18 / 05 / 2024

SP Ukrayna kredi seçeneği

SP Ukrayna kredi seçeneği

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Ukrayna'nın " CCC " olan kredi notunu "CCC-" ye çekerken, görünümünü negatif olarak teyit etti. SP Ukrayna'nın kredi notunu indirdi!

BOTAŞ Alman Deutsche Bank AG’den, 925 milyon euro kredi aldı. Doğalgaza yeni zam kapıda

BOTAŞ, ülkenin Ukrayna ile savaş halindeki Rusya’dan ithalata olan bağımlılığı azaltmak amacıyla sıvılaştırılmış doğal gaz alımlarını finanse etmek için Deutsche Bank AG’den, 925 milyon euro (929 milyon dolar) kredi aldı. Botaş’ın krediyi ayrıca Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, İsviçre, Singapur ve

Fitch, ABD'nin kredi notu görünümünü negatiften durağana revize etti

Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşının etksiyle ekonomisi resesyon tehlikesine giren ABD'nin ekonomi karnesini Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşu Fitch açıkladı.

Tarım Kredi Kooperatifi ayçiçek yağı fiyat listesi! 

Rusya Ukrayna savaşının ardından ayçiçek yağı tedariğinde sorun yaşanacağı iddiaları vatandaşlarda endişelere sebep olmuştu. Vatandaşlar zincir markerlerde yağ alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu... Bu kapsamda Tarım Kredi Kooperatifi ayçiçek yağı fiyatlarında indirim yapıldı.

IMF Ukrayna'ya 5 milyar dolar kredi sağlayacak!

Uluslararası Para Fonu İcra Kurulu, Ukrayna'ya 18 aylık stand-by programı kapsamında 5 milyar dolar kredi desteği sağlayacak.

Ukrayna'da IMF'nin istediği tarım arazilerinin satışını öngören tasarı yasalaştı!

Ukrayna'da Uluslararası Para Fonunun (IMF) ülkeye kredi vermek için şart koştuğu, tarım arazilerinin satışını öngören tasarı yasalaştı.

SP Türkiye'nin kredi notunu değiştirmeyecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors Türkiye'nin kredi notunu açıklayacak. Ülkenin notunun değiştirilmemesi bekleniyor.

SP Fransa ve S.Arabistan'ın kredi notlarını korudu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Fransa ve Suudi Arabistan'ın kredi notunu değerlendirdi. S&P'den yapılan yazılı açıklamaya göre 2 ülkenin kredi notunu korudu.

SP Türkiye'nin kredi görünümünü yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin kredi görünümünü "negatif"ten "durağan"a yükseltti, "BB" seviyesindeki kredi notunu teyit etti.

SP Rusya'nın kredi notunu yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Rusya’nın kredi notu görünümünü “negatiften” “durağana” yükselttiğini açıkladı.

SP'ye cevap Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan geldi!

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Şelale KADAK bugünkü yazısında SP'nin kredi notunu değerlendirdi. Kadak, yabancı yatırımların bir süreliğine azalacağını, önümüzdeki yıllarda ekonominin canlanacağını söyledi.

SP: Türkiye'nin kredi büyümesinde azalış bekliyoruz!

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor 's, küresel bankacılık sektörü görünüm raporunda Türk bankaları hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

Moody's Ukrayna'nın kredi notunu düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Ukrayna'nın kredi notunu Caa3'ten Ca'ya düşürdü, not görünümünü ise negatifte bıraktı.

SP Rusya'nın kredi notunu düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Rusya'nın "BBB-" olan kredi notunu " yatırım yapılamaz " seviye olarak kabul edilen " BB + "ya düşürdü.

SP Ukrayna kredi seçeneği Haberi

SP Ukrayna kredi seçeneği

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Ukrayna'nın "CCC" olan kredi notunu  "CCC-" ye çekerken, görünümünü negatif olarak teyit etti.


S&P'in resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, hem Uluslararası Para Fonu'nun (IMF)  2014 içerisinde Ukrayna'ya yapacağı yardımların gecikmesinin hem de azalan döviz rezervlerinin, Ukrayna hükümetinin görevlerini yerine getirememe riskini artırdığı belirtildi.


Açıklamada, ek bir uluslararası finansal desteğin söz konusu olmadığı vurgulanarak, şartlar değişmediği takdirde birkaç ay içerisinde bu riskin kaçınılmaz olacağı anlatıldı.


 Ukrayna'nın "CCC" olan kredi notunu  "CCC-" ye çekildiği dile getirilen açıklamada, negatif görünümün Ukrayna'nın ek bir finansal destek olmadan görevelerini yerine getirememe riskini yansıttığı aktarıldı.


Açıklamada, IMF'nin yardımlarında başka bir gecikme olması durumunda, Ukrayna hükümetinin durumunun çok zor olacağı kaydedildi.


IMF'nin yardımlarıyla bile Ukrayna'nın sadece kısa bir süre idare edebileceği belirtilen açıklamada,...