04 / 05 / 2024

Stüdyo dairelerin alanları

Stüdyo dairelerin alanları

Stüdyo dairelerde "En küçük yaşanabilir metrekare nedir ve nasıl kullanılmalıdır?" tartışması, sosyal ve hukuksal boyutları ile denetlenecek. Türkiye'deki en küçük metrekare ile diğer ülkeler arasında önemli fark var.

No 27 Residence ve Stüdyo House geliyor! Özyurtlar Holding'ten İstanbul'a 2 yeni proje! 

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün köklü markası Özyurtlar Holding,  iki yeni proje için düğmeye bastı. Beylikdüzü’ndeki ‘No 27 Residence’ ve Ispartakule’deki ‘Stüdyo House’ daire ve ticari alanlar olmak üzere karma projeler şeklinde hayata geçiriliyor. İşte ayrıntılar...

Stüdyo daireleri yasaklayan yönetmelik 1 Ekim'de yürürlükte!

Gayrimenkul sektöründe yeni dönem başlıyor. Stüdyo dairelerin yapımına yasak, toplam kat alanlarına ilişkin de yeni düzenlemeler getiren Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, 1 Ekim'de yürürlüğe girecek.

Stüdyo daire yönetmeliği metni 2017!

Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan yönetmelik gereğince stüdyo dairelerin yapımı yasaklanıyor. İşte stüdyo daire yönetmeliği metni 2017..

Stüdyo daireler için ruhsat kuyruğu!

Türkiye’de 1 Ekim'de yürürlüğe girecek Planları Alanlar İmar Yönetmeliği kapsamında, stüdyo dairelerin üretimine son verilecek. Müteahhitler, yönetmelik öncesi 1+0 projelerine ruhsat alabilmek için belediyelere koştu.

Stüdyo dairelerin fiyatları düştü!

İmar yönetmeliğinin 1 Temmuz’da değişmesiyle birlikte 1+0 stüdyo daire satış fiyatlarında fırsat doğdu. Stüdyo dairelerin fiyatları düştü.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği neleri değiştirecek?

stüdyo dairelerin bundan sonra imar projelerine dahil edilmemesini içeren Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği bugün yürürlüğe girdi. Peki Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği neleri değiştirecek?

Stüdyo daireler artık yasak!

Henüz yeni bir uzatma kararı gelmeyen Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği yürürlüğe giriyor. Yönetmelik gereğince, stüdyo daireler yasaklandı..

Stüdyo daireler tarihe karışıyor!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Taslağı ile ile stüdyo daireler tarihe karışıyor. Hakan Erilkun 1+1 ve 2+1 dairelerin fiyatlarında yüzde 10’un üzerinde değer artışı yaşanacağını söylüyor.

Stüdyo daireler Türk toplumuna uygun değil!

Bugüne kadar hiç stüdyo daire üretmediklerini söyleyen Dekon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Erdem, "Stüdyo dairelerin Türk toplumu birlikte yaşama alışkanlıklarına uygun olmadığı görüşündeyim" dedi.

Stüdyo daire yasağına sektörden olumlu tepki!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, stüdyo dairelerin yapımını yasaklayan yönetmelik taslağını olumlu karşıladı.

Stüdyo daire mantığı Türk toplumu için kullanışlı değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği yasalaşırsa artık stüdyo daireler inşa edilemeyecek. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu görüşlerini paylaştı...

Emlakçılardan stüdyo daire uyarısı!

Reina’da 39 kişiyi katleden DEAŞ’lı terörist Abdulgadir Masharipov’un, stüdyo daire olarak nitelendirilen evlerde kaldığının ortaya çıkması üzerine Sedat Altınay, stüdyo tipi dairelerin kiralanmasında önlem alınması gerektiğini söyledi.

Stüdyo dairelerde deprem sigortası primi yüzde 37 arttı!

Zorunlu Deprem Sigortası asgari prim tutarı 25 liradan birinci derecede deprem bölgesinde 70, ikinci derecedeki deprem bölgesinde 60 liraya çıkarıldı. Böylece örneğin İstanbul’un kuzeyinde Sarıyer’deki 30 metrekarelik stüdyo dairelerin deprem sigortası pr

Stüdyo dairelerin alanları Haberi

Stüdyo dairelerin alanları

Toplu konut seferberliğinin hiç bitmediği ülkemizde, özellikle son 3 yıl içinde yapılan 15002000 konutluk tüm projelerde, arazi içinde, yola yakın, gürültüye yakın, çöp atım noktasına yakın, AVM üstünde, ana cadde dibinde kısaca ticari bakış açısının körüklediği "tehlikeli ve arızalı" bölgeler, 0+1 ve 1+1 dairelere ayrıldı. 1500-2000 konutluk projelerde en küçük daire adedi yani 0+1 ve 1+1 daireler, 2+1 konut adedi ile ya aynı sayıda ya çok az altında tutuldu. Kısaca, 0+1 ve 1+1 daireler, 2+1 dairelerle yarıştırıldı. Ancak bir farkla. En küçük daireler toplu konutların üvey evlatları olarak itilmiş noktalara yerleştirildi, yerleştiriliyor. Mümkünse siteden izole, site hayatının dışında konumlanıyor. Havuzu görmüyor, yeşile bakmıyor! 



YAŞANABİLİR EN KÜÇÜK METREKARE 

"En küçük yaşanabilir metrekare nedir?" sorusunun tek bir cevabı yok. Ülkelerin kültürel, sosyo ekonomik...