27 / 04 / 2024

TOKİ'den ucuz konut alma şartları nelerdir?

TOKİ'den ucuz konut alma şartları nelerdir?

TOKİ hayata geçireceği 50 bin sosyal konut projesinin hak sahiplerini belirledi. Peki TOKİ'den ev alma şartları nelerdir? TOKİ'den konut nasıl alınır?.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı hayata geçireceği 50 bin sosyal konut projesinin hak sahiplerini gerçekleştirdiği kura çekilişleri ile belirledi. Peki TOKİ'den ev alma şartları nelerdir? TOKİ'den konut nasıl alınır?

Türkiye'nin dört bir yanında yeni konut projeleri hayata geçiren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, her ay binlerce konutu satışa çıkarıyor. Peki TOKİ'den nasıl ev alınır?

TOKİ'DEN EV NASIL ALINIR? BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

81 ilde tam zamanlı olarak çalışan TOKİ, dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapıyor. TOKİ'den konut satın alabilmek için bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. İşte o şartlar...

TC vatandaşı olmak,
Başvuru yapacağınız ilin ya da ilçenin içerisinde en az 1 senedir yaşıyor olmanız ve bu yerde nüfus kaydınızın bulunması,
Daha önce  TOKİ  aracılığı ile konut almamış ya da kredi kullanmamış olmanız,
Birinci derece aile yakınlarının bir konut sahibi olmaması,
Maksimum 2600 geliriniz olması şartları aranıyor.
Bir aileden sadece bir başvuru gerçekleşmesi gerekiyor, TOKİ herhangi bir şekilde şans arttırmak için yapılan birden fazla başvuruyu kabul etmiyor. Şehit ve Gazi yakınlarına, engellilere özel başvuru şartları olduğu ve bu kişilere öncelik tanındığı da bilinmeli.
 

TOKİ'den 350 lira taksitle ucuz konut!

TOKİ 26 ilde 2 bin 395 konutu satıyor!

TOKİ'den 1.670 ucuz konut geliyor!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön