09 / 05 / 2024

Sosyo - Ekonomik Derecelendirme

Sosyo - Ekonomik Derecelendirme

Sosyo - Ekonomik Derecelendirme ( SED ) 481 mahalleyi refah ve yaşanabilirlik seviyesi ile kültürel düzey açısından derecelendirdi. Buna göre A+ derecesine sahip mahallelerin ilki Bebek oldu.

Millet bahçelerinin sosyo-ekonomik etkilerinin araştırılması için önerge verildi! 

Millet bahçelerinin sosyo-ekonomik etkilerinin araştırılarak maliyetlerinin tespit edilmesi amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Pandeminin yarattığı ekonomik kriz kalıcı mı olacak?

Uzmanlar pandemi nedeniyle yaşanılan sosyo ve ekonomik krizinin bir kısmının kalıcı olacağını belirtiyor. 

YDA Group’a Devlet Onur Madalyası-Dostluk Nişanı!

Kazakistan’da başarılı projeler hayata geçiren YDA Group’a ülkenin sosyo ekonomik kalkınmasına üstün katkılarından dolayı "Devlet Onur Madalyası-Dostluk Nişanı" ödülü verildi.

Kırıkkale Huzur Köy projesinde sona gelindi!

Kırıkkale'de uyuşturucu madde kullanan bireylerin sosyo-ekonomik hayata adapte olması için hayata geçirilen Huzur Köy projesinde son aşamaya gelindi. 

İNTES'ten 'Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'ne destek!

İNTES Başkanı Celal Koloğlu, Ekonomik İstikrar Kalkanı olarak adlandırılan paket ile ayrılacak 100 milyar liralık kaynağın süreçten etkilenen öncelikli sektörler başta olmak üzere iş dünyasını rahatlatacağını söyledi.

Lübnan'da halk ekonomik kriz için sokaklara döküldü!

Lübnan'da sokaklara çıkan yüzlerce kişi, ekonomik kriz nedeniyle her geçen gün artan fiyatlara karşı hiçbir adım atmamakla suçladıkları hükümeti protesto etmek üzere yolları kapattılar.

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, şubat ayında geçen aya kıyasla yüzde 0,5 yükseliş göstererek 97,5'e çıktı.

Karma Ekonomik Komisyonu'nun ilk toplantısı yapıldı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un eş başkanlığında yapılan toplantıda, iki ülke arasında Karma Ekonomik Komisyon Protokolü imzalandı.

Erbil'deki tarihi kalenin restorasyonu ekonomik kriz engeline takıldı!

Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Irak'ın Erbil şehrindeki tarihi kalenin 2009'da başlayan restorasyonu, 2014'te terör örgütü DEAŞ'ın ortaya çıkması ve ardından gelen ekonomik kriz sebebiyle büyük oranda durdu.

Müteahhitlerin yeni hedefi orta yaş nüfusu çok olan iller!

Adrese dayalı nüfus kayıtlarının açıklanması müteahhitleri harekete geçirdi. Firmalar, orta yaşa sahip olan şehirlerde sosyo ekonomik durum araştırmasına başladı...

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, ocak ayında geçen aya kıyasla yüzde 0,6 yükselerek 97,1'e çıktı.

Kanal İstanbul Projesi'nin ekonomik etkileri meclis gündeminde!

Kanal İstanbul Projesi'nin ekonomik etkileri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, aralık ayında geçen aya kıyasla yüzde 2,6 yükselerek 91,3'ten 93,8'e çıktı.

Sosyo - Ekonomik Derecelendirme Haberi

Sosyo - Ekonomik Derecelendirme

REIDIN, Sosyo-Ekonomik Derecelendirme (SED) ile 2014 yılı için Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli illerine ait 71 ilçe ve bunlara bağlı 481 mahalleyi refah ve yaşanabilirlik seviyesi ile kültürel düzey açısından derecelendirdi. İlçe ve mahallelerin göreli sosyo ekonomik derecelerini ve sıralamalarını gösteren çalışma, kullanılan değişkenler yardımıyla bölgeleri refah, yaşanabilirlik ve kültürel düzeylerine göre sıraladı. Türkiye’nin refah, yaşanabilirlik ve kültürel düzey bakımından en yüksek dereceye sahip A+ ilçelerinin Ankara, İstanbul ve İzmir’de yer aldığı ortaya çıktı. Buna göre A+ derecesine sahip mahallelere bakıldığında ilk 5, Bebek, Maslak, Levazım, Arnavutköy ve Fenerbahçe’den...