05 / 05 / 2024

sulama suyu

sulama suyu

Bursa’da yaşayan çiftçiler sulama suyuna gelen %110’luk zammın ardından protesto düzenledi.

Çankırı Korgun'da 117 yıl sonra gölet yapılacak!

Çankırı'da 1899 yılında 2. Abdulhamid'e dilekçeyle başvurarak talep ettikleri ve 117 yıllık sürede çeşitli nedenlerle yapılamayan köyün içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılayacak göletin yapımına başlandı.

Gelibolu Gökbüet Projesi yapılıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, proje ile 127 bin 570 dekar zirai alana sulama suyu, 54 yerleşim birimine de içme ve kullanma suyu sağlanacak.

Ödemiş Rahmanlar Barajı inşaatının yüzde 40'ı tamamlandı!

İzmir’in Ödemiş ilçesinin içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılayacak Rahmanlar Barajı’nda inşaatı seviyesi yüzde 40’lara ulaşırken, barajın 2016 yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Hasanlı Göleti Sulama ve İçme Suyu Projesi'nde son durum!

Taşköprü ilçemizin doğal kaynaklı olarak içme suyu ihtiyacının yanı sıra 12 köyün sulama ihtiyacını karşılayacak olan Hasanlı Göleti Sulama ve İçme Suyu Projesi’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Yalova'da İlyasköy Sulama Suyu Göleti inşa ediliyor!

Yalova’da tarımsal sulamada büyük bir rahatlama sağlayacak olan 100 bin metre küp su tutma kapasiteli İlyasköy Sulama Suyu Göleti’nin yapımına başlandı. 270 bin TL’ye mal olacak gölet 2015 yılı sonuna kadar bitirilecek.

Rahmanlar Barajı'nda gövde dolgusu başladı!

İzmir Ödemiş ilçesinde, içme suyu ve sulama suyu sağlayacak 25 milyon 150 bin metreküp su kapasitesine sahip Rahmanlar Barajı’nda gövde dolgusu için inşa çalışmaları sürüyor.

İzmir Rahmanlar Barajı'nın gövde dolgusu başladı!

İzmir Ödemiş ilçesinde, içme suyu ve sulama suyu sağlayacak Rahmanlar Barajı’nda gövde dolgusu için çalışmalar sürüyor.

Yalova İlyasköy Göleti’nin inşaatı başladı!

Yalova’da tarımsal sulamada büyük bir rahatlama sağlayacak olan 100 bin metre küp su tutma kapasiteli İlyasköy Sulama Suyu Göleti’nin yapımına başlandı. 270 bin TL’ye mal olacak gölet 2015 yılı sonuna kadar bitirilecek.

Harran Ovası Gece Sulama Projesi'yle 3 milyar litre su geri kazanılacak!

Coca-Cola, Harran Ovası Gece Sulama Projesi'yle altın değerindeki suyu bölgeye geri kazandıracak. Çiftçilere verilecek sulama eğitimiyle bu yıl, 3 milyar litrelik suyun kurtulması planlanıyor.

Malatya Akçadağ Sulama Suyu projesi için yol açıldı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Akçadağ’a bağlı Bağ Mahallesi’nde Sulama Suyu Projesi kapsamında 2 kilometre uzunluğunda yol açma ve genişletme çalışması yaptı.

Ödemiş'in su sorunu çözüldü!

İlçe sınırları içinde yaşayan her vatandaşın belediye hizmetlerinden eşit olarak yararlanması amacıyla çalışmalarını sürdüren Ödemiş Belediyesi, tarım yapılan bölgelerde sulama suyu şebeke hattı yapmak için harekete geçti.

Gürdük Barajı'nın ihalesi 7 Nisan'da!

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar için uzun yıllar önce sözü verilen ancak yaptırılamayan Akhisar ve Manisa'ya içme suyu ve sulama suyu temin edecek Gürdük Barajı'yla ilgili sevindirici gelişmeler olduğunu açıkladı...

Karaçomak Barajı, yüzde 100 doluluğa ulaştı!

KASTAMONU 'nun içme ve sulama suyu ihtiyacının karşılanması için yapılan Karaçomak Barajı 'nda, etkili olan kar yağışı sonrası doluluk oranı yüzde 100 'e ulaştı.

sulama suyu Haberi

sulama suyu

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde yaşayan çiftçiler art arda gelen zamlara tepki gösterdi.

Sözcü Gazetesi’nden Halil Ataş’ın aktardığına göre, çiftçiler sulama suyuna gelen %110’luk zammın Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye seslenerek geri alınmasını talep etti.

Çiftçilerin protestosunda, “Toprak boşta çiftçi borçta/Destek verin üretelim, ithalata son verin/ Biz üretmezsek Türkiye’ye aç kalır/ Köylü milletin efendisidir” yazılı dövizler yer aldı.

SU FİYATLARI MAKUL ÜCRETLER OLSUN

Yüksek maliyetlerin belini büktüğü çifçiler Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye mazot ve gübrenin pahalı olduğunu, devletin yardımcı olması gerektiğini söyledi.

Çiftiçiler ayrıca su parasının makul fiyatlarla verilmesini talep etti.

Korona virüs salgınına rağmen 84 milyon vatandaş için üretmeye devam ettiklerini söyleyen Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Sadi Aktaş, tüm dünyanın aç kalma korkusu yaşadığı bir dönemde Türk çiftçisinin ülkesini doyurmak...