27 / 04 / 2024

Beton fiyatlarındaki fahiş artışa karşı ilk adım o belediyeden geldi! Yüzde 40 daha ucuza satılacak!

Beton fiyatlarındaki fahiş artışa karşı ilk adım o belediyeden geldi! Yüzde 40 daha ucuza satılacak!

Son zamanlarda beton fiyatlarındaki fahiş artış sektörün gündemine bomba gibi düştü. Özellikle deprem bölgelerinde fırsatçılar fiyatları olduğundan fazla yükseltmişti. Beton fiyatlarındaki fahiş artışa karşı ilk adım ise o belediyeden geldi. Yüzde 40 daha ucuza satılacak...



Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından betondaki fahiş artışlara yönelik ilk adım geldi.  Malatya Büyükşehir Belediyesi, beton fiyatlarındaki fahiş fiyat artışlarını dizginlemek ve piyasadaki beton fiyatlarını regüle etmek amacıyla yeni bir projeye imza attı.

BETONUN METREKÜPÜ 1.500 LİRADAN SATILACAK!

Fahiş fiyatları dizgünlemek için Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından belediye iştiraki Esenlik Şirketi’ne ait beton tesisi, geçtiğimiz günlerde Malatya Battalgazi’de üretime başladı.

Belediye, betonun metreküpünü 1.500 liradan satacak. İlerleyen günlerde de Meston Şirketi’ne ait Yeşilyurt’taki santral üretime start verecek. Son dönemde özellikle deprem bölgesinde çimento ve hazır betonda fahiş fiyat artışları yaşanırken, yeni iki tesisle bunun önüne geçilmesi hedefleniyor.

Beton fiyatlarındaki fahiş artışa karşı ilk adım o belediyeden geldi! Yüzde 40 daha ucuza satılacak!

FAHİŞ FİYATLAR DENGELENECEK!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret A.Ş’nin beton santralinde üretim denemelerinin tamamlandığını ve beton satışına başlandığını duyurdu.

Gürkan, Belediye tarafından yapılan beton santralinin piyasadaki fahiş fiyatları dengeleyeceğinin vurgusunu yaparak haksız kazanç kazanılmasına kesinlikle müsaade edilmeyeceğinin altını çizdi.

Beton fiyatlarındaki fahiş artışa karşı ilk adım o belediyeden geldi! Yüzde 40 daha ucuza satılacak!

YÜZDE 40 DAHA UCUZA SATILACAK!

Malataya Büyükşehir Belediyesi tarafından, deneme üretimleri tamamlanmış olan beton santrali saatte 140 metreküp üretim yapacak.

Yenişafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; betonun metreküpü piyasada şu anda betonun metreküpü 2 bin 100 TL+KDV'nin üzerinde satılıyor. Beton santralinde üretimi yapılan betonun metreküp fiyatı ise 1.500 TL+KDV olacak. Böylece beton yüzde 40 daha ucuza satılmış olacak.

BETON FİYATLARI İLE İLGİLİ NELER OLMUŞTU?

Beton ve çimento fiyatları geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çimento ve hazır beton sektöründeki dengesiz fiyat artışları yakın takibe alındığını, yapılacak incelemeler sonunda haksız bir şekilde fiyat yükselttiği tespit edilen firmaların bunun bedelini ağır para cezalarıyla ödeyeceklerini belirtmişti. 

Hemen ardından denetimlere başlayan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fırsatçıları yakın takibe aldı. Denetimler devam ederken geçtiğimiz günlerde Bolat fırsatçılara seslenerek:  Yol yakınken yanlıştan dönsünler, fiyatları düşürsünler" çağrısında bulunmuştu.

Rekabet Kurumu’ndan çimentoda fırsatçılık yapanlara büyük darbe!

Fırsatçıların şişirdiği fiyatlara büyük darbe: Betona yüzde 20 kâr sınırı kapıda!

Geri Dön