06 / 05 / 2024

Sultan I. Ahmed

Sultan I. Ahmed

Sultan I. Ahmed tarafından Sedefkar Mimar Ağa'ya yaptırılan ve daha önce Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nün deposu olarak kullanılan 396 yıllık Sultan Ahmet Medresesi, tarihinin en kapsamlı restorasyonunu geçirdi

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek tren için BAE ile kredi görüşmesi yapılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demir yolu projesi için BAE ile kredi görüşmesinin yapıldığına dikkat çekerek, proje ile ilgili bilgi verdi. 

THY’den Ekrem İmamoğlu'na Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalıları yanıtı: İddialar gerçeği yansıtmıyor!

THY, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Fehime Sultan ve Hatice Sultan Yalıları ile ilgili iddialarının gerçeği yansıtmadığına ilişkin bir açıklamada bulundu. İşte THY'den konu ile ilgili gelen o açıklama...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yüzde 51 hissesi IC İÇTAŞ’a devrediliyor!

Yavuz Sultan Selim’in işletmesinden çekilen İtalyanlardan sonra bu defa bir kötü haber de Fransızlardan geldi. Buna göre Fransız devi Egis, hissesini ortağı IC İÇTAŞ’a devretmeye karar verdi.

Karmod'dan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne koronavirüs polikliniği!

Karmod Prefabrik, İstanbul'da yer alan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yeni tip koronavirüs (Kovid-19) polikliniği kurdu.

Damat İbrahim Paşa Külliyesi 28 Şubat'ta açılacak!

Sultan 3. Ahmed'in Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından Fatih'te 1720'de inşa ettirilen külliye, yaklaşık 1 milyon 751 bin 101 lira bedelle 4,5 yılda restore edildi

Yavuz Sultan Selim Köprüsü için yaklaşık 1.5 milyar lira ödeme!

Yavuz Sultan Selim ve Kuzey Çevre Otoyolu’na, yılın ilk yarısı için araç geçiş garantisi kapsamında devletin yapacağı ödeme tutarı büyük ölçüde belli oldu. Temmuz ayının son haftasında işletmeci şirkete, 1 ile 1.5 milyar TL arasında bir ödeme söz konusu.

Faısal Ahmed Altaha Otelcilik Turizm İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Faısal Ahmed Altaha Otelcilik Turizm İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Fısal Ahmad Altaha tarafından kuruldu. 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün satışı için resmi açıklama!

İtalyanlar Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki paylarını satıyor. Astaldi tarafından yapılan açıklamada Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 3'te 1'inin satışı için görüşmelerin ileri aşamada olduğu belirtildi.

Taşdelen Sultançiftliği Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Çekmeköy İlçesi, Taşdelen Sultançiftliği Mahallesi, 786 parsel yanı tescil dışı alanına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı İBB tarafından askıya çıkarıldı.

Sultançiftliği Gençlik Merkezi'nin temeli atılıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Sultangazi Belediyesi Sultançiftliği Mahallesi’nde yapımına başlanan Gençlik Merkezi'nin temelini atıyor.

Ağrı Ahmed-i Hani Camisi açıldı!

Ağrı Doğubayazıt'ta restorasyonu tamamlanan Ahmed-i Hani Camisi açıldı.

Kartal Maarif-i Sultan Camii’nin bahçesi yenilendi!

Kartal Belediyesi, Kartal’da bulunan Maarif-i Sultan Camii’nin bahçe kısmında yenileme çalışmalarına başladı.

Keçiören Yavuz Sultan Selim Bulvarı, konut alımlarını artıracak!

İlçenin trafik sorunu nedeniyle yıllardır göç verdiğini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile ilçenin artık tersine göç alabileceğini belirtti

Sultan I. Ahmed Haberi

Sultan I. Ahmed

Fatih Belediyesi ve İstanbul İl Özel İdaresi tarafından 3 milyon 966 bin 107 lira bedelle restore edilen medrese, geçmişteki gibi darü'l-hadis olarak hizmet verecek.


İstanbul'da turistlerin en çok ziyaret ettiği "Mavi Cami" olarak da bilinen Sultan Ahmet Camisi'nin de içinde yer aldığı Sultan Ahmet Külliyesi'nin bir parçası olan medresedeki restorasyon kapsamında, kubbe üstü, dış cephe ve iç mekanda çeşitli çalışmalar yapıldı.


Kubbe üstündeki uygulamalar çerçevesinde, kurşun levhalar sökülerek altındaki toprak kaldırıldı. Kubbe üstündeki derzler sökülerek yenilendi. Kubbeye horasan sıva uygulandı. Kurşun altındaki ahşap hatıllar sökülerek, yenileri konuldu. Kubbeye çamur sıva yapıldıktan sonra kurşun levhalar döşendi. Bacaların üzerindeki sıvalar söküldü, tuğla çürütme ve sağlamlaştırma uygulamasının ardından horasan sıva yapıldı.


Medresenin avlusunun üzerindeki camlı çatı, statik rapor ve revize restorasyon projesine uygun olarak söküldü....