28 / 04 / 2024

Ayasofya Fatih Medresesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Ayasofya Fatih Medresesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya Fatih Medresesi'ndeki uygulamaların artık son aşamaya geldiğini açıkladı...



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'un fethinin 567. yıl dönümü sebebiyle Ayasofya Müzesi bitişiğinde yer alan ve ihya çalışmalarında sona gelinen Ayasofya Fatih Medresesi'nde inceleme yaptı 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Mehmet Nuri Ersoy, Fatih Sultan Mehmet Han'ın yeni bir çağın kapılarını araladığı İstanbul'un fethinden sonra ilk cuma namazını kıldığı Ayasofya'da, devam eden çalışmaları inceledi.

Ayasofya Fatih Medresesi nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

İhya çalışmalarında sona gelinen Ayasofya Fatih Medresesi hakkında yetkililerle görüşen Ersoy, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethinden sonra ilk cuma namazını kıldığı Ayasofya'nın bitişiğinde bulunan tarihi yapıda, uygulamaların artık son aşamaya geldiğini söyledi. 

Ayasofya'nın sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da önemli miraslarından biri olduğuna dikkat çeken Ersoy, "Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri'nin İstanbul'u fethinden hemen sonra fethin simgesi olan Ayasofya'nın yanındaki Ayasofya Fatih Medresesi bizim dönemimizde ihya ediliyor" şeklinde konuştu.

Taksim Cami'nin inşaatında son durum!

Ardahan Kalesi'ndeki binalar restore edilecek!


Geri Dön