29 / 04 / 2024

Stopaj hesabı

Stopaj hesabı

Stopaj, kaynaktan kesilen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu stopaj vergisi, kimlerden kesiliyor? Stopaj nedir? Stopaj vergisi hesabı nasıl hesaplanır? İşte stopaj vergisi ile ilgili merak ettikleriniz...

Devlet destekli konut hesabı açtırma adımları!

Konut devlet hesabı açarak, minimum 3 sene boyunca para biriktiren kimselere maksimum 15 bin TL yardım yapılıyor. İşte devlet destekli konut hesabı açtırma adımları..

İki haftada 1.000 kişi konut hesabı açtırdı!

15 bin liraya kadar devlet katkısı sunan Konut Hesabı'na büyük ilgi... Aile Bakanı Kaya, "26 Ağustos'tan bu yana açılan hesap sayısı bini aştı" dedi. Başbakan Yardımcısı Şimşek de, "Ülke, tasarrufla ileriye taşınacak" diye konuştu.

Konut hesabı, tasarruf anlamında çok önemli bir uygulama!

Konut hesabı, çeyiz hesabı gibi düzenlemelerin tasarruf alışkanlığını, tasarruf kültürünü artırmayı amaçladığını vurgulayan Şimşek, tasarrufların artırılması, israfın engellenmesinin üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir husus olduğunu kaydetti.

Kimler konut hesabı uygulamasına başvurabilir?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: "Her yıl yaklaşık olarak 603 bin çiftimiz yuva kurmakta, evlenmektedir. Bu rakam göz önüne alındığında Konut Hesabı ve Devlet Katkısı Projesi’nin önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır" dedi.

Konut hesabı Türkiye'nin büyümesine katkı sağlar!

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Aydın: "Konut Hesabı ve Devlet Katkısı Türkiye'nin büyümesine olumlu katkıda bulunacağını düşünüyoruz" dedi.

İşyeri kira artış oranı hesabı Eylül 2016!

Dükkan ve mağaza nitelikteki işyeri kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi durumunda, mal sahibi kiracıya belli oranlarda zam yapıyor. İşte işyeri kira artış oranı hesabı Eylül 2016..

Yapı Kredi'den Konut Hesabı!

Yapı Kredi, düzenli ödemelerle uzun dönemde birikim sağlayarak konut sahibi olmak isteyenlere özel,devlet katkılı Konut Hesabı'nı hayata geçirdi.

Garanti'den Konut Hesabı!

Garanti, vatandaşların ilk evlerini satın almasını destekleyecek Konut Hesabı ürününü müşterilerinin hizmetine sundu.

Ev alana 15 bin TL destek hesabı nasıl açılır?

Konut hesabı ve devlet katkısı yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi ile birlikte konut hesapları başvuruları da başladı. Peki, ev alana 15 bin TL destek hesabı nasıl açılır?

Konut Tasarruf Hesabı uygulamasını olumlu buluyoruz!

Emlak Müşavirleri Derneği Başkan Yardımcısı İsa Özdemir, 26 Ağustos 2016 tarihinde itibaren başlayan devletin vatandaşa 15 bin TL'ye kadar destek vereceği 'Konut Tasarruf Hesabı' uygulamasını değerlendirdi.

İkinci evi alana konut hesabı yok!

Devlet destekli konut hesabı açılması ve işletilmesi ile devlet katkısına ilişkin esaslarda değişikliğe gidildi.

Konut hesabı hangi bankalarda var?

İlk kez ev alacaklara devlet desteği uygulaması bugün yürürlüğe girdi. Böylece ev almak için 3 sene boyunca peşinat biriktirenlere devlet belli oranlarda katkı sağlayacak. Peki, konut hesabı hangi bankalarda var?

Yurt dışında yaşayanlar konut hesabı açabilir mi?

Konut hesabı ve devlet katkısı yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi ile devlet, ilk defa konut almak için hesap açarak para biriktirecek kimselere finansal destek sağlıyor. Peki, yurt dışında yaşayanlar konut hesabı açabilir mi?

Stopaj hesabı Haberi

Stopaj hesabı

Stopaj nedir?

Stopaj, "Gelir vergisinde, özellikle maaş ve ücretlilerin vergi borçlarının ödenmesinde, gelir henüz sahibinin eline geçmeden verginin kesilmesi" olarak tanımlanıyor.


Gelir veya kurumlar vergisine tabi bir kazanca ilişkin hasılatın ilgilisine ödenmesi aşamasında, ödemeyi yapanlarca, yasa ile belirlenmiş oranlar üzerinden istihkakın bir kısmının tutulup, hasılatı elde eden adına ve onun peşin vergisi olarak vergi dairesine yatırılması şeklinde uygulanan vergileme yöntemi ve vergi güvenlik tedbiri olan stopaj ile ilgili yasal hükümler, Gelir Vergisi Kanununda 94. maddede açıklanıyor:


Madde 94 – 

Kamu idare ve müesseseleri, iktisadi kamu müesseseleri, sair kurumlar, ticaret şirketleri, iş ortaklıkları, dernekler, vakıflar, dernek ve vakıfların iktisadi işletmeleri, kooperatifler, yatırım fonu yönetenler, gerçek gelirlerini beyan etmeye mecbur olan ticaret ve serbest meslek erbabı, zirai kazançlarını bilanço veya zırai işletme hesabı esasına göre...