01 / 05 / 2024

Stratejik ÇED nerede uygulanır

Stratejik ÇED nerede uygulanır

Stratejik ÇED uygulama esasları, Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği taslağında yer alıyor. Peki, yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra stratejik ÇED nerelerde uygulanacak? Stratejik ÇED uygulanacak plan ve programlar hangileridir?

Arçelik 274580 EDI No Frost Buzdolabı ne kadar, en uygun nerede satılıyor,özellikleri neler?20 Ocak 2023 fiyat listesi

Buzdolabı almak istediğinizde akla ilk gelen markalardan biri olan Arçelik, 274580 EDI No Frost Buzdolabı ile beyaz eşya piyasasında adından söz ettirmeye devam ediyor. Peki, Arçelik 274580 EDI No Frost Buzdolabı ne kadar, en uygun nerede satılıyor? İşte detaylar...

5 soruda stratejik ÇED uygulaması!

Henüz taslak halinde olan Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği yürürlüğe girdikten sonra hangi alanlarda stratejik ÇED istenecek? Stratejik ÇED nasıl hazırlanacak? İşte 5 soruda stratejik ÇED uygulaması..

Stratejik ÇED uygulanacak plan ve programlar!

Stratejik ÇED uygulama esasları, Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği taslağında yer alıyor. Peki, yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra stratejik ÇED nerelerde uygulanacak? Stratejik ÇED uygulanacak plan ve programlar hangileridir?

Stratejik ÇED raporu nasıl hazırlanır?

Stratejik çevresel değerlendirme, onaya tabi plan ya da programın onayından önce plan ya da programın olası çevresel etkilerini en aza indirmek için yapılan çevresel değerlendirme çalışmaları oluyor. Peki, Stratejik ÇED raporu nasıl hazırlanır?

Stratejik ÇED nedir?

Stratejik ÇED ile sanayi bölgesi ya da kıyı master planlarının çevreye, doğaya, su kaynaklarına etkisinin araştırılması istenecek. Peki, stratejik ÇED nedir?

Kentlerde stratejik ÇED uygulaması başlayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ‘stratejik ÇED’ uygulamasıyla çevresel etki değerlendirme sürecini daha kapsamlı hale getirecek. Hazırlanan taslağa göre, yatırımlar için alınan ÇED raporlarının bölgesel anlamda bir üst aşamasına geçilecek.

ÇED'de stratejik hamle!

SÇD ile çevresel değerlendirme en başta yapılacağı için ÇED uygulamalarının da rahatlayacağını ifade eden Bakan Güllüce; “nerelere yatırım yapılacağı çok önceden belli olacak, yatırımcı da tedbirini önceden alarak ÇED sürecine girecek” dedi.

ÇED'e alternatif sistem geliyor!

Bakanlık, Amerika ve Avrupa'da yeni uygulanmaya başlanan Stratejik Çevresel Değerlendirme (SÇD) sistemine geçiyor. SÇD ile çevresel değerlendirme en başta yapılacağı için ÇED uygulamaları da rahatlayacak.

Çevrimiçi ÇED Süreci Yönetimi Projesi artık e-devlet'te olacak!

Çevresel etki değerlendirmesi sürecinin e-devlet kapsamına alınması ile ÇED süreci içerisinde evrak akışı elektronik ortamda gerçekleşeceği için evrak havaleleri ve postada yaşanan zaman kayıpları da ortadan kaldırılacak

DOKAY-ÇED Mühendislik, rapor hazırladığı santrali çevreci ilan ediyor!

Mersin Akkuyu'da kurulmak istenen ilk nükleer santralı 'çevreci' ilan eden DOKAY firmasının hangi tip santral için ÇED hazırlıyorsa onu 'çevreci' ilan ettiği ortaya çıktı

çevre ve şžehircilik Bakanlığı, Akkuyu için dört dörtlük çED raporu istiyor!

çevre ve şžehircilik Bakanlığı, Akkuyu Nükleer Santral ihalesi için çED sürecini resmen başlatıyor

Evora nerede Teknik Yapı projesi Evora İstanbul'a nasıl gidilir

Evora İstanbul, Teknik Yapı'nın Samandıra'da Fenerbahçe Samandıra Spor Tesisleri'ne komşu projesi... İşte Evora İstanbul nerede sorusunun cevabı ve Teknik Yapı Evora İstanbul projesine ulaşım haritasıyla iletişim bilgileri...

İnsanı tanımlayan nerede yaşadığıdır!

Ferhan İstanbullu, Milliyet Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde "NEREDE YAŞIYORSAN SEN OSUN!" başlıklı yazıyı kaleme aldı. Artık insanı tanımlayan ne yediği değil nerede yaşadığıymış!

Stratejik ÇED nerede uygulanır Haberi

Stratejik ÇED nerede uygulanır

Stratejik ÇED; Onaya tabi plan ya da programın onayından önce planlama veya programlama sürecinin başlangıcından itibaren, çevresel değerlerin plan veya programa entegre edilmesini sağlamak, plan ya da programın olası çevresel etkilerini en aza indirmek ve karar vericilere yardımcı olmak üzere katılımcı bir yaklaşımla sürdürülen ve yazılı bir raporu da içeren çevresel değerlendirme çalışmaları oluyor.


Stratejik ÇED uygulama esasları, Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği taslağında yer alıyor. Bu yönetmelik taslağının yürürlüğe girmesi için çalışmalar devam ediyor. 


Peki, yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra stratejik ÇED nerelerde uygulanacak? Stratejik ÇED uygulanacak plan ve programlar hangileridir?


STRATEJİK ÇEVRESEL DEĞERLENDİRME UYGULANACAK PLAN VE PROGRAMLARIN LİSTESİ       


1-  Avrupa Birliği sürecinde hazırlanan Operasyonel Programlar


2- Çevre Düzeni Planları 


3- Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişme Bölgeleri ve Turizm Merkezlerinde yer alan...