24 / 05 / 2024

soğuktan korunma önlemleri

soğuktan korunma önlemleri

Şiddetli soğuklara karşı önlem için önce internetten araştırma yaptığını söyleyen 45 yaşındaki beş çocuk babası Hüseyin Arme, çözümü ailece oturdukları binayı naylonla kaplamakta buldu.

TOKİ inşaatların atık malzemelerinden sokak hayvanlarına yuva yapıyor!

Elazığ'ın Sivrice Kaymakamlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) inşaatlarından arta kalan atık ahşap malzemeleri, Hazar Gölü çevresindeki sokak hayvanlarının soğuktan korunmaları ve dinlenmeleri için Harput mimarisini de yansıtan sıcak yuvalar haline getiriyor. 

Çadır kamplardaki Suriyeliler korunaklı evler inşa ediyor!

Savaş nedeniyle evlerini terk edip güvenli bölgelerdeki çadır kamplara sığınan Suriyeliler, yaklaşan kış öncesi soğuktan korunmak umuduyla taş, kerpiç ve çinko levhalardan evler inşa etmeye başladı.

Evlerde sıcağa karşı yalıtım şart!

Isı yalıtımının sıcağa karşı önemini vurgulayan XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, "Isı yalıtımının soğuktan korunma olarak algılanması da bazı bölgelerde yapılan yalıtımlı bina sayısını azaltıyor" dedi.

Ordu Fatsa'da Kapalı Pazar Yeri projesine başlanıyor!

Ordu’nun Fatsa İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, pazarcı esnafı yağmurdan ve soğuktan kurtaracak olan Kapalı Pazar Yeri projesinin Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yapılacağını söyledi..

AVM'lerde satışlarda yüzde 25 artış yaşandı!

Sevgililer Günü alışverişlerinin üzerine kar yağışları da eklenince perakende bayram etti. Kar yağışı ve soğuktan kaçıp AVM'lere sığınanlar ciroları yüzde 25 arttı..

Beyoğlu Belediyesi'nden kedilere 3 katlı villa!

Beyoğlu Belediyesi, sokakta yaşayan kediler için “3 Katlı Villa Barınağı” yaptı. Her türlü ihtiyaçların karşılandığı barınaklar, görevliler tarafından mahallelere yerleştirildi. Barınaklar sayesinde kedilerin, yazın sıcaktan, kışın da soğuktan korunması a

Bahçelievler Soğanlı'ya yeraltı katlı otopark ve açık pazar alanı geliyor! İmar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bahçelievler Soğanlı Mahallesi yeraltı katlı otopark alanı ve açık pazar alanının 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatını askıya çıkardı. İmar planları 31 Ekim 2014'te askıdan indirilecek...

Banyo-Armatür, Isıtma ve Soğutma Sistemleri Fuarı 6-7 Ekim'de Kuşadası'nda!

İtalya'nın "Banyo-Armatür, Isıtma ve Soğutma Sistemleri Fuarı" bu yıl ilk kez ülke dışına çıkarak 6-7 Ekim'de Kuşadası'nda düzenlenecek. Sektörden 800 temsilci 6-7 Ekim'de Kuşadası'nda düzenlenecek fuarda bir araya gelecek.

Beykoz Soğuksu Spor Kulübü Tesisleri hizmete açıldı!

Beykoz Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Soğuksu Spor Kulübü Ahmet Aksun Tesisi ve Muzaffer Hamza Halı Sahası hizmete açıldı. Tesis bünyesinde hanımlara özel bir spor salonu da yer alıyor.

Asansör güvenlik önlemleri!

Asansör güvenlik aksamları, 31 Ocak 2007 tarihinde 26420 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Asansör Yönetmeliğindeki Ek IV’te listelenmiş olan aksamlara deniyor. Peki, asansör güvenlik önlemleri nelerdir?

Akçat Soğuk Hava Deposu’nun kiralama ihalesi gerçekleştirildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantısı, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın başkanlığında yapıldı. Encümen toplantısında mülkiyeti Büyükşehir’e ait Karamürsel Akçat Mahallesi’nde bulunan Soğuk Hava Tesisi ihaleyle kiraya verildi.

Akçat Soğuk Hava Deposu bir yıl süreyle 7 bin 930 TL'den kiralandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantısı, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın başkanlığında yapıldı. Encümen toplantısında mülkiyeti Büyükşehir’e ait Karamürsel Akçat Mahallesi’nde bulunan Soğuk Hava Tesisi ihaleyle kiraya verildi.

Soğuksu Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Soğuksu'da kentsel dönüşüm başlıyor. Canik Kültür Merkezi'nde mahalle halkıyla ön görüşmeler devam ederken, vatandaşların dönüşüme yüzde 70 oranında onay vermesi halinde bölgede yerinde kentsel dönüşüm uygulanacak...

soğuktan korunma önlemleri Haberi

soğuktan korunma önlemleri


Muş'ta Sibirya soğuklarından korunmak isteyen Hüseyin Arme, akrabalarıyla birlikte yaşadıkları beş katlı apartmanın üç katını naylonla kapladı.


Şiddetli soğuklara karşı önlem için önce internetten araştırma yaptığını söyleyen 45 yaşındaki beş çocuk babası Hüseyin Arme, çözümü ailece oturdukları binayı naylonla kaplamakta buldu.


Karşıyaka Mahallesi’ndeki apartmanda babası, çocukları ve kardeşleriyle yaşadıklarını kaydeden Arme, "Binayı tek parça naylonla tamamen kaplamak istedik. Ancak 12 metre genişliğinde 40 metre boyunda naylon bulabildik. Bu nedenle apartamının alttan üç katını naylonla kaplayabildik. Bu işlemi yaptıktan sonra evimiz ısınmaya başladı. Yüzde 30 yakıt tasarrufu elde ettik. Naylonun rüzgardan yırtılmaması için de demir çubuklarla güçlendirdik. Tek parça bir naylon bulabilirsek binayı tümüyle naylonla giydireceğiz" diye konuştu.   


PAKET YAPILMAYAN BİR BİNANIN HALİ


Sibirya soğuklarının etkili olduğu Erzurum’da kaloriferi yanmayan bir apartmanın su...