25 / 07 / 2024

Konut sorunu çözülmezse, şehrin içinde çadır kentler kurulmaya başlar!

Konut sorunu çözülmezse, şehrin içinde çadır kentler kurulmaya başlar!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan son zamanların en çok konuşulan konuları arasında yer alan barınma sorununa değinerek, konut sorunu çözülmezse, şehrin içinde çadır kentler kurulmaya başlayacağını söyledi.




Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Ege-Koop Yönetim ve Danışma Kurulu üyeleri,  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Egeninsesi'nde yer alan habere göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay’a yeni görevinde başarılar dileyen Hüseyin Aslan son günlerde sık sık gündeme gelen barınma sorunu ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan barınma sorununu uydu kentlerle aşılabileceğini söylerken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da, Ege-Koop ile her alanda çalışmak istediklerini, beraber hareketle İzmir’de yaşayan vatandaşları ev sahibi yapabileceklerini söyledi.

Konut sorunu çözülmezse, şehrin içinde çadır kentler kurulmaya başlar!

Ege–Koop’un yapılanmasıyla ilgili de önemli bilgiler veren Hüseyin Aslan, “İzmir’in toplamda 12 ilçesinde beş milyon metrekarelik alanda 30 binin üzerinde yaşam alanı hayata geçirdik. Karşıyaka Körfez Evleri ve Menemen Villakent gibi toplamda 20 mahalle kurduk. Tüm altyapılarını tamamladık, anahtarlarını da teslim ettik. Ülkemizde ilk kez Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi Garantörlüğünde Avrupa Konseyi Sosyal Kalkınma Fonu’ndan 3 defa iki milyar 215 milyon dolar kredi kullandık. Bugüne kadar her meslekten 200 ayrı kooperatif  Ege-Koop’ a  dahil oldu. Konu ile ilgili olarak bir örnek verecek olursak; Öğretmen, doktor, hakim ve savcılardan oluşan kooperatifler bünyemizde yer aldı. Kuruluşumuzdan bugüne ben dahil hiçbir yöneticimiz savcılıkta ifade vermedi. Söz konusu bu durum gurur kaynağımız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da, Ege-Koop’un başarılı çalışmalarını senelerdir yakından takip ettiğini, Ege Şehir Planlama ile İzmir’de yeni yerleşim alanlarının yaratılması konusunda çalıştıklarını dile getirdi. 

"Halkımızın konut sahibi olması için çaba gösteriyorum." diyen Cemil Tugay, İzmir’de yüksek fiyatlı konutlar inşa ediliyor. Alt gelirli vatandaşlarımızın konut sahibi olmasını kolaylaştıracağız." dedi.

Hüseyin Aslan da çekilen sıkıntılara dikkat çekerek, “Konut fiyatlarının yüksek olmasının en büyük sebebi arsa bulunmaması. İzmir Menemen’de dahi yüzde 50 kat karşılığı isteniyor. Eğer arsa ucuz arsa olursa, belediye de altyapı desteği verirse, bence sorun kökten çözülür. Örnek vermek gerekirse  Ulukent civarında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait imarlı beş-altı bin konutluk arazi var. Eğer konut sorunu çözülmezse, kentin içinde çadır kentler kurulmaya başlar, hatta başladı bile” dedi.

 

Ankara'nın 'en güzel köyü' seçildi! Arsa ve ev fiyatları fırladı!

Belediyelerden iki şehirde arsa ve kargir ev fırsatı!

BİM 5 Temmuz 2024 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı! Yarın BİM'de birçok üründe indirim var...


Geri Dön