18 / 05 / 2024

Sultan Fatih Medresesi TİKA

Sultan Fatih Medresesi TİKA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Balkanlar'da önemli işler yapıldığını, Osmanlı'dan kalan pek çok ecdat yadigarı eserin restore edilerek hizmete açıldığını belirtti

Sultan Fatih Konakları'nda 0,69 faizle 120 ay vade imkanı!

CNR Çınar Yapı tarafından hayata geçirilen Sultan Fatih Konakları'nda 0,69 faizle 120 ay vade imkanı sağlanıyor. Sultan Fatih Konakları projesinde 2+1, 3+1, 4+2 ve 5+2 dubleks daireler yer alıyor.

Ayasofya Medresesi yıktırıldı! İşte o belediye başkanının adı ve yıkımın nedeni

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yeniden inşa edilen ve Ayasofya Yerleşkesi olarak açılan Ayasofya Fatih Medresesi, tarihte üç defa inşa edilip iki defa yıktırıldı. İşte o olayların perde arkası...

Ankaradayı Turizm Otelcilik İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Sultan Hamit Otel Şubesi açıldı!

Ankaradayı Turizm Otelcilik İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Sultan Hamit Otel Şubesi bugün Fatih'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Karadayı tarafından açıldı.

Yıl İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih Sultan Mehmet Şubesi açıldı!

Yıl İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih Sultan Mehmet Şubesi bugün Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Murat Yılmaz ve Alime Yılmaz ortaklığında açıldı.

Sultan Hostel Turizm Otelcilik Limited Şirketi Fatih Şubesi açıldı!

Sultan Hostel Turizm Otelcilik Limited Şirketi Fatih Şubesi Fatih’te 150 bin TL sermaye bedeli ile Ekrem Usta ve Serdar Keser tarafından açıldı.

Sahar Sultan Otel Turizm İnşaat Tarım Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sahar Sultan Otel Turizm İnşaat Tarım Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih’te  1 milyon TL sermaye bedeli ile Kıyasettin İğrek tarafından kuruldu.

Azra Sultan Otelcilik Limited Şirketi kuruldu!

Azra Sultan Otelcilik Limited Şirketi bugün Fatih'te 40 bin TL sermaye bedeli ile Hayal Canan Kavak ve Hülya Ekilsin ortaklığında kuruldu.

Edirne'ye Fatih Sultan Mehmet Müzesi yapılacak!

Edirne'de adına inşa edilecek müzede Fatih Sultan Mehmet, Kur'an'ın tefsirine dayalı "Huzur-ı Hümayun dersi" verirken canlandırılacak.

Edirne'de Mimar Sinan müzesi kurulacak!

Fatih Sultan Mehmet tarafından Edirne'de inşa edilen Peykler Medresesi'nde, tadilat çalışmalarının ardından "Mimar Sinan ve Eserleri Müzesi" kurulacak.

Fatih Sultan Mehmet'in eğitim aldığı Saatli Medrese müze olacak!

Fatih Sultan Mehmet'in eğitim aldığı medrese olarak bilinen Edirne'deki Saatli Medrese, 'Fatih Sultan Mehmet Müzesi' oluyor.

Ayasofya Fatih Medresesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya Fatih Medresesi'ndeki uygulamaların artık son aşamaya geldiğini açıkladı...

Sultan Köşesi Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sultan Köşesi Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Recep İncecik tarafından kuruldu.

Sultan Saray Danışmanlık ve Gayrimenkul İthalat İhracat ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sultan Saray Danışmanlık ve Gayrimenkul İthalat İhracat ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 450 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkader Nahhas, Mosaab Amen M. Mostafa ve Mustafa Najim A. Al Mashhadani tarafından kuruldu.

Sultan Fatih Medresesi TİKA Haberi

Sultan Fatih Medresesi TİKA

Bozdağ, çeşitli ziyaretler için geldiği Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Balkanlar'da TİKA tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin soru üzerine Bozdağ, Balkanlar'da TİKA tarafından önemli işler yapıldığını ifade etti. Bir yandan ecdat yadigarı eserler restore edilip halkın hizmetine sunulurken diğer yandan kalkınma ve eğitim yardımları yapıldığını vurgulayan Bozdağ, ''Diğer yardımlarla beraber Balkanlarla olan ilişkimiz daha da güçlü hale geliyor'' diye konuştu. 


Sadece Karadağ'da değil, Balkanlar'daki diğer bölgelerde de önemli faaliyetler yürütüldüğüne dikkati çeken Bozdağ, şöyle devam etti: 


''Prizren'de Sinan Paşa Camisi TİKA tarafından restore edildi, hizmete açıldı, Üsküp'teki Mustafa Paşa Camisi... Osmanlı'dan kalan pek çok ecdat yadigarı eser restore edilerek hizmete açıldı. Bugün de Karadağ'dayız. Karadağ'da Tuzi'de, Balkanlar'daki en büyük Osmanlı şehitliği var ve bakımsız bir vaziyetteydi. Burayla ilgili TİKA tarafından bakım-onarım...