24 / 05 / 2024

sosyal ev ne demek

sosyal ev ne demek

Yurt dışından gelen düşük gelirli insanlar; göçmenler için devlet eli ile yapılan evler olarak karşımıza çıkan sosyal evler nedir? Sosyal ev özellikleri nelerdir? İşte yanıtı..

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında ne olacak? TÜFE uygulanacak mı? Ev sahipleri: Kiracılar bedavaya oturuyor!

Kiraya yüzde 25 zam sınırı sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında ne olacak? İşte konuyla ilgili o paylaşım ve ev sahiplerinin yorumları...

Türkiye’de ev ne zaman alınır?

Türkiye’de konut sorunu toplumsal bir krize dönüşmüş durumda. Kiracı ve ev sahipleri arasındaki anlaşmazlık artarken, konuta erişim de zorlaşıyor. Peki konut almak, yatırım yapmak için uygun zaman mı? Türkiye’de ev ne zaman alınır? İşte cevapları…

Kiracısını bu sebeplerle çıkarmak isteyen ev sahipleri dikkat! Ne yapabilir, ne yapamazsınız? 

Kira artışları ve tahliyeler ile ilgili yaşanan, ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki kiracısını bu sebeplerle çıkarmak isteyen ev sahipleri ne yapabilir ne yapamaz? İşte Avukat Mehmet Fatih Özer'in konuyla ilgili o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Kiracı mağduru ünlü doktordan bir isyan daha: Lanet olsun şu ülkeden ev aldığım güne!

Kiracısıyla yaşadığı sıkıntılarla sık sık gündeme gelen Uzman Doktor Dağıstan Ayan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 1 Şubat'ta duruşması olduğunu söyleyerek, "Lanet olsun şu ülkeden ev aldığım güne." dedi.

Kredi faizleri düşmezse, ev fiyatları ne olur?

Ev sahibi olmak isteyen herkes “Konut fiyatları düşecek mi artacak mı” sorusunun cevabını merakla beklerken kripto fenomeni Murat Ali Calman X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Konut fiyatlarında düşüş olacağını söyleyen Calman’a bakın vatandaşlar ne dedi? 

Ev sahibinden boş duran dairesi için şok açıklama: 'Kiracı ne hale getirir, güvenemem!'

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar gün geçtikçe katlanıyor ve her gün yeni bir iddia geliyor. Şimdi de sosyal medyada bir ev sahibinin boş daireyi 'Kiracı evi ne hale getirir' diyerek, kiraya vermediği gündeme geldi. İşte ayrıntılar... 

Bazı insanları ne yaparsanız yapın ev sahibi yapamazsınız! Peki bunun bedelini kim öder?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten 'Bazı insanları ne yaparsanız yapın ev sahibi yapamazsınız!' diyerek bunun bedelini kimlerin ödediğini açıkladı. İşte o paylaşım...

Merkez Bankası Başkanı bile İstanbul’da ev kiralayamıyorsa asgari ücretli ne yapsın?

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından "Merkez Bankası Başkanı bile İstanbul’da ev kiralayamıyorsa asgari ücretli ne yapsın?" diye sordu. İşte Babuşcu'nun o açıklamasına gelen yanıtlar...

MEB Vakıfbank Bursluluk Kartı (sosyal kart) ne zaman verilecek? İOKBS bursluluk kartı kimlere verilir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'ndan (İOKBS) yeterli puan alan öğrencilere burs veriliyor. Peki, İOKBS bursluluk kartı ne zaman verilir? İşte detaylar...

e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar yandı! Ne ev ne arsa ne de tarla... Resmen yeni dönem başlıyor! 

Son dönemlerde artan fahiş gayrimenkul fiyatlarından sonra hükümet harekete geçti. Planlanan yeni uygulamada e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar kişiler ilan veremeyecek.

Sosyal destek ödemelerine kallavi Ocak zammı geliyor! 65 yaş, engelli maaşı, evde bakım, SED desteği zamlı maaşlar 2024!

Ocak ayı memur, emekli ve asgari ücretlilerin yanı sıra sosyal destek ödemelerinden faydalananlar için de zam ayı olacak. Peki hangi sosyal destek ne kadara yükselecek? İşte rakamlar...

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara sosyal destekte bulunuyor. Peki, Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

65 yaş maaşı, engelli aylığı, evde bakım parasında yeni zam müjdesi! Ocak ödemeleri buz kestirdi! Son dakika!

65 yaş maaşı, engelli aylığı, evde bakım parasının kaç lira olarak hesaplara yattığı merak ediliyor. Peki 65 yaş maaşı, engelli aylığı, evde bakım parası kaç TL'ye yükseldi? Ocak'ta sosyal desteklere ne kadar zam gelecek?

sosyal ev ne demek Haberi

sosyal ev ne demek

Sosyal evler nedir?

Sosyal evler, yurt dışından gelen düşük gelirli insanlar; göçmenler için devlet eli ile yapılan evler olarak karşımıza çıkıyor. 


Özel kişiler de ev sahibi olarak sosyal ev kiraya verebiliyor. 


Devlet tarafından sunulan bu evler, düşük kiralarla kişiye tahsis ediliyor. Yurt dışından gelen kimselerin sosyal evlerde kalabilmeleri için bazı belgeleri temin etmeleri gerekiyor.


Sosyal ev için öncelikle "sosyal ev alma hakkı belgesi" alınması gerekiyor. Sosyal evler devlet tarafından destek gördüğü için ev kiraları sabit olabiliyor. 


Sosyal ev kiralama hakkı belgesi için gereken formlar:  

-Dilekçe sahibinin gelir belgeleri, 

-Diğer evdeki aile mensuplarının gelir belgeleri.


Sosyal evde kalmak isteyen kimselerin bu işlemleri bir danışman firma veya kişi ile yapmaları, sürecin hızı açısından faydalı oluyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Taraklı'da 48 sosyal konutun anahtar teslimi...