13 / 05 / 2024

standart olmayan demirlerin toplatılması

standart olmayan demirlerin toplatılması

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “"Dün aldığım bir habere göre piyasaya sunulan demirlerde sıkıntı varmış. Piyasada standartlara uygun olmayan demir varsa talimat vereceğim, pazartesiden itibaren toplatılacak” dedi...

Gebze 3. Etap Emlak Konutları standart başvuru şartları!

Toplamda 1.905 dairenin kura çekimi ile satışa sunulacağı Gebze 3. Etap Emlak Konutları'nda başvurular bugün başladı. Peki Gebze 3. Etap Emlak Konutları standart başvuru şartları neler?

TOKİ evi olmayan emekliye konut yapacak!

Evi olmayan emekliye konut müjdesi; İlimizde emekliler için bin 600 konut yapılacak.

Standart Enerji İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Standart Enerji İnşaat Anonim Şirketi bugün Mustafa Öztürk tarafından 50 bin TL sermaye bedeli ile Şişli'de kuruldu.

Tapuda kayıtlı olmayan arazinin kullanan kişiye tescili bozulur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu tapuda kayıtlı olmayan arazinin kendi adına tescili hakkındaki soruyu yanıtladı. İşte o yazı...

Mescidi olmayan oto pazarları kapatılacak mı?

İkinci el araç satışını sadece sertifika sahibi olanların yapmasını öngören yeni düzenlemeye göre, mescidi olmayan oto pazarları ve galerici siteleri kapatılacak.

Kat maliki olmayan kişinin imzası geçerli mi?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu "Kat maliki olmayan kişinin imzası geçerli mi?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

Balıkesir'de deprem yönetmeliğine uygun olmayan binalar meclis gündeminde!

Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir'de deprem yönetmeliğine uygun olmayan binalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Akın hazırladığı soruları Başbakan Yıldırım'a sordu.

Dolandırıcılar Abant'ta olmayan evi kiraya verdiler!

9 günlük tatili fırsat bilen dolandırıcılar Abant’ta olmayan evi kiraya verdi. İnternete İtalya’dan bir villa fotoğrafı koyan dolandırıcılar ‘Bu villa Abant’ta’ diyerek vatandaşları kandırdı.

İskanı olmayan bi evde iskan almak için para verilir mi?

Posta Gazetesi'nin yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "İskanı olmayan bi evde iskan almak için para verilir mi" sorusuna yanıt verdi. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Martı GYO ticari olmayan alacaklarını açıkladı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, mali tablolarındaki ticari olmayan alacaklarını açıkladı. GYO açıklamasında Kibele Proje ve Narin Tekstil'den olan alacaklarına da yer verdi.

Adana'da evi olmayan imamlara müjde!

Adana'da evi olmayan imamların ev sahibi olmaları için çalışmalar hızlandırıldı. 25-30 bin TL avantajlı 3+1 lüks daire imkanı 3 yıl içerisinde ev sahibi olunması konusunda çalışmalara başlandı.

Ankara Gülseren Mahallesi 1. ve 2. Etap Standart TOKİ başvurusu!

Ankara Gülseren Mahallesi 1. ve 2. Etap Standart TOKİ başvurusu işlemleri başladı. Ödemelere göre 180 aya kadar vade sağlanan projede ev fiyatları 181 bin 433 TL'den başlıyor.

Standart Yapı Denetim'in proje durdurma kararı iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Standart Yapı Denetim ile ilgili durdurma kararı bugün Resmi Gazete'de yayınlandı.

standart olmayan demirlerin toplatılması Haberi

standart olmayan demirlerin toplatılması

Sivas temasları çerçevesinde Sivas Belediyesi tarafından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen şehir kimliği çalıştayına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, piyasada üretilen inşaat demirleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çalıştayda konuşan Güllüce, şöyle dedi: 

DÜN ALDIĞIM BİR HABERE GÖRE...

"Dün aldığım bir habere göre piyasaya sunulan demirlerde sıkıntı varmış. Betoncular için bir iki hafta önce ikazda bulunmuştum. Şimdi demircilerle ilgili söylüyorum. Pazartesi günü bakanlığa talimat vereceğim, piyasadaki demirleri check edecekler. Öyle canının istediği gibi istediği kalitede demir piyasaya süremeyecekler. Check edeceğiz ola ki inşaat sektörünün standartlarında değilse bu. Çünkü her inşaatçının cebinde demirin karbon miktarını, çekme gerilimini ölçen bir cihaz bulundurma mecburiyeti yok. Biz devlet olarak kontrol edeceğiz, sen de yönetici olarak kontrol edip piyasaya süreceksin. Değilse, çok ciddi cezalar vermeyi...