03 / 05 / 2024

stüydo daire satışı yasaklandı mı

stüydo daire satışı yasaklandı mı

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Durbakayım, "1 Ekim 2017 itibarıyla Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ni uygulamaya sunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Haziran 2017 tarihli yönetmelik kapsamında kazanılan hakların kullanmasının önünü açtı" dedi.

Daire sahibi olmak isteyenlere müjde! Rize’de bir daire satılacak!

Rize ili, Derepazarı ilçesinde yer alan bir adet daire satılacak. Satışa ilişkin tüm bilgiler kesinleşirken, ihalenin 4 Aralık’ta düzenleneceği açıklandı.

Hisseli dairenin satışı nasıl yapılır? Hisseli daire satılır mı?

Bir evin üzerinde birden fazla pay sahibinin olma durumunda, bu evler hisseli daire olarak adlandırılır. Peki, hisseli daire satışı nasıl yapılır? Hisseli ev satılır mı?

O ilde 20 adet daire satılıyor! Ev almak isteyenler bu fırsatı kaçırmayın!

Mülkiyeti Filyos Belediyesi'ne ait, Zonguldak ili, Çaycuma ilçesi, Filyos Beldesi'nde yer alan 20 adet daire satılıyor. İşte fiyatlar ve merak edilen tüm ayrıntılar...

İnşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılması planlanan gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte inşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği...

Eda Taşpınar New York'ta daire satın aldı!

Sosyetik güzel Eda Taşpınar New York'ta daire satın aldı. Brooklyn bölgesinde yer alan evin fiyatı 395 bin dolar. 

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılacak gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021...

Şafak Mahmutyazıcıoğlu Ece Erken için lüks daire satın aldı! 

Sunucu Ece Erken ile aşk yaşayan Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Ece Erken'e lüks daire satın aldı. Kesenin ağzını açan Şafak Mahmutyazıcıoğlu, daire için 9 milyon TL ödedi. 

AND Pastel'de son 30 daire satışta!

AND Gayrimenkul 'ün Kartal'da yükselen projesi AND Pastel'de kalan son 30 daire satışa sunuldu.  Bahçeli ve büyük balkonlu daireler teslime hazır bir şekilde alıcılarını bekliyor. 

Özderici GYO'nun daire satışından elde edeceği gelir şirketin karını nasıl etkiler?

Özderici’de sermaye artırımından kaynaklanan daire satışından elde edilecek gelir şirkete nasıl iade edilebilir? Şirketin karını nasıl etkiler? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Sinan Akçıl, Sapphire’de stüdyo daire kiraladı!

Burcu Kıratlı ve Sinan Akçıl arasında sular durulmuyor! Akçıl, eski eşiyle birlikte yaşadıkları evden ayrılarak kendine 4. Levent’teki Sapphire’de bir stüdyo daire tuttu.

Esenler Dört Yaka’da son 9 daire satışta!

Efitaş İnşaat ve Bordo İnşaat ortaklığı ile Esenler'de hayata geçirilen Dört Yaka, 95 konut, 45 ticari ünite ve 250 araçlı otoparkı ile Esenler'de çıtayı yükseltecek. Proje dahilinde son 9 daire satışa sunuluyor.

G Marin Managed by Divan'da son 14 daire satışta!

Mar Yapı’nın Bayramoğlu’nda hayata geçirdiği ‘G Marin Managed by Divan’ projesinde 155 bin TL’den başlayan fiyatlarla son 14 daire satışta...

Çengelköy Erguvan Evleri'ndeki 39 daire satışa çıkıyor!

Üsküdar, Çengelköy, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Çengelköy Erguvan Evleri Projesinde yer alan 39 daire satışa sunuldu.

stüydo daire satışı yasaklandı mı Haberi

stüydo daire satışı yasaklandı mı

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Dönüşüm süreci başlamış olan projelerde mağduriyet yaşanmamasını isteyen bakanlık, dönüşüm sürecini başlatarak riskli bina tespiti yaptıran ve üçte iki oranında imza toplayarak yenileme sözleşmesi imzalayan hak sahiplerinin, kazandıkları muafiyetlerin devam edeceğini resmileştirdi" ifadesini kullandı.


Durbakayım, yazılı açıklamasında,1 Ekim 2017 itibarıyla Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ni uygulamaya sunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Haziran 2017 tarihli yönetmelik kapsamında kazanılan hakların kullanmasının önünü açtığını bildirdi.


Yeni yönetmelik kapsamında, Haziran 2017 tarihinden geçerli olmak üzere riskli bina tespiti yapılan ve 2/3 noter onaylı kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapılmış olan binaların yenilenmesindeki muafiyetlerin kaybolmadığına dikkati çeken Durbakayım, şunları kaydetti:


"Dönüşüm süreci başlamış olan projelerde mağduriyet yaşanmamasını isteyen bakanlık, dönüşüm sürecini başlatarak riskli bina tespiti yaptıran ve üçte iki oranında...