24 / 07 / 2024

Soma Şehitleri

Soma Şehitleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ( TİKA ) ve Belwet Derneği işbirliğinde Burkina Faso’da "Burkina Fasolu Çocuklar ve Soma Şehitleri Hatıra Ormanı" oluşturuldu...

İzmir'de Maden Şehitleri Parkı yapı çalışmaları başladı!

Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenlerin anısına yapacağı Maden Şehitleri Parkı için çalışmalarına başladı. 5 bin 500 metrekare alana kurulacak olan kafeteryalar, ışıklı süs havuzu ve geniş bir yeşil alan olacağı bildirildi.

Soma'da Maden Şehitleri anısına yaptırılan okullar açıldı!

Soma'daki 301 şehit madenci anısına, TFF Başkanı Yıldırım Demirören tarafından 1 milyon 35 bin lira yatırımla inşa edilen 3 derslikli "Tülin Demirören Maden Şehitleri Anaokulu" ve 12 derslikli "Erdoğan Demirören Maden Şehitleri İlkokulu" törenle açıldı.

Soma maden şehitlerinin ailelelerine 2'şer daire verilecek!

Madenci şehitleri için Soma'da 602 konut inşaatı için düğmeye basıldı. Her şehit ailesine 2'şer daire verilecek. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin konutlarını TOKİ inşa ediyor. Toplam 602 konutun temeli atıldı, yapımına başlandı.

TOKİ Soma 301 konut ihalesi 14 Ocak'ta yapılacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci ailesi için 450 günde 301 konut inşa edecek.

TOKİ 301 konutluk Soma projesini 450 günde yapacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci ailesi için 450 gün gibi kısa bir süre içinde 301 konut inşa edecek.

TOKİ Soma ihalesi 14 Ocak 2015'te!

TOKİ, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin aileleri için 450 günde 301 konut inşa edecekGaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ile işbirliğinde inşa edilecek konutların ihalesi 14 Ocak 2015'te gerçekleştirilecek.

Soma termik santraline 4 talip!

Soma Elektrik Üretim ve Ticarete ait Soma B termik santrali özelleştirilme İha leşine dört şirket başvurdu. Ön yeterlilik ve teklif için başvuran şirketler Alsim Alarko, Kalyon inşaat, Konya Şeker ve Bereket Enerji olarak sıralandı.

Soma B Termik Santrali ihalesine 4 teklif!

Soma B Termik Santrali ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazların bir bütün halinde özelleştirilmesi ihalesine 4 şirket teklif verdi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığından yapılan açıklama şöyle...

Kolin Soma'ya 30 bin zeytin ağacı fidanı dikecek!

KOLİN grubu şirketlerinden olan Hidro-Gen Enerji ithalat ihracat Dağıtım ve Ticaret A.Ş. yetkilisi Murat Zekeriya Aydın, Soma Ziraat Odası Başkanı Adil Yörük'ü ziyaret etti...

TOKİ Soma'ya 301 konut yapacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), maden faciası sonucu 301 işçinin hayatını kaybettiği Manisa’nın Soma ilçesinde 301 konut inşa edecek. İhale 14 Ocak'ta gerçekleşecek.

Soma'da 91 hektar alana OSB kurulacak!

Tek geçim kaynağı madencilik olan Soma'nın kaderi OSB ile değişiyor. Bakan Işık, "91 hektarlık araziye kurulacak bölgeye şimdiden 13 yatırımcı başvurdu" dedi..

Soma Devlet Hastanesi inşaatı yarım kaldı!

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Soma ilçesinde vatandaşların ihtiyacı olan ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 300 yataklı devlet hastanesi inşaat alanında aylardır hiçbir faaliyet bulunmadığından, inşaatın yarım kaldığını bildirdi

Orhaneli,Tunçbilek ve Soma B Termik Santrali ihalelerinin süresi uzatıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, ön yeterlilik ve son teklif verme tarihleri, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri için 8 Aralık saat 17.00, Soma B Termik Santrali için ise 19 Aralık saat 17.00 olarak belirlendi.

Soma Şehitleri Haberi

Soma Şehitleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Belwet Derneği işbirliğinde Burkina Faso’da "Burkina Fasolu Çocuklar ve Soma Şehitleri Hatıra Ormanı" oluşturuldu.


TİKA'dan yapılan açıklamada, kurumun Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerini unutmadığı belirtilerek, Burkina Faso’da TİKA ve Belwet Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen 100 Bin Fidan Moringa Oelifera Yetiştiriciliği Projesi kapsamında 10 hektar alanda Burkina Fasolu Çocuklar ve Soma Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturulduğu ifade edildi.


Belwet Derneği ile yapılan protokol çerçevesinde söz konusu Derneğe ait 300 hektar alanda ve 75 okul bahçesinde 100 bin Moringa Oelifera fidanı yetiştirilmesi hedefleniyor.


Söz konusu proje kapsamında, Moringa Oelifera ağacından elde edilecek ürünlerin işlenerek, özellikle okul çağındaki iyi beslenemeyen çocuklara besin takviyesi olarak dağıtılması ve çölleşme tehdidi ile karşı karşıya bulunan ülkenin, ağaç dikimi sayesinde çölleşme ve erozyon...