03 / 01 / 2025

ştu. Ege Üniversitesi Senatosu

ştu. Ege Üniversitesi Senatosu

Nüfusu 80 bini geçen, Türkiye’nin en büyük sanayi ticaret kentlerinden Aliağa, sonunda müstakil bir Meslek Yüksekokulu’na kavuştu. YÖK, Aliağa Meslek Yüksekokulu’ nun kuruluşuna onay verdi.

Forum AVM’lerde çözülemeyen arazi düğümü!

İzmir'de öğrenci yurdu yapılmak üzere Ege Üniversitesi’nce kamulaştırılan araziye inşa edilen Forum Bornova AVM’nin dava süreci bitmek bilmiyor. İzmir Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açan kamulaştırılan arazinin eski sahipleri, mülklerinin geri verilmesini istiyor.

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Ege uyarısı: 6-7 büyüklüğünde 5 deprem üreten küme büyüyor!

Karadeniz Teknik Üniversitesi emekli öğretim üyesi, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Ege'deki deprem kümesine dikkat çekti ve bu kümenin büyüdüğünü belirtti. İşte o açıklama...

İzmir Ege Mahallesi'ndeki dev dönüşüm projesinin temeli atıldı! 706 konutluk yeni proje!

İzmir Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinin 1. etabının temeli atıldı. Yaptığı açıklamada kentsel dönüşüme bakış açısı farkına değinen Başkan Tunç Soyer, “Onların geçer akçesi rant. Bizim geçer akçemiz hak!” diye konuştu.

Ege Bölgesi'nde yaşayanlara 3 önemli deprem uyarısı!

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Cenk Yaltırak, Türkiye'nin üçte birini etkileyen Kahramanmaraş depremlerinin ardından Ege Bölgesi'nde özellikle İzmir ve Muğla'nın deprem riskleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den Ege Bölgesi için kritik uyarı!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir  Ege Bölgesi'nde yer alan fay hatları için uyarıda bulundu. 

Ege Üniversitesi'ndeki iki kaçak binadan kira alınmadı iddiası!

Ege Üniversitesi (EÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın Ege Üniversitesi kampüsünde biri hazine arazisinde biri yeşil alanda olmak üzere 2 kaçak bina inşa ettirdiği ve bu binalardan 2 senedir kira alınmadığı belirlendi.

Doğa temelli şehircilik yaklaşımının şehirlere hangi faydaları var?

Doğa temelli şehircilik yaklaşımı nedir? Doğa temelli şehirciliğin faydaları neler? Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Peyzaj Mimarı Prof. Dr. Adnan Kaplan anlattı...

Tarım alanlarına bina yapılırsa depremde bina altında kalınır!

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Erdem, İzmir'de özellikle son zamanlarda hayatın bir parçası haline gelen depremlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, İzmir'in yapı kalitesini inceleyecek!

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Ege Denizi'nde Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremle ilgili çalışma başlattı. Oluşturulan heyet İzmir'in yapı kalitesini inceleyecek...

İzmir'deki toplanma alanları açıklandı!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında depremden evleri zarar gören ve evlerine girmeye korkan vatandaşlar için İzmir Valiliği tarafından toplanma alanları açıklandı. Bayraklı Aşık Veysel Rekreasyon ve Ege Üniversitesi Kampüs Alanı’nda çadır kurulacak.

Çeşme Projesi 'emlak projesi' mi?

Çeşme Projesi'ni Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Dr. Engin Önen anlattı. Önen, projenin bir emlak projesi olduğunu belirtti.

Ege Yapı'dan Çekmeköy ve Hasköy’e 2 yeni proje!

İnovatif projeleriyle öne çıkan Ege Yapı, Çekmeköy ve Hasköy’e 2 yeni proje hayata geçirmeyi planlıyor. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, ''210 milyon TL değerinde iki yeni projeye daha başlamayı hedefliyoruz'' diye konuştu.

Mehmet Nuri Ersoy’dan Ege Turizm Merkezi-Çeşme Projesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezi- Çeşme Projesi ile ilgili olarak "Elde edilecek gelirin büyük kısmını Çeşme projesinin altyapısında sonra da Ege Bölgesi’nin altyapısında kullanacağız" diye konuştu.

ştu. Ege Üniversitesi Senatosu Haberi

ştu. Ege Üniversitesi Senatosu

Nüfusu 80 bini geçen, Türkiye’nin en büyük sanayi ticaret kentlerinden Aliağa, sonunda müstakil bir Meslek Yüksekokulu’na kavuştu. Ege Üniversitesi Senatosunun kararı ve Rektörlüğün başvurusu üzerine, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Aliağa Meslek Yüksekokulu’nun kuruluşuna onay verdi. Aliağa’da halen Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulu’na bağlı 7 bölümde verilen eğitimler, Ekim 2014’den itibaren Aliağa Meslek Yüksek Okulu adı altında verilmeye başlanacak. 

EĞİTİMLER 7 BÖLÜMDE BİN 400 ÖĞRENCİYLE SÜRÜYOR

Aliağa’da yükseköğretim faaliyetleri 2002-2003 Çok Programlı Lise’de başladı. Aliağa Belediyesi tarafından otogar olarak yapılan bina protokolle Üniversiteye verilerek okul yerleşkesine dönüştürüldü. 2007-2008 öğretim yılında Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulu “Aliağa Yerleşkesi”nde eğitimler başladı. 

Halen okulda Kimya, Makine, Elektrik branşlarının örgün ve 2. Öğretim olarak 6 bölümü ile Metalurji bölümünün örgün eğitimi veriliyor. 

Ege Üniversitesi Senatosu,...