27 / 09 / 2024

Elinde konut bedelinin yüzde 40-50’si olanlar, faiz oranına bakmadan evini alsın!

Elinde konut bedelinin yüzde 40-50’si olanlar, faiz oranına bakmadan evini alsın!

Konut satışlarında son iki aydır devam eden yükseliş fiyatlarda da artışa neden oldu. Konut piyasasında hareketlenme başlarken, uzmanlar elinde konut bedelinin yüzde 40-50’si bulunanların faiz oranına baklamadan evlerini almasını tavsiye ediyor.




Konut piyasasında uzun süredir devam eden durgunluk yerini satış rakamlarında yükselme ve fiyat artışına bırakıyor. Açıklanan resmi verilere göre son iki aydır konut satışları geçen yılın aynı dönemini geçmiş durumda. Konut satışlarında son iki aydır devam eden yükseliş konut fiyatlarında da artışa neden oldu.  Ev sahibi olmak isteyen birçok kişi ekonomik belirsizlikler nedeniyle doğru zamanı bekliyor.

Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan doğru zamanı bekleyenlerle ilgili https://x.com/akselmelkonyan X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. 2020’de kredi ile aldığı evi örnek göstererek şu anda aidat ile kredi taksidinin arasında çok az bir fark kaldığına dikkat çeken yatırımcı Melkonyan, 4 yılda TL bazında yaklaşık 16 kat getiri sağladığını belirtti.  Melkonyan elinde konut bedelinin yüzde 40-50’si olanların faiz oranına bakmadan evlerini almasını tavsiye etti.

Melkonyan paylaşımında şunları söyledi:

Şubat 2020’de aldığım bir konut, aylık ödeme 3,572 TL daha  kredinin birmesine 64 ay var ve bu krediyi kapatmayacağım.

Aidat 2600 TL,konut kredisinin aylık takside 3572 TL

TL bazlı neredeyse 16 katı, Usd bazlı 3 katı değerlenme söz konusu.

Konut fiyatlarındaki köpük alınmadan önce fiyatlar %15-20 daha yukarıdaydı.

Ez cümle konut ihtiyacınız varsa ve almanız gerekiyorsa ve alacağınız konut bedelinin en az %40-50 kadar nakit paranız var ise gerisini bence faiz oranına bakmadan alın.

Konut piyasası sıkışık olduğu için faiz maliyetini alacağınız konutun fiyatında alacağınız indirim ile en azından azaltmaya çalışın.

Ayrıca yüksek faiz oranından kullanılan konut kredilerinide bankanın belirleyeceği bir ek ödeme(Ceza) ile yapılandırabilirsiniz.

İŞTE O PAYLAŞIM 

Her tahmini tutan Özgür Erdursun hem asgari ücret hem de memur ve emekli maaşlarının ne kadar olacağını açıkladı!

Altın bozarak konut almak isteyenler dikkat! Uzman isim konutun altına karşı kayıp ve kazancını hesapladı!

Ziraat Bankası emekli promosyonu Eylül 2024! Hesaplara ne kadar yatırılıyor?

Konut hesabı programı yenileniyor: Düşük gelirli vatandaşların konut birikimine yüzde 50 devlet desteği!

 

 


Geri Dön