27 / 04 / 2024

Rekabet Kurumu’ndan çimentoda fırsatçılık yapanlara büyük darbe!

Rekabet Kurumu’ndan çimentoda fırsatçılık yapanlara büyük darbe!

Deprem bölgesinde çimento ve hazır beton sektörlerine ilişkin soruşturmalarına devam eden Rekabet Kurumu, toplam 19 teşebbüse daha soruşturma başlattı. Fırsatçılara göz açtırmayan Rekabet Kurulu, fırsatçılara büyük ceza yağdırdı.



6 Şubat deprem felaketinin meydana geldiği 11 kentte çimento ve hazır beton ihtiyacına fırsata çevirmeye çalışan kişiler hakkında art arda şikayet geldiğine dikkat çeken Rekabet Kurulu, fırsatçılara göz açtırmamakta kararlı olduğunun altını çizdi.

2022 yılı Aralık ayında başlatılan soruşturmada  Ankara  ve Kırıkkale kentlerinde faaliyet gösteren 17 hazır beton üreticisinin müşteri paylaşımı ve fiyat anlaşması vasıtası ile 4054 sayılı Kanun'un 4’üncü maddesini ihlal edip etmediklerinin araştırıldığı ifade edilerek, "Söz konusu soruşturmada aynı zamanda dört teşebbüs ile uzlaşma sağlanmış ve uzlaşma süreçleri neticesinde uzlaşma indirimi ile beraber anılan teşebbüslere toplamda 3 milyon 942 bin Türk Lirası tutarında idari para cezasının verilmesine karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Rekabet Kurumu’ndan çimentoda fırsatçılık yapanlara büyük darbe!

3 ŞİRKETE 39.7 MİLYON

Öte yandan, bu yılın ocak ayında  Adana  ve Osmaniye kentlerinde faaliyet gösteren hazır beton üreticileri hakkında da soruşturma açıldığına vurgu yapılarak, "Bahsi geçen soruşturma kapsamında 3 teşebbüs (Ceyhan Hazır Beton İnşaat, Çimsa Çimento ve bunun yanı sıra, Oyak Çimento) hakkında yerinde incelemenin önüne geçtikleri gerekçesiyle toplamda 39 milyon 753 bin Türk Lirası tutarında idari para cezasının uygulanmasına karar verilmiştir” denildi.

Bunun yanı sıra, Rekabet Kurulu tarafından başlatılan bir diğer ön araştırmada ise Aydın kentinde faaliyet gösteren hazır beton üreticileri ile ilgili gerçekleşen ön araştırmada toplam 7 adet hazır beton teşebbüsü hakkında, yerinde incelemenin önüne geçtikleri gerekçesiyle 2 milyon 365 bin Türk Lirası tutarında idari para cezasının uygulandığına vurgu yapıldı.

Rekabet Kurumu’ndan çimentoda fırsatçılık yapanlara büyük darbe!

DEPREM BÖLGESİ SIKI TAKİPTE

Diğer deprem bölgelerine olan Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve ayrıca, Adıyaman'da faaliyet gösteren toplam 46 adet hazır beton ve çimento üreticisinde yerinde incelemeler yapıldığının aktarıldığı açıklamada, deprem bölgesinde faaliyet gösteren 17 adet teşebbüs hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, "Deprem bölgesine yönelik incelemelerimiz büyük bir kararlılıkla devam edecek" denildi.

Bakan Uraloğlu resmen açıkladı! İzmir-Ankara arası 3,5 saate iniyor!

Bakan Mehmet Özhaseki’den deprem konutlarına ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Krizi fırsata çevirdiler!


Geri Dön