse satıyor Haberi

Socar Petkimde hisse satıyor

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, SOCAR'ın Petkim'deki hisselerinin bir bölümünün satışının düşünüldüğünü ancak yüzde 51'lik kontrol hissesinin altında düşülmesinin planlanmadığını söyledi. 


SOCAR Başkanı Rovnag Abdullayev'in dün Azerbaycan haber ajansı APA-Economics'te yer alan açıklamasına göre, "Yüzde 10 payı devletten, kalanını da piyasadan aldık, şimdi bu hisselerin bir kısmını satmak istiyoruz. Petkim hisseleri son iki yılda 1.8 liradan 4.35 liraya yükseldi, bu nedenle satmak istiyoruz" dedi.


Reuters'a açıklamalarda bulunan Yavuz, "Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan aldığımız Petkim hisselerinin satılması ve şirketteki yüzde 51'lik kontrol hissesinin altına inilmesi düşüncesi kesinlikler yoktur" dedi.


Bütün yatırımların temelinin Petkim olduğunu ve 2030 yılına kadar bu kapsamda bir master planları bulunduğunu kaydeden Yavuz, "Yatırımcılara destek olmak için 2009-2010 yılında borsadan aldığımız hisseleri satmamız mümkün. Şu anda şirkette yüzde 65 hissemiz var...