02 / 05 / 2024

Sosyal mekanlar nelerdir

Sosyal mekanlar nelerdir

Sosyal mekan alanları ile sosyal mekanlarda yapılaşma şartları Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında sıralanıyor. İşte sosyal mekanlarda yapılaşma şartları..

Sosyal konut proje şartları nelerdir? TOKİ sosyal konut projesi yarın başlayacak mı? İşte detaylar!

TOKİ sosyal konut projesine dair detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. İşte TOKİ sosyal konut projesine dair detaylar!

TOKİ sosyal konut başvuruları ne zaman başlıyor? TOKİ sosyal konut proje şartları nelerdir?

TOKİ sosyal konut projeleri gündemde yer alıyor. Vatandaşlar yaklaşan tarih ile araştırmalarını hızlandırdı. İşte detaylar!

TOKİ sosyal kont projesi detayları! TOKİ 81 ilde yeni sosyal konut projesi şartları nelerdir?

TOKİ sosyal konut projesi detayları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte TOKİ sosyal konut projelerine dair detaylar!

TOKİ sosyal konut projesinde maaş sınırı belli oldu mu? TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları!

TOKİ sosyal konut projesinde maaş sınırı belli oldu mu? TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları nelerdir? soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

TOKİ 2022 sosyal konut başvuruları ne zaman? TOKİ başvuru şartları nelerdir?

TOKİ sosyal konut proje başvurusuna dair detaylar araştırılıyor. İşte TOKİ 2022 sosyal konut projelerine dair detaylar!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut proje tarihi! İşte 81 ilde 150 bin konut başvuru detayları!

TOKİ kapsamında gerçekleşecek olan Cumhuriyet tarihinin sosyal konut projeleri vatandaşları bir hayli heyecanlandırdı. Peki 81 ilde inşa edilecek olan 150 bin konut başvuru detayları nelerdir?

2020 sosyal kira yardımı nasıl alınır? Kira yardımı başvuru şartları nelerdir?

Salgın hastalık nedeniyle işini kaybeden ve maddi zorluklar çeken kişilere devlet kira yardımı verecek. Peki kira yardımı nasıl alınır, başvuru şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

TOKİ'den ucuz konut alma şartları nelerdir?

TOKİ hayata geçireceği 50 bin sosyal konut projesinin hak sahiplerini belirledi. Peki TOKİ'den ev alma şartları nelerdir? TOKİ'den konut nasıl alınır?.

Samsun Derebahçe Sosyal Tesisleri hizmete girdi!

Samsun'un en büyük toplantı ve düğün organizasyonlarının yapılacağı, etüt merkezleri, sinema ve fitness salonları, mescit, kafeterya, otopark ve dinlenme mekanları gibi birçok sosyal alanın bulunduğu Derebahçe Sosyal Tesisleri hizmete girdi.

Sosyal alanlarda yapılaşma koşulları!

Sosyal mekanlar olarak da ifade edilebilen sosyal alanlarda yapılaşma koşulları Yeni İmar Yönetmeliği'nde yeniden düzenleniyor. İşte sosyal alanlarda yapılaşma koşulları..

Büyükçekmece Celaliye Sosyal Tesisleri modernize ediliyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün yaptığı açıklamada Celaliye Sosyal Tesisleri'nin iç ve dış mekanlarında yenileme çalışması başlattıklarını belirtti.

Boytorun Architects, Residorm Kırıkkale Öğrenci Yurdu'nu tasarladı!

Boytorun Architects’in Kırıkkale Üniversitesi Yahşihan Kampüsü içerisinde tasarladığı Residorm Kırıkkale Öğrenci Yurdu, gençler için üniversite yaşamını zahmetsiz ve konforlu hale getirirken yaşayan sosyal mekanlarıyla dikkat çekiyor…

Mustafa Orçan: Türk kültürüne uygun konutlar yapılmalı!

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Orçan, "Türk kültürüne uygun konut" politikası uygulanması gerektiğini belirterek, "İnsan ve kültür odaklı sosyal mekanlar yapmalı, kültürümüze uygun konutlar inşa etmeliyiz." dedi.

Sosyal mekanlar nelerdir Haberi

Sosyal mekanlar nelerdir

Sosyal mekânlar: Yapı ve tesislerde kullanıcıların, çalışanların veya müşterilerin yapı ve tesisin genel kullanımı dışında günlük sosyal ihtiyaçlarının karşılandığı mekânları oluyor.


Sosyal mekan alanları ile sosyal mekanlarda yapılaşma şartları Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında şu şekilde sıralanıyor:

Yeni İmar Yönetmeliği hükümleri:

Sosyal mekanlar; alışveriş merkezi ve benzeri ticari kullanımlı binalarda, iş hanı, büro, yönetim binası gibi umumi ve resmi binalarda, fabrika ve benzeri sanayi tesislerinde, düğün salonu, lokanta, gazino, sinema, tiyatro, müze, kütüphane ve kongre merkezi, yurt binaları, spor tesisleri gibi sosyal ve kültürel yapı ve tesislerde, eğitim yapılarında, hastane ve benzeri sağlık tesislerinde, havaalanı, liman, terminal, tren garı, metro istasyonu gibi ulaşım yapı ve tesislerinde, akaryakıt istasyonlarında, oteller ve benzeri turizm tesislerinde, kullanıcıların, çalışanların veya müşterilerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla mescit, bebek emzirme...