29 / 04 / 2024

sudan fetö okul

sudan fetö okul

Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sudan Cumhurbaşkanlığı'nın ülkedeki FETÖ okullarının kamulaştırılmasına yönelik karar aldığını söyledi.

Etiyopya'da Alman kimliğine bürünen FETÖ yeni okul açıyor!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da yeni eğitim öğretim yılında bir okul daha açıyor.

FETÖ'nün kapatılan okulu, engelliler için eğitim yuvası oldu!

Kırklareli'nde FETÖ'nün haksız kazançlarla elde ettiği paralarla yaptırdığı ve darbe girişiminin ardından MEB'e devredilen okul, engelliler için yeniden düzenlenerek eğitim yuvası oldu.

Gönüllüler Sudan'da okul onarıyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Uluslararası Genç Derneği'nin organize ettiği, bu yıl "Sonsuzluk Seferleri Başlıyor" adı verilen proje, 6 Afrika ülkesinde devam ediyor. Proje kapsamında gönüllüler okulun onarımına girişti.

FETÖ'nün New York'taki okul binası satışa çıkarıldı!

ABD'de devlete ait çok sayıda sözleşmeli okulu (charter) yöneten FETÖ, kendine ait özel okullardan birisi olan Amity School'un binasını satacak.

Çatalca'da okul yapılacak bina müftülüğe verildi!

Çatalca'da Ferhatpaşa Mahallesi'nde FETÖ'ye ait bir yurda, soruşturma kapsamında devlet el koydu. 10 binlerce nüfusa ait mahallede sadece biradet ilkokul varken, bu binanın okul olarak dönüştürülmesi talebi olduğu halde, ilçe müftülüğüne verilmesi tepkilere neden oldu.

FETÖ’cüler ABD’de 128 yeni okul açmak için dilekçe verdi!

İstihbarat kaynakları FETÖ elebaşı Gülen’in ‘ABD’de yeni bir eğitim hamlesi başlasın’ talimatı verdiğini belirtiyor. Bu çağrının üzerine dünyanın dört bir yanında aralarında yabancıların da bulunduğu FETÖ’cüler ABD’de 128 yeni okulun açmak için dilekçe verdi.

FETÖ'ye ait 15 milyar liralık gayrimenkul devlete geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, FETÖ'ye ait okul, yurt ve vakıfların içerisinde olduğu toplam 15 milyar liralık taşınmazın devlete geçtiğini bildirdi.

FETÖ bağlantılı okul binası Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlandı!

FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan özel okulun kullandığı bina, sahibi tarafından Milli Eğitim Bakanlığına devredildi.

Uşak'ta FETÖ ile bağlantılı 19 yurt ve 5 özel okul kapatıldı!

Uşak Valisi Ahmet Okur, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı il genelinde yürütülen soruşturmada kapsamında 1 vakıf, 19 yurt, 5 özel okul, 4 dershanenin kapatıldığını belirtti.

Rize'de 6 okul kapatıldı!

15 Temmuz olayları kapsamında FETÖ'ye ait olduğu tespit edilen okullar kapatılmaya başlandı. Bu kapsamda Rize’de altı okul kapatıldı.

Antalya Alanya'da 5 özel okul ve 7 yurt devredildi!

15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında Antalya Alanya'da 5 özel okul, 7 yurt ve 2 dersane kamuya devredildi. Operasyon kapsamında kamuda açığa alınan personel sayısı 179'a ulaştı.

Sudan'daki FETÖ okulları kamulaştırılıyor!

Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sudan Cumhurbaşkanlığı'nın ülkedeki FETÖ okullarının kamulaştırılmasına yönelik karar aldığını söyledi.

Konya'da kapatılan okul devlet himayesine alındı!

Konya Beyşehir'de FETÖ’nün darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında mühürlenip kapatılan özel okul, Beyşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak eğitim faaliyetine devam edecek.

sudan fetö okul Haberi

sudan fetö okul


Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sudan Cumhurbaşkanlığı'nın ülkedeki FETÖ okullarının kamulaştırılmasına yönelik karar aldığını söyledi.


Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) okullarına yönelik kamulaştırma ön kararının Ocak ayında alındığını ancak FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından sürecin hızlandırıldığını belirtti. Bu bağlamda Sudan Cumhurbaşkanlığı'nın kamulaştırılma çalışmalarını başlattığını ifade eden Aydın, çalışmalar için Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir heyetin çağrıldığını dile getirdi.


Aydın, heyetin biri başkent Hartum ve diğeri Nyala'da bulunan bu okulların kamulaştırılma sürecinde bilgilendirileceğini anlattı. 


Darbe girişiminden sonra Sudan'daki resmi ve sivil birçok platformdan Türkiye'ye destek yönünde açıklamalar yapıldığını hatırlatan Aydın, "Halen elçiliğimize destek amaçlı ziyaretler sürüyor. Darbe sonrası malum örgüt hakkında birçok platformda bilgilendirme yaptık, yapmaya devam ediyoruz." dedi.


Öte yandan, Cumhurbaşkanlığının Sudan'da bulunan...