30 / 04 / 2024

sülfürik asitle madencilik

sülfürik asitle madencilik

Çaldağı'nda 1. sınıf tarım arazilerinin yakınında dağların tıraşlanıp sülfürik asitle madencilik yapılacak olmasından dolayı halk tedirgin konu ise TBMM'de

Miraç Sıva Yapı İnşaat Tekstil Madencilik Nakliyat Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Miraç Sıva Yapı İnşaat Tekstil Madencilik Nakliyat Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Ömer Haydar Tunç ve Öner Aydın ortaklığında kuruldu.

Çalışmalar son sürat devam ediyor! Türkiye’nin altını işte burada!

Enerji ve madencilik alanındaki çalışmaları son sürat devam ediyor. Bilecik'te keşfedilen yaklaşık olarak 6,5 milyar dolar değerindeki 3,5 milyon ons altın ekonomiye kazandırılacak. İşte detaylar!

Öz Sıla Madencilik Hafriyat Nakliye İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Sıla Madencilik Hafriyat Nakliye İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da 750 bin TL sermaye bedeli ile Hafize Muşluoğlu tarafından kuruldu.

Altında dev rakam, yüzde 40 artacak! Bakan Yardımcısı Kalaycı açıkladı..

Bu sene ülkemizdeki altın rezervleri dolup taşacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı açıkladı. Ülkemizin bu seneki altın üretim hedefi, altın madencilik faaliyetlerinde ve altın üretiminde yüzde 40’ı aşmak. İşte haberin detayları…

Mipa Yapı İnşaat Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mipa Yapı İnşaat Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Rabiye Sönmemiş ve Volkan Kurt ortaklığında kuruldu.

Lapiano Otelcilik Turizm Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lapiano Otelcilik Turizm Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli’de  100 bin TL sermaye bedeli  ile Süreya Kılınç tarafından kuruldu.

Xs Mühendislik Geri Dönüşüm İnşaat Emlak Otomotiv Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Xs Mühendislik Geri Dönüşüm İnşaat Emlak Otomotiv Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Sami Söylemez tarafından kuruldu.

Kazako Madencilik İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kazako Madencilik İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi Şile'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Anıl Sözer tarafından kuruldu.

Dülgeroğlu Madencilik İnşaat Metal Orman Ürünleri ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dülgeroğlu Madencilik İnşaat Metal Orman Ürünleri ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile S.Batuhan Dülgeroğlu tarafından kuruldu.

Söğüt İnşaat Taahhüt Petrol Madencilik Gıda Nakliyat İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Söğüt İnşaat Taahhüt Petrol Madencilik Gıda Nakliyat İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün 5 milyon 100 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Şehbendar Geri Dönüşüm Hurdacılık Yatırım Madencilik Gıda Tekstil İnşaat İth.İhr.San.Dış Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Şehbendar Geri Dönüşüm Hurdacılık Yatırım Madencilik Gıda Tekstil İnşaat İth.İhr.San.Dış Tic.Ltd.Şti bugün Küçükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Zıad    Kabalawı ve Saeed H.S. Mousa ortaklığında kuruldu. 

Grupo Iveex İnşaat Mühendislik Madencilik İthalat İhracat Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu! 

Grupo Iveex İnşaat Mühendislik Madencilik İthalat İhracat Danışmanlık Limited Şirketi bugün Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mıguel Josue Sılva Perez tarafından kuruldu.

Luxury Marble İnşaat Malzemeleri Ve Madencilik Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Luxury Marble İnşaat Malzemeleri Ve Madencilik Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Sıamak Hajıseyedjavadı, Parang Shafeı ve Neda Haseli ortaklığında kuruldu.

sülfürik asitle madencilik Haberi

sülfürik asitle madencilik



Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bulunan Çaldağı, yardım bekliyor. Ormanlık arazileriyle ünlü olan Çaldağı, 1. sınıf tarım arazisi sayılıyor ama bölgede sülfürik asit ile açık liç usulü maden çıkarma çalışmaları bölge halkını tedirgin ediyor. CHP ’li Özgür Özel ise bu konuyu Meclis gündemine taşıdı. 


Özel’in verdiği bilgilere göre, sülfürik asit ile açık liç usulü maden çıkarma yöntemine göre 12.5 milyon metrekare alanda ağaçların kesilmesi planlanırken kesim yapılan yerde dağ tıraşlanarak, kayalar ufalanarak toprak haline getirilecek. 15 metre yüksekliğinde, 150 metre uzunluğunda toprak yığınları oluşturulacak olan bölge üzerine sülfürik asit damlatılarak yığın içindeki nikel çökeltilecek. Bu işlem ise 18 ay sürecek.


Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı’na Nikel madeninin ve kobaltın kanserojen maddeler grubunda yer aldığı belirtilirken yapılan işlem sonucu bölgedeki suların ciddi şekilde kirleneceğini belirterek bu suların...