29 / 04 / 2024

Kuzey Kıbrıs'ta konut fiyatları yüzde 40 arttı!

Kuzey Kıbrıs'ta konut fiyatları yüzde 40 arttı!

Konut fiyatlarının 1 yılda yüzde 40 artış gösterdiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) emlak piyasası, yatırımcılar için de pek çok fırsat sunuyor. İşte detaylar...



Son dönemlerde dünya gayrimenkul sektöründe oldukça revaçta olan lokasyonlar arasında yer alan Kuzey Kıbrıs, yatırımcısına sunduğu fırsatlarla dikkat çekiyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ada ülkesi olması sebebiyle sınırlı topraklara sahip olan, bu sebeple de arzın talebe yanıt veremediği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), bu özelliğiyle arz-talep dengesini kendi lehine çevirdi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, söz konusu bölge aynı zamanda yüksek öğrenim ve turizm sektörlerine dayanan ekonomisiyle de yatırımcıların gözdeleri arasında yer alıyor. 
Yine paylaşılan detaylara göre, gayrimenkul piyasasının İngiliz Sterlin’i üzerinden işlem gördüğü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yabancı yatırımcıların da en çok tercih ettiği bölgeler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Aktarılan bilgilere göre, geçtiğimiz sene toplamda 10 bin konutun satışının yapıldığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gayrimenkul piyasası toplamda 400 milyon sterlini buluyor. Yine paylaşılan bilgilere göre ortalama konut fiyatlarının 90 bin sterlinden başlangıç gösterdiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde metrekare fiyatları ise 2 bin ila 4 bin sterlin arasında farklılık gösteriyor.

Kuzey Kıbrıs ta konut fiyatları yüzde 40 arttı!

Yine verilen detaylara göre, özellikle yeni konut projelerinin kiralarının 800 sterlinden başlangıç göstermesi söz konusu bölgedeki emlak amortisman süresinin kısalmasına neden olduğu gibi aynı zamanda bölgedeki konutların döviz üzerinden kiralanması da yatırımın geri dönüşünü oldukça hızlandırıyor.

YATIRIMCILARIN İLGİSİ ARTIYOR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gayrimenkul alanında önemli işler başaran The Best Invest CEO’su Dara Altunyay, konuyla ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.

The Best Invest CEO’su Dara Altunyay yaptığı açıklamada Türk yatırımcının yurt dışına yatırım yapma ilgisinin döviz ile kira alma motivasyonu sayesinde her geçen gün arttığını söyleyerek, söz konusu bu ilginin sonucunu özellikle Kuzey Kıbrıs'ta rahatlıkla gözlemlediklerini söyledi.

Kuzey Kıbrıs ta konut fiyatları yüzde 40 arttı!

Açıklamasında normalde bir gayrimenkulün amortisman süresinin 18/20 yıl iken Kuzey Kıbrıs’ta bu rakamın 10/12 seneye kadar indiğinin görüldüğünü söyleyen The Best Invest CEO’su Dara Altunyay, seneden seneye hem kira gelirinin hem de mülk değerinin artış gösterdiği bölgenin sağlamış olduğu bu avantaj pek çok Türk ve yabancı yatırımcının ilgisini çektiğini kaydetti.

The Best Invest CEO’su Dara Altunyay konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu bölgede geçtiğimiz yıla oranla konut değerinin yüzde 40 artış gösterdiği ve 20 bin yeni konut inşa edildiğini dile getirerek, Türk yatırımcıların dışında  Avrupa ve Asya ülkelerinden gelen yatırımcıların da bölgeye yoğun bir ilgi gösterdiğini kaydetti.

The Best Invest CEO’su Dara Altunyay yaptığı açıklamada The Best Invest olarak Kuzey Kıbrıs'ta alıcı adaylarını gelecek planlamasını yapmak üzere ülkede misafir ederek gayrimenkul mülk yönetimi ve hukuku hakkında danışmanlık yaptıklarını belirterek, söz konusu bölgenin tanıtımına ve gayrimenkul alanındaki fırsatları yatırımcılarımıza anlatmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yaptığı açıklamada Kuzey Kıbrıs'ta Northernland-Noyanlar-Döveç-Cyprus Construction gibi en önemli firmaların münhasırlığını almış bulunduklarını da kaydeden The Best Invest CEO’su Dara Altunyay söz konusu bu firmaların bir taraftan yurt dışı pazarlama faaliyetlerini sürdürürken diğer taraftan da fuarlarda temsil ettiklerini sözlerine ekledi.

Tuzlaport Liman için düğmeye basıldı! Tuzla'ya yeni liman geliyor!

563 bin 500 TL'ye depreme dayanıklı sıfır çelik ev! Uygun fiyata ev arayanlar hemen göz atsın...

Benzinin litresi bu gece tam 1 lira 94 kuruş ucuzlayacak! İstanbul, Ankara,  İzmir  yeni benzin fiyatları açıklandı! 


Geri Dön