27 / 04 / 2024

Yüzde 30-40 demiyorlar arttırıyorlar! Depremzede dinlemiyor fırsatçılık yapıyorlar

Yüzde 30-40 demiyorlar arttırıyorlar! Depremzede dinlemiyor fırsatçılık yapıyorlar

​Her kaza, bela yada afet durumunda kenetlenen ülkemizde maalesef ki kaos ortamlarında fırsatçılıkta bizim ülkemizde had safhada. En acı olayda bile vicdanlara yakışmayan uygulamalar oluyor. Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depremin ardından bazı emlakçılar kiralarda fahiş fiyat uyguladı



Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki 11 ili etkileyen zelzelelerin kabinden, o bölgelerde yaşayanlar ğişik illere göç etti. Konya'ya göç eden afetzedelerden kimileri kiraladıkları evlerde hayatlarını sürdürmeye başladı. Bunu fırsatçılığa çeviren kimi emlakçılar ve ev sahipleri, evleri yüzde 30 ila 40 arasında ücret artışıyla fetzedelere kiralamaya başladı.

Yüzde 30-40 demiyorlar arttırıyorlar! Depremzede dinlemiyor fırsatçılık yapıyorlar
Duruma tepki gösteren Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, odaya kayıtlı hiçbir emlakçının, ücret yükselişi gerçekleştiren ev sahiplerinin evini kiralamadığını öyledi. Ücret artışını gayriresmi emlakçılar ile ev sahiplerinin yaptığını söyleyen Altınay, şöyle evam ettid:

''Hem Valilik makamımız hem kaymakamlıklar, muhtarlıklar, Konya Emlakçılar Odası, Ticaret Odamız, ne yapılması gerekiyorsa iş birliği içerisinde tüm STK'larla her türlü gereken yardımı yapmaya devam ediyoruz. Tabii vatandaşlarımız moral olarak bitik. Biz bir nebze de olsa morallerinin yükselmesi, sıcak ortamda ikamet edebilmelerini sağlamak için gerekeni yapıyoruz. Bu arada ev sahiplerinden katkı sağlayanlar var. Konya Emlakçılar Odası ve Ticaret Odası üyelerimizden destek olanlar var. İnanın komisyon bile istemiyor.


Geri Dön