28 / 04 / 2024

Tuzlaport Liman için düğmeye basıldı! Tuzla'ya yeni liman geliyor!

Tuzlaport Liman için düğmeye basıldı! Tuzla'ya yeni liman geliyor!

Tuzlaport Liman ve Tersane İşletmeciliği tarafından İstanbul ili Tuzla İlçesi'ne Tuzlaport Liman'ı için düğmeye basıldı. İşte yeni liman projesi ile ilgili detaylar...



Tuzlaport Liman ve Tersane İşletmeciliği tarafından İstanbul ili, Tuzla İlçesi, Evliyaçelebi (Merkez) Mahallesi, Ayanderyaadası Mevkii, 8297, 8298, 8299 numaralıparsel ve deniz kısmında “Tuzlaport Liman ve Tersane Projesi için çed süreci başladı. 

Tuzlaport Liman ve Tersane Projesi, konteynır liman işletmesi ve tersane İşletmesi olarak planlanmakta.
Tuzlaport Liman ve Tersane İşletmeciliği  tarafından planlanan “Tuzlaport Liman ve Tersane Projesi” kapsamında; kıyı yapısı olarak; ana dalgakıran yapısının iptali, rıhtım alanının büyütülmesi, 3 adet iskele ilavesi
2 Adet yüzer havuz ilavesi, geri Sahada; konteynır liman alanı, tersane Alanı planlanmıştır.

Tuzlaport Liman için düğmeye basıldı! Tuzla ya yeni liman geliyor!

TUZLAPORT LİMAN BEDELİ NE KADAR?

Tesis için toplam yatırım bedelinin 4.336.623.000,00 TL  olacağı açıkladı. Proje kapsamında liman ve tersane alanına yanaşacak gemiler için uygun derinlik sağlanması için proje kapsamında dip tarama işlemi gerçekleştirilecek. Tuzlaport Liman ve Tersane Projesi, Konteynır Limanı işletmesi kısmı kapasitesinin yıllık 600.000 TEU olması planlanmakta.  Geri sahada konteynır depolama kapasitesi ise 23.760 TEU olması planlanıyor .

Tuzlaport Liman ve Tersane Projesi Tersane işletmesi kısmında ise; gemi inşa faliyetleri, bakım onarım çalışmaları, havuzlama işlemleri, planlanıyor.

Tuzlaport Liman için düğmeye basıldı! Tuzla ya yeni liman geliyor!

TUZLAPORT LİMAN NE ZAMAN BİTECEK?

Tuzlaport Liman ve Tersane Projesi‟nin inşaat aşamasında 250 personel, işetme aşamasında ise 1.250 personelin görev alması planlanmakta. Projenin inşaat aşamaısnda, proje alanında dolgusu tamamlanmayan alanlarda dolgu işlemleri ve zemin güçlendirme işlemleri gerçekleştirilecek olup ilave alanlar için kazık çakım işlemleri ile üst yapı inşası gerçekleştirilecek.

 Proje kapsamında inşaat aşamasının 60 Ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.Mevcut durumda dolgu işlemlerinin büyük bir kısmı tamamlanmış olup tersane alanının büyük bir kısmında faaliyet bulunmamakta. Günümüzde toplam proje alanı 287 bin145 metrekare alandan meydana geliyor.

Bilek Otel kapasite artışı için başvuru yapıldı! Kağıthane'deki otelin oda sayısı 222'ye çıkarılacak!

Crystal Daisy için start verildi! Antalya'ya 137 odalı yeni otel geliyor!


Geri Dön