27 / 04 / 2024

Altında dev rakam, yüzde 40 artacak! Bakan Yardımcısı Kalaycı açıkladı..

Altında dev rakam, yüzde 40 artacak! Bakan Yardımcısı Kalaycı açıkladı..

Bu sene ülkemizdeki altın rezervleri dolup taşacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı açıkladı. Ülkemizin bu seneki altın üretim hedefi, altın madencilik faaliyetlerinde ve altın üretiminde yüzde 40’ı aşmak. İşte haberin detayları…



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı, Türkiye'de altın üretiminin 2021'de 39 ton olduğunu açıklarken, "Bu yılki hedefimiz salgın koşullarına rağmen 40'lı rakamları aşmak." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı, Türkiye Madenciler Derneği tarafından düzenlenen "İkinci Maden Kurtarma Yarışması" kapsamında basın mensuplarının madencilik sektörüne ilişkin sorularını cevapladı.

Altında dev rakam, yüzde 40 artacak! Bakan Yardımcısı Kalaycı açıkladı..

Madenlerin günlük hayatın her alanında fazlaca kullanıldığına işaret eden Kalaycı, şunları ekledi:

"Madenleri hayatımızdan çıkarıp alalım, inanın insanoğlu 'taş devrine'  geri döner. Bugünkü çağdaş medeniyet seviyesine, madenleri işleyerek gelmişiz. İnsanoğlu madenlerin ismini devirlere vermiş. Türkiye'nin en büyük problemi olan, ekonomik anlamda 'cari açık' diye açıklanır. Türkiye'de 2000 yıllarında altın üretimi yok. 2001'de 1,4 ton. Altın, Türkiye'de üretimi yeni olan bir maden. Altın üretimi 2020'de 42 ton ve 2021'de 39 ton oldu. Bu yılki hedefimiz salgın koşullarına rağmen 40'lı rakamları aşmak." diyerek bu yılkı hedeflerini açıkladı.

Altında dev rakam, yüzde 40 artacak! Bakan Yardımcısı Kalaycı açıkladı..

Yeni bir "Maden Yasası" taslağı üzerinde çalıştıklarını belirten Kalaycı, "Altın madeni ya da bakır madeni olsun fark etmiyor. Ülkemizde toprağı delelim, sondaj yapalım, numune alalım, ekonomik bir değer elde edelim. O bölge insanını harekete geçirmek çok zor, çünkü madencilik algısı halkta çok negatif. Maden sahalarının işlemleri bittikten sonra rehabilite( iyileştirilmesi) edilmesi gerekiyor. Hazırladığımız yeni gelecek maden yasasında rehabilitasyona daha çok önem verdik. Söz konusu yasa taslağını bu aşamada meclise sevk etmek pek kolay olmaz. Ancak, orada maden sahalarının rehabilitasyonu konusunu bir fon oluşturularak fonun madencilik işlemlerinden sonra şirketlerin rehabilitasyonda kullanmasını amaçlamıştık." dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön