27 / 04 / 2024

Kur yüzünden fırsatçılık yapan e-ticaret sitelerine Ticaret Bakanlığı'ndan ağır ceza!

Kur yüzünden fırsatçılık yapan e-ticaret sitelerine Ticaret Bakanlığı'ndan ağır ceza!

Seçim sonrasındaki kur dalgalanmaları, internet üzerinden yapılan alışverişleri iptal etmeye başladı. Sipariş veren tüketicilerin şikayetlerini belirtmesi durumunda Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Fırsatçılık yapan e-ticaret firmalarına Ticaret Bakanlığı’ndan ağır ceza geldi. 



Seçim sonrası yükselen döviz kurlarından sonra e-ticaret üzerinden alınan siparişler firmalar tarafından fırsatçılık adı altında iptal edildi. Bu durum, Ticaret Bakanlığı tarafından ele alındı. Siparişlerin e-ticaret firmaları tarafından iptal edilmesini tek tek inceledi. İlgili firmalara ceza keserek bu durumun bir kez daha yaşanmasını engellemeye çalıştı. İşte e-ticaret firmalarından yapılan alışverişlerin satıcı tarafından iptal edilmesine yönelik kesilen ceza hakkında detaylar haberimizde… 

 Kur yüzünden fırsatçılık yapan e-ticaret sitelerine Ticaret Bakanlığı ndan ağır ceza!

6 e-ticaret firmasına para cezası 

2023 yılının ilk 5 ayında ilgili e-ticaret firmalarına toplamda 9 milyon 252 bin 704 TL idari para cezası kesilmiştir.  Bununla birlikte 6 firmaya denetim ve inceleme yapıldığı bilinmektedir. Son günlerde ise e-ticaret platformlarında yapılan alışverişlerin satıcı tarafından iptal edilmesi dikkatleri üzerine çekiyor. Sosyal medyada paylaşılan haberlere göre e-ticaret satıcıları hiçbir neden belirtmeden alıcıların siparişlerini iptal ediyor. Bu durum alıcıların şikayetçi olmalarına neden olup ilgili konu hakkında bir inceleme yapılmasını sağladı. Sipariş iptallerinin özellikle de artan kur fiyatları nedeniyle olduğu düşünülüyor.  Gerekli inceleme ve denetimleri başlatan bakanlık konu ile ilgili yakından ilgilenerek gerekli yaptırımları uyguladı. 


Geri Dön