25 / 11 / 2024

sözlü kira sözleşmesi nasıl olur

sözlü kira sözleşmesi nasıl olur

Gayrimenkulün kiraya verilmesi durumunda, kiracı ile resmi bir sözleşme imzalanması ve yapılan anlaşmanın tüm şartları bu sözleşmede belirtilmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesinin şekli nasıl olmalıdır?

Sözlü kira sözleşmesi nasıl olur?

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince bu sözleşme yazılı olabildiği gibi sözlü olarak da yapılabiliyor. Peki, sözlü kira sözleşmesi nedir? Sözlü kira sözleşmesi nasıl olur?

Kira sözleşmesi yapılırken senet imzalanır mı? 

Taşınmazlarını kiraya veren ev sahipleri, kira alacağını garanti altına almak ve kira alacağını hızlı bir şekilde tahsil etmek için kiracılardan kira karşılığında çek veya senet almakta. Peki kira sözleşmesi yapılırken senet imzalanır mı? 

Emlakçı kira komisyon sözleşmesi 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahipleri daha hızlı kiracı bulmak için emlakçı ile anlaşma sağlayabiliyor. Mal sahibi olan taraf emlakçının yaptıkları anlaşmaya istinaden sözleşme imzalıyor. İşte emlakçı kira komisyon sözleşmesi 2016...

Kira sözleşmesi sonunda tahliye!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflar kira sözleşme dönemi sonunda sözleşmeyi feshedebilir mi? Kira sözleşmesi sonunda tahliye nasıl olur?

Aile konutu kira sözleşmesi feshi!

Aile konutu; evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Peki, aile konutu olarak imzalanan kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte aile konutu kira sözleşmesi feshi..

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

İşyeri kira sözleşmesi süresi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, işyeri kira sözleşmesi süresi kaç sene olur?

Kira sözleşmesi için ne gerekir?

Kira sözleşmesi tarafların kira anlaşmaları için imzalanıyor. Kira anlaşmasının kağıt üzerinde yapılması gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak sözleşmenin imzalanması ispat açısından faydalı oluyor. Peki, kira sözleşmesi için ne gerekir?

Ev için kira sözleşmesi örneği!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. İşte ev için kira sözleşmesi örneği..

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi kira alacağı!

Arsa sahipleri ile müteahhit ile arasında imzalanan kat karşılığı inşaat sözleşmesi gereğince zamanında teslim edilmeyen evler için müteahhitin kira ödemesi gerekiyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesi kira alacağı ihtarı..

Kira sözleşmesi feshi örneği!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanması halinde ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması halinde sözleşme fesh edilebiliyor. İşte, kira sözleşmesi feshi örneği!

Kimler kira sözleşmesi yapamaz?

Gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmayı belgelendirmek için tarafların kira sözleşmesi yapması gerekiyor. Peki, kimler kira sözleşmesi yapamaz?

Kira sözleşmesi yazılı olmalı mı?

Bir evin kiraya verilmesi durumunda, taraflar arasındaki anlaşmanın resmilik kazanabilmesi için kiracı ve ev sahibi kira sözleşmesi yapıyor. Peki, kira sözleşmesi yazılı olmalı mı?

Kira sözleşmesi tapuya yazılabilir mi?

Ev sahibi ve kiracı arasında imzalanan kira sözleşmesi yazılı ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi tapuya yazılabilir mi?

sözlü kira sözleşmesi nasıl olur Haberi

sözlü kira sözleşmesi nasıl olur

Kira sözleşmesinin şekli nasıl olmalıdır?

Borçlar Kanunu’nun 229. maddesinde “kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme’’ kira sözleşmesi olarak tanımlanıyor. 


Gayrimenkulün kiraya verilmesi durumunda, kiracı ile resmi bir sözleşme imzalanması ve yapılan anlaşmanın tüm şartları bu sözleşmede belirtilmesi gerekiyor. 


Taraflar arasında imzalanan bu sözleşme gayrimenkul sahibi ile kiracısı arasındaki anlaşmayı belgelendiriyor. Tarafların noter huzurunda imzalayabildikleri kira sözleşmesi, noter olmadan da bir şahit huzurunda taraflar arasında imzalanabiliyor.


Kanunen belli bir şekil şartı olmadığından sözleşmenin, yazılı veya sözlü olarak yapılması mümkün olduğu gibi, tarafların, aralarında kira ilişkisi olduğu yönündeki davranışları da sözleşmenin kurulması için yeterli sayılıyor. Peki, kira sözleşmesinin şekli nasıl olmalıdır?


Kira sözleşmesi şekil şartı!

Kira sözleşmeleri hazırlanırken uyulması gereken bir...