27 / 04 / 2024

Stamford Bridge Stadyumu

Stamford Bridge Stadyumu

Chelsea yeni stadı Stamford Bridge Stadyumu'nu 500 milyon sterline yenileyecek. 60 bin kapasiteli yeni stadyumun inşaatına 2018'de başlanacak.

Chelsea'nin yeni stadı 500 milyon sterline mal olacak!

Chelsea yeni stadı Stamford Bridge Stadyumu'nu 500 milyon sterline yenileyecek. 60 bin kapasiteli yeni stadyumun inşaatına 2018'de başlanacak.

Chelsea Kulübü'nün 60 bin kişilik stadına onay verildi!

Chelsea Kulübü, 500 milyon sterlin harcayacağı 60 bin kişilik stadın yapımı için Londra Belediyesi'nden onay aldı. Yeni projeye göre 41 bin 600 kişilik Stamford Bridge tamamen yıkılarak yerine 60 bin kişi kapasiteli yeni bir stat yapılacak.

Kepez Hasan Doğan Stadyumu yenilendi!

Kepez Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu, yaptığı açıklamada, 2014-2015 sezonunun bitmesiyle haziran ayında bakıma alınan ve Kepez'in birçok organizasyonuna ev sahipliği yapan Kepez Hasan Doğan Stadyumu'nun yenilendiğini belirtti.

Antalya Arena Stadyumu'na gecikme cezası!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, Antalya Arena Stadyumu'nun teslimatındaki 192 günlük gecikme nedeniyle yüklenici firmanın 7 milyon 626 bin TL cezayla karşı karşıya olduğunu öne sürdü.

Antalya Arena Stadyumu'nun teslimatı 192 gün gecikti!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, Antalya Arena Stadyumu'nun teslimatındaki 192 günlük gecikme nedeniyle yüklenici firmanın 7 milyon 626 bin TL cezayla karşı karşıya olduğunu öne sürdü.

Bolu Yeni Şehir Stadyumu nereye taşındı?

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yeni yapılacak 15 bin kişilik şehir stadyumu yerinin değiştiğini söyleyerek, "Küçk Berk mahallesindeki yer Büyüksu Projesi ile çakışıyor. Bu yüzden yeni stat Çığırtkanlar Mezarlığı’nın 500 metre ilerisine yapılacak"

Bitlis Ahlat Şehir Stadyumu'nun çevresi yenileniyor!

Bitlis’in Ahlat Şehir Stadyumu’nun çevresinde ve iç kısımlarında başlayan yenileme çalışmaları devam ediyor.

KSK Stadyumu'nun yapılması önündeki engel kalktı mı?

Karşıyaka Yalı'da yıkılan eski stat alanı üzerine 15 bin kişilik yeni KSK stadyumu yapılmasının önündeki mülkiyet engeli kaldırılamadı.

1940 yılında İnönü Stadyumu'nun temeli atılmış!

1940 yılında Dolmabahçe'de şehir stadı olarak inşa edilecek olan İnönü Stadyumu'nun temeli Vali Lütfi Kırdar tarafından atılmış. Vali Lütfi Kırdar, yaptığı konuşmanın sonunda, stada 'İnönü Stadyumu' adı verildiğini açıklamış.

1939 yılında İnönü Stadyumu'nun planı hazırlandı!

1939 yılında Dolmabahçe'de inşa edilecek İnönü Stadyumu'nun planı İtalyan Mimar Vietti Violi tarafından hazırlanmış. Şeref Tribünü'nünün de yer alacağı stadyum 20 bin kişi kapasiteli olarak planlanmış.

1939 yılında İnönü Stadyumu 700.000 liraya mal olacak!

1939 yılında Vali Lütfi Kırdar döneminde Dolmabahçe Gazhanesi'nin ve Istabl-ı Amire binalarının bulunduğu yere yapılacak olan, bugün Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün kulladığı, İnönü Stadyumu 700 bin liraya mal olacakmış.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun ismi değişti!

Fenerbahçe'nin Yıldız Holding ile yaptığı sponsorluk anlaşması sonrası stadının yeni ismi belli oldu. Sarı lacivertlilerin stadyumu bundan sonra Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi olarak anılacak.

Danfoss ile Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda 500 bin TL tasarruf sağlanacak!

Uluslararası futbol ve atletizm şampiyonalarının yapılabileceği; IAAF, FIFA ve IOC şartlarındaki İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun çim sahası Danfoss’a emanet.

Stamford Bridge Stadyumu Haberi

Stamford Bridge Stadyumu

İngiltere Premier Lig’in gözde kulübü Chelsea, mevcut stadını yeniliyor. Stamford Bridge Stadyumu’nu modern standartlara göre yenilemeyi düşünen Londra temsilcisi, yeni proje için düğmeye bastı.


60 bin kapasiteli olması planlanan yeni yapı, kulübe 500 milyon sterline mal olacak. Stat inşaatının 2020 yılında bitmesi ve yeni statta maçların 2020-21 sezonu başlangıcından itibaren oynanması planlanıyor. Chelsea bu süreçte maçlarını Wembley’de oynayacak.


Yeni stadın proje hali ortaya çıktı. İhtişamlı bir görünüme bürünecek olan Stamford Bridge’in inşaatına 2018 yılının yaz ayında başlanacağı tahmin ediliyor.


Tarihi bir mazisi olan Stamford Bridge’in geçmişi 1905 yılına kadar geri gidiyor. Stadın mevcut kapasitesi 41 bin 631. Yeni proje ile birlikte bu sayı 20 bin dolaylarında artmış olacak.



AMK...