29 / 04 / 2024

Sokaklara ad verilmesi

Sokaklara ad verilmesi

Belediye Teşkilatı Bulunmayan Yerlerde Numaralama ve Levhalama İşlerinin nasıl yürütüleceği, Adres ve numaralandırmaya ilişkin yönetmelikte yer alıyor. İşte belediyesi olmayan yerlerde numaralama işlemleri...

İYİ Parti'li Kürşad Zorlu'dan TOKİ'den şehit ailelerine ev verilmesi için kanun teklifi!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, şehitlerin bakmakla yükümlü olduğu ailelerine konut imkanı sağlanmasına ilişkin kanun teklifi verdi. 

Lübnan'da halk ekonomik kriz için sokaklara döküldü!

Lübnan'da sokaklara çıkan yüzlerce kişi, ekonomik kriz nedeniyle her geçen gün artan fiyatlara karşı hiçbir adım atmamakla suçladıkları hükümeti protesto etmek üzere yolları kapattılar.

Adıyaman Sıratut Mahallesi'nde kentsel dönüşüm isteği!

Adıyaman Sıratut Mahallesi'nde araçların dar sokaklara girmede sıkıntı yaşadığını söyleyen muhtar İlhan Alan, mahallenin bir an önce kentsel dönüşüm kapsamına alınması için çağrı yaptı.

6 adımda ev almak!

Ev satın almak için detaylı bir araştırma yapmanız gerekiyor. Lokasyon ve bütçe gibi karar verilmesi gereken noktalar bulunuyor. İşte adım adım gayrimenkul yatırımı...

Adıyaman'da kamu yatırımlarına hız verildi!

Adıyaman'da, yapımı devam eden kamu yatırım ve projeleri istişare toplantısında değerlendirildi. Toplantıda, kamu yatırımlarına hız verilmesi kararı alındı.

Konut alan yabancıya vatandaşlık verilmesi olumlu bir adım!

Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, konut satışında, belli bir limitin üzerinde gayrimenkul satın alan yabancılara TC vatandaşlığı verilmesi kararını olumlu bir adım olarak nitelendirdi.

Tarık Akan'ın adı, evinin bulunduğu sokağa verilecek!

Bodrum Belediye Meclisince, bir süre önce yaşamını yitiren ünlü oyuncu Tarık Akan'ın adının, evinin bulunduğu sokağa verilmesi kararı alındı.

İzmir’e 15 Temmuz Demokrasi Meydanı inşa edilecek!

İzmir'de, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde oluşturulacak yeni meydana "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı" adı verilmesi kararlaştırıldı.

Batman 1472 konutlarına Barış adı verilmesi gündemde!

‘Çalar Saat’ programında tecrübeli gazeteci İsmail Küçükkaya, TOKİ Emekliler konutları için anlamlı isim önerdi. 1472 konutları için Barış adı önerildi.

Adıyaman Beşpınar Projesi'nde sona gelindi!

Adıyaman'ın en büyük rekreasyon projesi olan Beşpınar Projesi'nde sona gelindi. Etap etap hizmete açılan Beşpınar projesinde nostaljik köprülerin tamamlanarak trapez kanallara su verilmesi alana ayrı bir güzellik kattı.

Samanlı Tüneli’ne ’Orhangazi Tüneli’ adı verilsin!

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'ndaki Türkiye’nin en büyük tüneli olan Samanlı Tüneli’ne “Orhangazi Tüneli” adının verilmesi gerektiğini söyledi.

Kıbrıs'ın adı Birleşik Kıbrıs Federasyonu olarak değişiyor!

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, gazetecilere mayıs ayından bu yana süren müzakerelerde gelinen noktayı anlattı. Birçok ilerleme kaydedilen müzakerelerde Rumlar ve Türklerin kuracağı yeni devlete ‘Birleşik Kıbrıs Federasyonu’ adı verilmesi planlanıyor.

2001 yılında Maslak'a Dubai modeli ikiz kule inşa edilecekmiş!

2001 yılında Mehmet Hattat, Maslak'a Dubai'deki Emirates Towers'ın benzeri ikiz kuleler inşa edecekmiş. Maslak Teras adı verilmesi planlan kuleler, 13 bin metrekare arsada 110 milyon dolara mal olacakmış.

Sokaklara ad verilmesi Haberi

Sokaklara ad verilmesi

Belediyesi olmayan yerlerde numaralama işlemleri!

Belediye Teşkilatı Bulunmayan Yerlerde Numaralama ve Levhalama İşlerinin nasıl yürütüleceği, Adres ve numaralandırmaya ilişkin yönetmelikte yer alıyor.


Yönetmeliğe göre, bu sokakların adları ihtiyar heyetinin kararı  ve mülki idare amirinin onayı ile tespit edilebiliyor. Peki, belediyesi olmayan yerlerde numaralama işlemleri nasıl yapılır?

             

Binalara numara verilmesi

MADDE 42 – (1) Belediye teşkilatı bulunmayan yerlerde binalara aşağıdaki esaslara göre numara verilir.

             

a) Özel bir ad verilmiş sokak bulunmayan yerlerde, o yeri şehir veya kasabaya bağlayan yolun giriş kısmından başlanarak, uygun bir sıra takip edilmek suretiyle bütün binalara "1" den itibaren ardışık ve bağımsız numaralar verilir. 

             

b) Binaların yer yer kümelenmiş olmaları durumda, giriş kısmından itibaren...