18 / 05 / 2024

sosyal evler hakkında

sosyal evler hakkında

Yurt dışından gelen düşük gelirli insanlar; göçmenler için devlet eli ile yapılan evler olarak karşımıza çıkan sosyal evler nedir? Sosyal ev özellikleri nelerdir? İşte yanıtı..

Yeni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? Kentsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar!

Kentsel dönüşüm yasası ile ilgili sosyal medyada “Bu bir mülksüzleştirme planı” yorumunu yapan da bulunuyor, “Bu yasayla sorun çözülür” diyenlerde. Peki ueni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? İşte kntsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar...

Aile Bakanlığı'ndan destek ödemeleri hakkında şok eden temmuz müjdesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik ödenen destek ödemeleri hakkında şok eden bir temmuz gelişmesi yaşandı. Bunu duyanlar hem sevindi hem de şaşkınlık yaşadı.

Aile Bakanlığı'ndan destek ödemeleri hakkında müjde

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan aile destek ödemeleri hakkında önemli bir müjde geldi. Bakanlık kısa bir süre içerisinde mayıs ödemelerinin tümünü vatandaşların hesabına geçirecek.

Aile Bakanlığı'ndan mayıs ayı hakkında kapkara haber şimdi geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan mayıs ayı hakkında flaş bir haber kısa süre önce geldi. Bakanlık tarafından gerçekleştirilen dul ve yetim aylıkları ödemesinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Gelişmenin detayları haberimizde...

Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun!

Yeni Koronavirüs (Covıd-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Değerlendirilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik!

3201 Sayılı Yurt Dışında Bulunan Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Sosyal Güvenlikleri Bakımından Değerlendirilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanunda Değişiklik!

Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31102 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kovid-19 Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun!

Yeni Koronavirüs (Kovid-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi yasalaştı!

Nurol GYO sosyal medyada çıkan haberler hakkında açıklama yaptı!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sosyal medyada çıkan haberler hakkında açıklama yaptı. İşte Nurol GYO'nun açıklaması; 

ERÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Veysel Aslantaş hakkında soruşturma!

Kayseri ERÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Veysel Aslantaş, 10 Kasım'da Atatürk'ün 80'inci ölüm yıl dönümünde sosyal medyadan yaptığı paylaşım tepki çekmişti. Aslantaş, hakkında ERÜ Rektörlüğü'nce idari soruşturma başlatıldı.

Ali Ağaoğlu hakkında soruşturma başlatıldı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu hakkında, ''halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama'' suçundan soruşturma başlatıldı.

Sosyal alanların özelleşmesi hakkında kanun tasarısı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İmar Kanunu ’nda değişiklik öngören yeni tasarı sosyal alanlara da yeni düzenleme getiriyor. İşte sosyal alanların özelleşmesi hakkında kanun tasarısı...

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı!

Mecliste görüşmeleri devam eden Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı kapsamında konut finansman sözleşmeleri ile ön ödemeli konut satışları ile ilgili yasal hükümlere de yer veriliyor...

sosyal evler hakkında Haberi

sosyal evler hakkında

Sosyal evler nedir?

Sosyal evler, yurt dışından gelen düşük gelirli insanlar; göçmenler için devlet eli ile yapılan evler olarak karşımıza çıkıyor. 


Özel kişiler de ev sahibi olarak sosyal ev kiraya verebiliyor. 


Devlet tarafından sunulan bu evler, düşük kiralarla kişiye tahsis ediliyor. Yurt dışından gelen kimselerin sosyal evlerde kalabilmeleri için bazı belgeleri temin etmeleri gerekiyor.


Sosyal ev için öncelikle "sosyal ev alma hakkı belgesi" alınması gerekiyor. Sosyal evler devlet tarafından destek gördüğü için ev kiraları sabit olabiliyor. 


Sosyal ev kiralama hakkı belgesi için gereken formlar:  

-Dilekçe sahibinin gelir belgeleri, 

-Diğer evdeki aile mensuplarının gelir belgeleri.


Sosyal evde kalmak isteyen kimselerin bu işlemleri bir danışman firma veya kişi ile yapmaları, sürecin hızı açısından faydalı oluyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Taraklı'da 48 sosyal konutun anahtar teslimi...