09 / 05 / 2024

Yüzde 40 artış

Yüzde 40 artış

Bu sene ülkemizdeki altın rezervleri dolup taşacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı açıkladı. Ülkemizin bu seneki altın üretim hedefi, altın madencilik faaliyetlerinde ve altın üretiminde yüzde 40’ı aşmak. İşte haberin detayları…

OSD açıkladı! Otomotiv satışlarında yüzde 40'lık artış yaşandı!

Otomotiv sektöründe senenin ilk iki ayındaki toplam satış önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 40 yükselerek 193 bin 297 adet düzeyinde olduğu kaydedildi. 

2023'te kısa dönem araç kiralama gün sayısı yüzde 40 arttı! 

Araç kiralama şirketi Garenta, 2023 yılına ait kısa dönem araç kiralama verilerini açıkladı. Rakamlara göre araç kiralama gün sayısı yüzde 40 artış kaydetti. 

Kredi kartı borçları yüzde 40 arttı!

Alım gücü git gide dibe vuran vatandaş geçinmek için borçlanmaya devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre kredi kartı borçları Haziran ayından bu yana yüzde 40 oranında artış gösterdi.

Beton fiyatlarındaki fahiş artışa karşı ilk adım o belediyeden geldi! Yüzde 40 daha ucuza satılacak!

Son zamanlarda beton fiyatlarındaki fahiş artış sektörün gündemine bomba gibi düştü. Özellikle deprem bölgelerinde fırsatçılar fiyatları olduğundan fazla yükseltmişti. Beton fiyatlarındaki fahiş artışa karşı ilk adım ise o belediyeden geldi. Yüzde 40 daha ucuza satılacak...

Kuzey Kıbrıs'ta konut fiyatları yüzde 40 arttı!

Konut fiyatlarının 1 yılda yüzde 40 artış gösterdiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) emlak piyasası, yatırımcılar için de pek çok fırsat sunuyor. İşte detaylar...

İstanbul'da konut sitesi aidatları yüzde yüzde 40 ile yüzde 170 arasında arttı! En yüksek aidatlar bu ilçelerde!

EVA Gayrimenkul Değerleme Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, maliyetlerdeki artışlar, asgari ücrete yapılan zamlar, enflasyondaki artışların ardından İstanbul’daki konut aidatların yüzde 40 ile yüzde 170 arasında arttığını açıkladı. 

Asgari ücrete yüzde 17.55, yüzde 29.31 ve yüzde 40’lık artışlar tek tek hesaplandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın başkanlığını yapacağı Asgari Ücret Komisyonu'nun ilk toplantısı için sorgulamalar başladı. Yeni asgari ücretin belirlenmesine az bir zaman kaldı. Bu kapsamda, olası yüzde 17.55, yüzde 29.31 ve yüzde 40’lık artışlar tek tek hesaplandı.

İstanbul'daki evini satıp Portekiz’den konut alan Türklerin sayısı yüzde 40 arttı!

Türkiye’de yaşanan fiyat artışlarının ev almayı zorlaştırdığını söyleyen Vesta Global Kurucu Ortağı Teuta Narazan, “Yurt dışından ev almak daha çok tercih edilmeye başladı, bu şekilde yüzde 40 artış var. Küçük çocuğu olanlar ağırlıklı olarak Portekiz’i tercih ediyor.” dedi.

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 40,10 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), Nisan ayında aylık bazda yüzde 2,43, yıllık yüzde 40,10 artış gösterdi.

Buğday fiyatlarına bir haftada yüzde 40 zam! Ekmeğe zam mı gelecek? 

Gıda fiyatlarındaki engellenemeyen artış, vatandaşın alım gücünü de olumsuz yönde etkiliyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, buğday piyasasının yükselmesine sebep oldu. 1959’dan sonra ilk kez haftalık bazda yüzde 40’ın üzerinde artış yaşayan buğday fiyatları, 12 doları aştı.

Uşak'ta konut fiyatları yüzde 40 arttı!

Konut stoklarının tükendiği Uşak'ta yeni konutlar yüzde 40 değer artışı yaşandı.

İnşaatta maliyetler yüzde 40 arttı!

Gülman Group CEO'su Polat Gülman, inşaat maliyetlerindeki artışları değerlendirdi. Maliyetler inşaat girdilerinde yüzde 40 arttı. 

Hangi şehirlerde dükkan kiraları yüzde 40 arttı? 

Pandemiyle beraber kalabalık şehirlerde yaşayan vatandaşların sahillere yönelmesiyle dev markaların da dükkan yatırım tercihleri değişti. Bu bölgelerde açılan dükkan sayısının fazla olması nedeniyle ticari gayrimenkul kiralarında yüzde 40 oranında artış yaşandı. 

Yüzde 40 artış Haberi

Yüzde 40 artış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı, Türkiye'de altın üretiminin 2021'de 39 ton olduğunu açıklarken, "Bu yılki hedefimiz salgın koşullarına rağmen 40'lı rakamları aşmak." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı, Türkiye Madenciler Derneği tarafından düzenlenen "İkinci Maden Kurtarma Yarışması" kapsamında basın mensuplarının madencilik sektörüne ilişkin sorularını cevapladı.

Madenlerin günlük hayatın her alanında fazlaca kullanıldığına işaret eden Kalaycı, şunları ekledi:

"Madenleri hayatımızdan çıkarıp alalım, inanın insanoğlu 'taş devrine'  geri döner. Bugünkü çağdaş medeniyet seviyesine, madenleri işleyerek gelmişiz. İnsanoğlu madenlerin ismini devirlere vermiş. Türkiye'nin en büyük problemi olan, ekonomik anlamda 'cari açık' diye açıklanır. Türkiye'de 2000 yıllarında altın üretimi yok. 2001'de 1,4 ton. Altın, Türkiye'de üretimi yeni olan bir maden. Altın üretimi 2020'de 42 ton ve 2021'de 39...