15 / 05 / 2024

Burkina Fasolu Çocuklar ve Soma Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturuldu!

Burkina Fasolu Çocuklar ve Soma Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturuldu!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ( TİKA ) ve Belwet Derneği işbirliğinde Burkina Faso’da "Burkina Fasolu Çocuklar ve Soma Şehitleri Hatıra Ormanı" oluşturuldu...



Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Belwet Derneği işbirliğinde Burkina Faso’da "Burkina Fasolu Çocuklar ve Soma Şehitleri Hatıra Ormanı" oluşturuldu.


TİKA'dan yapılan açıklamada, kurumun Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerini unutmadığı belirtilerek, Burkina Faso’da TİKA ve Belwet Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen 100 Bin Fidan Moringa Oelifera Yetiştiriciliği Projesi kapsamında 10 hektar alanda Burkina Fasolu Çocuklar ve Soma Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturulduğu ifade edildi.


Belwet Derneği ile yapılan protokol çerçevesinde söz konusu Derneğe ait 300 hektar alanda ve 75 okul bahçesinde 100 bin Moringa Oelifera fidanı yetiştirilmesi hedefleniyor.


Söz konusu proje kapsamında, Moringa Oelifera ağacından elde edilecek ürünlerin işlenerek, özellikle okul çağındaki iyi beslenemeyen çocuklara besin takviyesi olarak dağıtılması ve çölleşme tehdidi ile karşı karşıya bulunan ülkenin, ağaç dikimi sayesinde çölleşme ve erozyon ile mücadelesine destek olunması amaçlanıyor. Proje çerçevesinde TİKA tarafından ilk etapta Burkina Fasolu yetkililere, tohum, gübre ve ekipman desteğinde bulunuldu.


Belwet Derneği işbirliğinde TİKA tarafından temin edilen tohum, gübre ve ekipmanlar düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törende, TİKA yetkilileri, Belwet Derneği yetkilileri, Bölge Valisi, hükümet yetkilileri ve projeden faydalanacak yerel halk hazır bulundu.


AA


Geri Dön