25 / 12 / 2024

suada galatasaray

suada galatasaray

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Hıncal Uluç bugünkü yazısında Suada'daki yıkımla ilgili konuştu. İşte Uluç'un o yazısı....

Suada'da dönüşüm yaz sonunda başlayacak!

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Hıncal Uluç bugünkü yazısında Suada'nın yıkımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o haber...

Suada boşaltılmadı, davalar süreci uzattı!

Galatasaray'da Suada ile ilgili alınan boşaltma kararına karşılık işletmeci Mehmet Koçarslan'ın açtığı karşı davalar süreci uzattı. Suada geri alınacak ve üyelere hizmet vermek üzere Galatasaray Adası olması kararlaştırılmıştı.

Duygun Yarsuvati: Suada'nın yıkımından memnunuz!

Galatasaray'ın eski başkanı Prof. Dr. Duygun Yarsuvati, Suada'nın yıkımı hakkında açıklamalarda bulundu. Yarsuvati, yıkım kararından memnun olduklarını açıkladı.

Galatasaray'da sıra ada satışında mı?

Galatasaray Genel Kurul Üyesi Ali Fatinoğlu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e sert eleştirilerde bulundu. Fatinoğlu, "Sıra Suada'nın satışına mı geldi dedi?"

Galatasaray Adası kimin?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arşivlerindeki kayıtlara göre, mülkiyetinin kime ait olduğuna yönelik tartışmalara konu olan Galatasaray Adası (Suada), Galatasaray Spor Kulubü'ne ait gözüküyor.

Suada boşaltılmadı, davalar süreci uzattı!

Galatasaray'da Suada ile ilgili alınan boşaltma kararına karşılık işletmeci Mehmet Koçarslan'ın açtığı karşı davalar süreci uzattı. Suada geri alınacak ve üyelere hizmet vermek üzere Galatasaray Adası olması kararlaştırılmıştı.

Galatasaray Üniversitesi için restorasyon kampanyası başlatıldı!

Galatasaray Üniversitesi'nin yanan çatısının 3 yılda onarılmaması, "Turistik tesis mi olacak" endişesini yaratırken, 14 sivil toplum örgütü "Restorasyon yapılsın" kampanyası başlatıldı.

Suada'nın ucuza kiralandığı iddiası Galatasaray'ı karıştırdı!

Suada'nın ucuza kiralandığı iddiası ortalığı karıştırdı. Galatasaraylı üyeler isyan bayrağını çekti. Adanın kaderi yeni başkana bırakıldı.

Suada'da düşük kira tartışmaları!

Galatasaray Spor Kulübü'nün tapulu mülkü olan Kuruçeşme'deki Suada ile ilgili tartışmalar hız kazandı. Bazı spor yazarları, Galatasaray'ın dünyaca ünlü adasının önce adının Suada'ya çevrilerek, Galatasaraylılık ruhundan uzaklaştırıldığını öne sürdü.

Galatasaray'ın Mecidiyeköy'deki otel projesinin kaba inşaatı bitti!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek "Riva'da bir milyon metrekarenin üzerinde bir arsamız var. 6-7 yıl önce orada villa projesi yapıldı ve ruhsatı alındı. Otel projesinde kaba inşaat bitti, dekorasyon projesi hazır. " dedi.

1942 yılında Galatasaray'ın Mecidiyeköy serüveni başlamış!

1942 yılında Beden Terbiyesi Müdürlüğü, Tekel'den 20 bin liraya satın aldığı Mecidiyeköy Likör Fabrikası'nın yanında bulunan sahayı 10 sene müddetle ve senede 12 lira kira ile Galatasaray Kulübü'ne kiralamış.

1942 yılında Galatasaray ve Tünel meydanları imar edilecek!

1942 yılında İstanbul Belediyesi, Prost planı mucibince Galatasaray ve Tünel meydanlarını imar edecekmiş. Her iki meydan genişletilecekmiş ve Tünel Meydanı'nda yapılacak istimlakler sonrası meydandan deniz görülebilecekmiş.

1937 yılında Galatasaray Lisesi'nin karşısındaki ada kaldırılacak!

1937 yılında Prost, Galata'dan Taksim'e doğru ulaşımı kolaylaştırmak için bazı projeleri tatbik edecekmiş. Bu hususta Galatasaray Lisesi'nin karşısında bulunan ada tamamen kaldırılarak ulaşım araçlarına alan açılacakmış.

1936 yılında Galatasaray Karakol binası 50.000 liraya satılacak!

1936 yılında Galatasaray Lisesi bahçesinin bitişiğinde bulunan tarihi Galatasaray Karakolu binası 50 bin liraya satılacakmış. Satılacak olan binanın bir kısmı, Galatasaray Lisesi'nin bahçesine ilave edilecekmiş.

2006 yılında Hol-Bau'dan, Galatasaray'a 260 milyon dolarlık teklif!

2006 yılında Galatasaray'ın Riva arsasına Alman inşaat şirketi Hol-Bau talip olmuş. Şirket, arsa üzerine 650 milyon dolar gelir sağlayacak bir villa projesi gerçekleştirip, gelirin yüzde 40'ını kulübe vermeyi teklif etmiş.

suada galatasaray Haberi

suada galatasaray

Dünya Cenneti İstanbul Boğazı'nın ortasında bir işgalcinin, hem de Belediye'nin gözleri önünde kaçak yapılanma ile büyüte büyüte yarattığı bir çirkinlik anıtı vardı. Sahilde yürüyenlerin, Boğaz'dan geçenlerin göz zevkini piç ediyor, ama kaçak işgalcisine gece gündüz para basıyordu. Başka yerleri alayı vala ile basan ve davet ettiği tv kameraları önünde yıkan Belediye, nedense, bu işgalciyi mahkemeye vermekle yetinmişti. Kapıya mühürü basıp, dava açmıştı. İşgalci mühürü kırıp devam etti. Belediye gene mühürleyip dava açtı.. Bu böyle sürdü gitti. Galatasaray'ın başındakiler kulübe beş kuruş hayrı olmayan Ada'nın işgalcide kalması için çırpınırken, Belediye'nin davası uzadıkça uzadı. Sonunda yıkım kararı onaylandı. Kiralanan gayrimenkule kaçak ekler yapmak, anında tahliye sebebi iken, Galatasaray Kulübü Danıştay'ın kesin kararına da itiraz etti ve "Karar düzeltmesi" istedi. Dikkat buyurun.....