19 / 05 / 2024

su tesisleri harcamaları

su tesisleri harcamaları

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu 'nun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik, kanalizasyon ve su tesisleri harcamalarına katılma paylarına ilişkin esasları düzenliyor...

Apple CEO’su Tim Cook'un maaşı yürek hoplattı!

Apple CEO'su Tim Cook 2023'te ne kadar maaş alacak? Cook'un harcamaları yüzde 40 düştü, ancak hala milyonlarca dolar.

Eylül Esintisi Su Ve Geri Dönüşüm Tesisleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eylül Esintisi Su Ve Geri Dönüşüm Tesisleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Eylül Pekşen ve Onur Can Özcan ortaklığında kuruldu.

Sates Yapı İnşaat Ve Su Arıtma Tesisleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sates Yapı İnşaat Ve Su Arıtma Tesisleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 250 bin TL sermaye bedeli ile Yahya Karım Ahmed tarafından kuruldu.

Sakarya Maltepe Sosyal Tesisleri tamamlandı!

Maltepe Sosyal Tesisleri’nde devam eden çalışamalar hakkında açıklamalar yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “37 yıllık su kulesinin çatı imalatları tamamladık. Cam montajları gerçekleştirildi. Asansör montajı ise tamamlanmak üzere." dedi.

Giresun dev projelerle büyüyor!

"Yeni Bulancak hedefimiz için adım adım yürüyoruz" diyen Giresun Bulancak Belediye Başkanı Yakar, sosyal tesisler, toplu konut projeleri, cadde yenilemeleri, atık su tesisleri gibi birçok önemli proje yaptıklarını belirtti.

Yol harcamalarına katılma payının kaldırılması için teklif verildi!

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif, belediyelerin yol, kanalizasyon ve su tesisleri harcamalarına katılma payının kaldırılmasını öngörüyor..

Manisa Selendi’ye içme suyu arıtma tesisleri geliyor!

İçme suyu arıtma tesisleri ile vatandaşlara ulaşan suyun kalitesini daha da artıran Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Selendi’de yapılacak tesisler için düğmeye bastı.

Şanlıurfa GAP SUKAY Tesisleri açıldı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, GAP SUKAY Tesisleri'nin açılış törenine katıldı. GAP SUKAY'da, su üstü kayak ve su sporları yapılabilecek.

Kütahya Atık Su Arıtma Tesisi 2017'de tamamlanacak!

Kütahya Atık Su Arıtma Tesisi Projesi açılış toplantısı gerçekleştirildi. Kütahya Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya Vali Şerif Yılmaz ve Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da katıldı...

Seyrek ve Sarısu’ya arıtma tesisleri inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seyrek ve Sarısu’yu sağlıklı atıksu altyapısına kavuşturmak için 5 km uzunluğunda kanalizasyon hattı ile atıksularını arıtmak için de çeşitli büyüklükte 2 adet modüler atıksu arıtma tesisi inşa edecek projeye başladı.

Antalya DSİ'nin spor tesisleri açıldı!

Antalya DSİ Bölge Müdürlüğü bahçesine yapılan spor tesisleri düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tesislerin açılışında konuşma yapan Bölge Müdürü Turkay Özgür, ‘’DSİ olarak Su yapıları yaparak ülkemiz ekonomisine ciddi katkılar sağlamaktayız."dedi.

Şanlıurfa'da Atık Su Arıtma Tesisleri yapılacak!

Modern kentleşmenin yapısal revizyonunu merkez ve kırsal ilçelerde sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Hilvan ve Bozova’da yapımına başladığı Atık Su Arıtma Tesisleriyle çevreye duyarlılık projelerini adım adım gerçekleştiriyor.

Belek arıtma tesisleri devredildi!

Belek turizm bölgesinde bulunan ve Belek 1 ve Belek 2 arıtma tesisleri Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü'ne (ASAT) devredildi

su tesisleri harcamaları Haberi

su tesisleri harcamaları

Belediye harcamalara katılma payları yönetmeliği tam metni!

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik, kanalizasyon ve su tesisleri harcamalarına katılma paylarına ilişkin esaları düzenliyor. 


2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 94 ncü maddesine göre Maliye, Bayındırlık ve İmar ve İskan Bakanlıklarının görüşleri alınarak İçişleri Bakanlığınca hazırlanan Belediye harcamalara katılma payları yönetmeliği tam metni aşağıda yer alıyor.


2464 SAYILI BELEDİYE GELİRLERİ KANUNUNUN HARCAMALARA KATILMA PAYLARI İLE İLGİLİ HÜKÜMLERİNİN UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler

Amaç

Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı 26/5/1981 gün ve 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun üçüncü kısmında yer alan yol, kanalizasyon ve su tesisleri harcamalarına katılma paylarının uygulanmasına ilişkin esasları düzenlemektir.


Kapsam

Madde 2- Bu yönetmelik 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun

a) Yol harcamalarına katılma payı ile ilgili 86 ncı,

b)...